Koľko stojí zubný strojček pre dieťa?
Ahojte baby prosím poraďte mi koľko cca stojí strojček pre 9rocneho chlapca. Boli sme dnes u zubára a pri preventívnej prehliadke nám zubár povedal že je čudné že v jeho veku nemá ešte vonku stoličky a že určite bude treba riešiť strojček. Zajtra sa teda ideme objednať k čeľustnemu ortopédovi. Už teraz mám obavi z tej ceny keďže vôbec neviem kde nato vezmeme... Ja som na rodičovskej dovolenke s dcérou a z jedneho platu to nedáme. Prípadne prepláca niečo poisťovňa. Ďakujem
@anonym_autor A za druhé, ak neviete vyžiť, treba sa vrátiť do práce.
Odkiaľ si? Ak z BA, tak rátaj minimálne 2500 a viac. Na východe možno zoženieš za menej.
@anonym_6ff356 stredne Slovensko
@anonym_autor A za druhé, ak neviete vyžiť, treba sa vrátiť do práce.
@anonym_6ff356 nikde som nepísala že nevieme vyžiť, ale chápem rypnut si treba . Strojček nestojí 500 ani 1000€ nieje to lacná záležitosť to mi hádam dajú za pravdu aj iny rodičia.
@anonym_6ff356 nikde som nepísala že nevieme vyžiť, ale chápem rypnut si treba . Strojček nestojí 500 ani 1000€ nieje to lacná záležitosť to mi hádam dajú za pravdu aj iny rodičia.
@anonym_autor zalezi aky ci fixny alebo ten vyberatelny. Ten vyberatelny od 3500 do 4500. Fixny neviem ale vraj sa blizi k vyberatelnemu.
@anonym_autor no aktualne riesime cena od 3500€ a viac. Tam je to podla ukonov a dalsich veci. Prvy poplatok je 1700€. Poistovna nieco prepláca ale tu sumu si nepamatam. Pri tej predpokladanej cene to bolo nic. Ale ked nema vonku stolicky, tak isto strojček nedostane. Musia byt trvale zuby vonku. My tiez budeme cakat, kym vydu vsetky. Kludne zacni setrit.
@anonym_autor ak by som mohla radit do fixneho by som nesla nesuhlasila som s trhanim zdravych zubov. Plati sa to zaloha potom zvysok ale je to cela liecba naraz. Neviem ako je to s udrziavanim fixneho a osetrovanim zubov ak nieco tak vyberatelny ma vyhodu. My sme si zobrali pozicku a nelutujem.
@anonym_autor no aktualne riesime cena od 3500€ a viac. Tam je to podla ukonov a dalsich veci. Prvy poplatok je 1700€. Poistovna nieco prepláca ale tu sumu si nepamatam. Pri tej predpokladanej cene to bolo nic. Ale ked nema vonku stolicky, tak isto strojček nedostane. Musia byt trvale zuby vonku. My tiez budeme cakat, kym vydu vsetky. Kludne zacni setrit.
@betulinka1 samozrejme už sme sa s manželom bavili že začneme šetrít nejako to dáme , len neviem absolútne ako to bude keďže stoličky von ešte nemá. No som zvedavá čo nám teda povedia
V 9 rokoch pravdepodobne strojček ešte nebude potrebný. Ak áno povedia vám aj cenu dopredu.
@anonym_autor akoze vonku? vyrastene ich nema? a jemu zubar este nerobil rtg? to moja absolvovala uz ako prvacka, kde pozrela zubarka ci ma vsetky zuby "zalozene"...
ja chodiim s dcerou v BB na strojcek, cena dost komplikovaneho pripadu bola nacenena na 2800EUR - a to som u dost drahej zubarky, lacnejsi je vraj v brezne niekto a este ZH (ale tam presne neviem, to som len pocula). Na strojcek som doslova odkladala, ale nakoniec nic katastrofalne, naraz sa to neplati... strojcek sme davali ked mala dcera 12,5roka... este sme kvoli tomu museli mliecne zuby (5ky myslim) vytrhnut... vzdy dostanes najskro plan a rozpocet... problem niekde je ako u nas, ze uz tie vstupne kontroly, skeny boli dost drahe.
