Oplatí sa nakupovať potraviny v Rakúsku?
Ahojteee, rozmýšlame s manželom keďže máme možnosť, že spravíme väčší nákup v Rakúsku. Nechceme ale zbytočne podľahnúť a ušetriť nakoniec 50 centov. Chodíte niekto do rakúska na potraviny? oplatí sa to? ďakujem za všetky odpovede
@deedol skôr som potrebovala aktuálny pohľad, kvôli vyššej dph a celkovo zdražovaniu, preto som napísala novú diskusiu
no stale sa oplatia trvanlive veci v spare, napr. konzervy, suche strukoviny a pod. mlieko a maslo su porovnatelne, bio je lacnejsie ako u nas. vajcia boli naposledy lacnejsie (volny vybeh), maju vacsi vyber bio zeleniny a ovocia, ale to je drahsie. balene syry su lacnejsie alebo porovnatelne, sunky a maso drahsie, ale opat bio masa je vacsi vyber ako u nas. o inych veciach (mrazene vyrobky, alkohol, slane a sladke blbosti) nemam prehlad - bud to nekupujem tam alebo vobec. hadam pomohlo aspon trocha 🙂
pozeram, ze mas v profile, ze cakas babo - skuste ist pozriet este teraz, aspon budes mat prehlad, ake bio veci tam maju. mne to dost pomohlo pri prvych prikrmoch 🙂
@deedol ano ano 🙂 Dakujem za tip!
Vsak si pogoogli trosku letaky at obchodov a hned uvidis co kde kupit.
Si z BA, prvá dedina v AT je 5 km od hraníc. Vybehnite, pokukajte, uvidíte......
@deedol dakujem, urcite 🙂
@prettywoman1212 tak kvôli vyššej DPH sa určite neoplatí. Kvôli kvalite áno.
@prettywoman1212 myslim ze pokukaj akcie prve. bvacsnou ti staci dat do gugla
billa at , bipa at, penny at
'hofer at a uvidis.
mas to na skok, urobite si vylet.
drahsie su niektore veci ale kvalitnejsie.
kazdy ma ine naroky a kupuje ine veci. niekomu sa oplati (ci uz kvoli cene alebo kvalite) a niekomu vobec. musis ist a sama si to podla toho co kupujes zhodnotit.
ja chodim nakupovat len veci co tu nie su alebo tie co su tu mi nevyhovuju, inak standardny sortiment sa mi neoplati
Odporúčam hofer, stiahni si apku spar zvyknú mat 4x -25% nálepky a aj v spar ( eurospar aj interspar ) sa oplatí. Kuk na nete online letáky tak nájdeš aj cenu a mom akcie
@prettywoman1212 je tam určite vyššia kvalita potravín, ale cenovo ťa to vyjde rovnako, možno aj drahšie. Ak ti ide o cenu, tak Rakúsko nie
Sú tam vo všeobecnosti o čosi vyššie ceny potravín (najmä mäsa). Ja tam však chodím nakupovať, lebo Rakúšania majú odlišný sortiment - neponúkajú slovenské, české ani poľské výrobky, majú prevažne ich vlastné, nemecké, švajčiarske, talianske. Majú tam veci, ktoré sa u nás nepredávajú, na tie sa zameriavam.
Vyhladaj si letaky na internete, Billa, Lidl, Hofer, DM, Spar a tak budes mat prehlad o cenach.
ďakujem všetkým, boli sme, super sme nakúpili, hlavne výhodne a presne čo sa tu spomínalo, produkty ktoré tu nemáme ☺️
ďakujem všetkým, boli sme, super sme nakúpili, hlavne výhodne a presne čo sa tu spomínalo, produkty ktoré tu nemáme ☺️
@prettywoman1212 ahoj, čo ste tam nakoniec nakúpili? V ktorom obchode ste boli? A oplatilo sa? Zvažujeme, že tiež pôjdeme vyskúšať, tak si robím prehľad 🙂

chodim, oplatia sa niektore veci cenovo, ine zasa kvalitou.
pozri vpravo "podobne diskusie" (pamtam sa, ze sa to tu na mk uz viackrat riesilo) a keby si mala nejake otazky, kludne sa pytaj.