icon

Žijete vo Viedni?

18. feb 2026

Ahojte. Žijete niekto vo Viedni? Kde ste spoznali kamarátov, pripadne partnerov. Myslím Slovákov aj Rakúšanov, aj keď tí ľudí z Ostblocku medzi seba nechcú. Ja som tu sama, pomerne krátko, poznám zopár ľudí zo slovenskej komunity, väčšinou z gastra a robotníkov. Samozrejme fajn ľudia, ale skôr sranda, pokec pri pive. Chcela by som spoznať aj iných, nechcem povedať sprosto, ale aj s lepším vzdelaním na intelektualnejšie debaty.

kiki68
18. feb 2026

@anonym_autor ja som tam zila 6 rokov, ked som spoznala mojho muza cez Tinder, vola dom po rozchode z dlheho vztahu, on rovnako. Dali sme rande a dalsi den bolo jasne ako veci budu. Muz je Rakusan, sme spolu cez 10 rokov. Mame dve deti a podla mna velmi pekny vztah. S tym, ze odkial som nemame problem, teraz zijeme na vidieku daleko od Viedne. Jeho rodina ma berie uplne v pohode. Aj naopak. Ja som pracovala v skolke ked sme sa spoznali. Dnes syn pozeral nase foto z rokov pred tym, net prisiel na svet.

vroni
24. júl 2026

Žila som vo Viedni 20 rokov. Kamarátov Slovakov som si nehľadala. Načo? Ti, ktorí nie sú na tých najjednoduchších pozíciách, majú slušnú nemčinu, sa nijako zvlášť sa k slovákom nehlásia a s tými jednoduchším sme zase veľmi rýchlo vyčerpali témy. V pohode mám kamarátov rakúšanov, nemcov a iných hovoriacich jazykom miestneho kmeňa. Muža mám rakúšana. Prvú slovenskú kamošku som tu našla až pred rokom, úplne neúmyselne...