@anonym_autor pozri záleží aký strojček. Dcéra má fixný chodíme do RS. Prvé roky sme chodili iba na kontrolu, potom sa stanovil liečebný plán cca100€ najprv sa nasadil horný o 2r dolný po 400€ dala som preplatiť poisťovni. Menším deťom davajú tie vyberateľné tam s cenou neporadím. Ak bývate blízko hraníc v HU majú dobré ceny,len my sme začali chodiť keď za kovidu boli hranice uzavreté. Na viacerých miestach som sa stretla aj možnosťou platenia na splátky
@betulinka1 samozrejme už sme sa s manželom bavili že začneme šetrít nejako to dáme , len neviem absolútne ako to bude keďže stoličky von ešte nemá. No som zvedavá čo nám teda povedia
@anonym_autor pozrie vas a povie ci treba alebo netreba. Ak povie, ze treba, tak sa bude cakat na trvale zuby. Moj ma 11 a nema ich stale vonku. Cize budes mat dost casu na nejake nasetrenie si. Tiez hovorila zubárka, ze toto este nevidela. Ked sme sa pytali ineho zubara, ten povedal, ze to nie je nic nezvyčajne aj ked ma 11 rokov. Ja si tiez pamatam, ze mi dlho isli zuby a vsetky kamosky uz mali trvale.
@anonym_autor akoze vonku? vyrastene ich nema? a jemu zubar este nerobil rtg? to moja absolvovala uz ako prvacka, kde pozrela zubarka ci ma vsetky zuby "zalozene"...
ja chodiim s dcerou v BB na strojcek, cena dost komplikovaneho pripadu bola nacenena na 2800EUR - a to som u dost drahej zubarky, lacnejsi je vraj v brezne niekto a este ZH (ale tam presne neviem, to som len pocula). Na strojcek som doslova odkladala, ale nakoniec nic katastrofalne, naraz sa to neplati... strojcek sme davali ked mala dcera 12,5roka... este sme kvoli tomu museli mliecne zuby (5ky myslim) vytrhnut... vzdy dostanes najskro plan a rozpocet... problem niekde je ako u nas, ze uz tie vstupne kontroly, skeny boli dost drahe.
@simca06022011 áno RTG mu robili. Na RTG mu ich pekne vidno , ale vonku ich ešte nemá. Dneska nám sestrička len to povedal že to treba riešiť že ich ešte stále nemá von. Neviem ako to myslela...
Sme z Rs
@simca06022011 áno RTG mu robili. Na RTG mu ich pekne vidno , ale vonku ich ešte nemá. Dneska nám sestrička len to povedal že to treba riešiť že ich ešte stále nemá von. Neviem ako to myslela...
@anonym_autor v 9 určite nedajú fixný. Treba ísť konzultacia a oni už vám odporučia. Neterke napríklad hneď fixný, ma ale 12,synovi zas nočný, ma 11 ale mal aj predkus tak nebol fixný ani vhodný. Akurát mame rok co ho nosí a krásne zuby vyrovnalo,momentálne sme v udržiavacej fáze, uvidí sa keď vyjdu všetky zuby ci bude treba ešte niečo riešiť.vyslo nás to do 3000 rátam aj všetky kontroly
@anonym_autor ale mliecne?? ci co? lebo 5ky trvale mojej neskor isli, ved sme trhali mliecne co sa ani nahodou nechystali este vypadnut v takmer 13tich. lekara sa treba pytat a pytat.. a duplom, ked nevies co tym mysli, ci sa nevedlia vytlacit, lebo zuby zavadzaju alebo co.. a potom na konzultaciu treba ist. To je najlepsie si pozistovat v okoli kde su amb, popyta sa, obehnut si.. treba ratat s tym ze ak budete potrebovat strojcek, nedostanete termin hned.
Podla toho aky - drotikovy 2800e, neviditelny 3800. To su minimalne ceny,moze to byt aj viac. Na drotikovy prispieva poistovna,treba castejsie navstevy,doplatky a treba aj dodrziavat zvysenu hygienu.
Baby ešte som zabudla že áno povedali nám že má aj predkus. U nás je aj problém v tom dýchaní. Pred rokmi mal operáciu nosnej mandle,no bohužiaľ si stále nezvykol dýchať nosom . Samozrejme ho stále upozorňujeme...
Nase 2 dcery dostali strojcek,ked mali 8 rokov, vyberatelny, nocny u celustn.ortopeda...cena bola 50 eur odtlacky, a 250 eur samotny nocny strojcek...starsia nosi strojcek 3.rok a krasne jej to predkus zrovnalo, mladsia nosi 1.rok a tiez uz vidim pokrok,len ona nie je taka poctiva v noseni..oba strojceky mi preplatila Vszp,aj tie odtlacky,bez problemov
Ahojte, je tu niekto kto v BA rieši strojček na katedre celustnej ortopédie? Mne tam nedali žiadne nacenenie, ani plán a pod...nič podstate neviem

Odkiaľ si? Ak z BA, tak rátaj minimálne 2500 a viac. Na východe možno zoženieš za menej.