Najlacnejšie parkovanie vo Viedni

korneliam
8. mar 2024

Ahojte, chceli by sme ísť v sobotu na výlet do Viedne. Vedeli by ste mi poradiť kde sa nám oplatí parkovať? Chceme sa ísť na Stephansplatz. Ďakujem za všetky tipy. 😇

svetlonos
8. mar 2024

@korneliam
vela šťastia. Boli sme v zoo a parkovali sme na ulici pred rodinnymi domami, to slo. Kusok od zoo pola garaz za 5,90 na hodinu a priamo pred Schönbrun su hodinove sadzby na zaplakanie. Ale som zvedava, co ti poradia. Pekny vylet 🙂

lejduska
8. mar 2024

@korneliam a co tak nájsť si parkovisko v inej zóne a ísť metrom? My sme takto zaplatili v parkovacej garazi 4€ na den a hneď pri nej bola stanica metra. Išli sme ale na rathausplatz. Boli sme prvy krat, všetko dom hladala na internete a s ničím nebol problém v reale

onedaynick
8. mar 2024

@svetlonos domaci asi neboli nadseni.

misinka0611
8. mar 2024

Za záchytnom parkovisku a potom na metro.

petka5656
8. mar 2024

@korneliam stiahnite si appku Bmove, nastavte možnosť Ticketless - zaregistruje vás pri vstupe do garáže, automat nestlacajte, rampa sa vám sama otvorí, rovnako aj pri výjazde. Ceny sú lepšie ako pri platbe na mieste. Odporúčam garáž Neuer markt. Cca 3€ na hodinu, pozrite stánku Bestinparking.com a vyberiete si 😉

jenn7
8. mar 2024

Park+Ride Spittelau 4.10/den, odtial ste mhd za chvilu v centre.

jenn7
8. mar 2024

@korneliam pokial vas je ale viac, tak zaparkujte aj hocikde v garazi pri radnici za 4€/ hodina, lebo ked si spocitas ceny za listky na mhd, tak to mas vlastne jedno😅.

queen_mary
8. mar 2024

Cez vikendy je parkovanie vo Wie zdarma. Vsetky rezidencne.. skuste napr v ulickach okolo mariahilfe strasse, alebo okolo rathausu,..

kiki68
8. mar 2024

Nejake P+R , napr Spittelau, Erdberg je tiez fajn skrz to, ze je z nasho smeru najblizsie. A vacsinou su tam miesta. Potom uz iba metrom dojdete na Stephansplatz. Za mna najlepsie, nakolko tie garaze okolo Stephansplatz su jednak drahe, tiez maju strasne nasekane miesta na sebe na parking a rozne zony, kde nemozes parknut len tak. Plus casto vchod a Vychod je s vacsim autom tragedia skrz uzke priechody. Takze za mna takto. Tiez ked je vikend mozes zadarmo parkovat v nejakom susednom obvode. Priamo 1. Obvod je Ale zadarmo nerealny, Ale okolite uz povacsinou idu od 9 alebo 13:00 v sobotu a nedelu.

kiki68
8. mar 2024

@queen_mary pozor tam si niektore spoplatnene do napr 12:00, 1. Bezirk ma do 18:00 myslim. Ja som byvala blizko Votivkirche, tam to uz ide. Len clovek musi dat pozor a citat, ze kde je to ako nastavene.

madeincssr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jenn7
8. mar 2024

@queen_mary na toto by som si dala velky pozor, sobota zalezi kde byva do urcitej hodiny spoplatnena a takisto napr.v centre je parkpvanie velmi obmedzene kvoli natacaniu nejakeho filmu.

zuwa78
8. mar 2024

@queen_mary parkovanie zadara už davno skončilo.....

madeincssr
8. mar 2024

@zuwa78 ani cez vikendy (v SO dajme tomu popoludni/podvecer/vecer) a statne sviatky uz nemaju vzdialenejsie mestske obvody (Bezirk) parkovanie v Kurzparkzone oblastiach zdarma? Este donedavna minimalne v NE a v rakusky statny sviatok mali.

svetlonos
8. mar 2024

@onedaynick
na tej ulici tak vsetci parkuju, su tam vily ale samozrejme sa neparkuje pred branou. Tam je aj skola baletu, firmy a tak. Nie, nezaparkovali sme nikomu bránu 🙂

queen_mary
8. mar 2024

@zuwa78 naozaj? My chodime na noc do wie kazdy deuhy mesiac, a vzdy sa nam podarilo parkovat normalne zadarmo. Naposledt sme boli po vianociach..

@jenn7 ano jasne, treba vediet kde. To o filme som nevedela..

vroni
17. mar 2024

@svetlonos, keď ste tam boli cez víkend/sviatok, tak ok. Inak je aj na ulici spoplatnené parkovanie za 2,50 na hodinu a obmedzené na dve/tri hodiny (podľa obvodu. Pri zoo tri). Na rezidentských miestach sa nesmie parkovať vôbec a nákupné ulice majú tiež svoje individuálne pravidlá.