icon

Zápal koreňa u 11-ročného chlapca

11. feb 2026

Máte niekto s tým skúsenosť? Ako to prebieha atď. Verte mi, že dnes som bola na zrútenie. Krásny zub nič nebolo na ňom a zápal koreňa kôli tomu, že sa mu tlačí 7 zub, alebo nevedia kôli comu. Nedá sa už nič robiť. Museli ho vyvrtat a dali mu vložku. Idú mu potom vyplnovat kanaliky

domka222
11. feb 2026

Ako to prebieha? Záleží od koreňov. Zákrok cca hodina-hodina a pol. Mňa to nebolelo vôbec. Skôr sánka trpela. Potom zub citlivý ešte asi 3 dni.

autor
11. feb 2026
@domka222

Ako to prebieha? Záleží od koreňov. Zákrok cca hodina-hodina a pol. Mňa to nebolelo vôbec. Skôr sánka trpela. Potom zub citlivý ešte asi 3 dni.

@domka222 myslím ako to u detí prebieha. Ja mám tiež dva zuby, ale ja som to mala iné kedze už som dospela. Predsa tie trvalé zuby u detí sú troška iné

lenka7477
11. feb 2026
@anonym_autor

@domka222 myslím ako to u detí prebieha. Ja mám tiež dva zuby, ale ja som to mala iné kedze už som dospela. Predsa tie trvalé zuby u detí sú troška iné

ako sú trvalé zuby u detí iné ??? Veď preto sú trvalé, že už ďalšie nenarastú .Tým pádom sú ošetrované rovnako ako u teba - aj keď v neskoršom veku . Aj moja 13.ročná dcéra už má na zadnom zube výplň kanálikov - lepšie riešenie ako vytrhnúť v 13- tich rokoch trvalý zub.

autor
11. feb 2026
@lenka7477

ako sú trvalé zuby u detí iné ??? Veď preto sú trvalé, že už ďalšie nenarastú .Tým pádom sú ošetrované rovnako ako u teba - aj keď v neskoršom veku . Aj moja 13.ročná dcéra už má na zadnom zube výplň kanálikov - lepšie riešenie ako vytrhnúť v 13- tich rokoch trvalý zub.

@lenka7477 prosím Vás a ako to prebiehalo? Dnes mu dali vlozku a ísť až za 7 dní mu to dať vyplniť? Má aj antibiotiká

domka222
11. feb 2026
@anonym_autor

@lenka7477 prosím Vás a ako to prebiehalo? Dnes mu dali vlozku a ísť až za 7 dní mu to dať vyplniť? Má aj antibiotiká

@anonym_autor však ti musel dať zubár termín. Ak mu dal devitalizačnú vložku, tak tú som mala napríklad ja v zube cez 2 týždne.

lenka7477
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor znova mu pichne injekciu , vyčistí kanáliky a vyplní . Zub som mala citlivý ešte týždeň.