icon

Bezkofeínové alternatívy. Čo pijete vy?

Dnes o 05:57

Ahojte, moje telo prestalo tolerovať kofeín - je mi z neho na odpadnutie, búši mi srdce, oblieva ma pot, čierne pred očami apd. Čiže som skúsila rôzne formy - čakanková káva, bezkofeínové kávy Lidl, Dm, Nescafé. Ale zatiaľ som si nenašla to svoje. Čo pijete vy? Karo? Alebo čo vám chutí? Ďakujem.

beky223
Dnes o 06:06

Odporúčam kúpiť kvalitnú zrnkovu bezkofeinovu kávu z praziarne, napr. od Coffeinu a pripraviť si ju klasickým spôsobom 🙂 ale áno, ak už mám dosiahnutý svoj denný kávový limit, tak si zvyknem spraviť aj Caro

autor
Dnes o 06:08
@beky223

Odporúčam kúpiť kvalitnú zrnkovu bezkofeinovu kávu z praziarne, napr. od Coffeinu a pripraviť si ju klasickým spôsobom 🙂 ale áno, ak už mám dosiahnutý svoj denný kávový limit, tak si zvyknem spraviť aj Caro

@beky223 nemám doma kávovar, mám doma iba kapsulový, ale kávovar nemám. Zároveň ja som celý deň mimo domu, čiže chcem niečo, čo si možem nosiť so sebou a zaliať.

bebetko4
Dnes o 06:08

Čistú čakanku, nie caro

autor
Dnes o 06:09
@bebetko4

Čistú čakanku, nie caro

@bebetko4 to som pila, je to tak nechutné.

zeldia
Dnes o 06:11

@anonym_autor mne chuti Inka s trochou mlieka. Dám si do peknej kávovej šálky aj večer o deviatej.

lukbe
Dnes o 06:15

Ráno pijem z kávovaru, poobede caro alebo spaldovú.

anonym_cccb79
Dnes o 06:18

@anonym_autor otazne je ci to je z kavy ....

autor
Dnes o 06:28
@anonym_cccb79

@anonym_autor otazne je ci to je z kavy ....

@anonym_cccb79 je to z kavy, mam to vzdy po koefine, ked nepijem kofein, stavy nemam. Rok som testovala a zistila, ze problem je kofein a vysadila som.

biba_18
Dnes o 06:37

a robí ti to aj teín? ak nie, prešla by som na zelený čaj…
btw, sú aj kapsuly s dekaf kávou…

anonym_cccb79
Dnes o 06:48
@anonym_autor

@anonym_cccb79 je to z kavy, mam to vzdy po koefine, ked nepijem kofein, stavy nemam. Rok som testovala a zistila, ze problem je kofein a vysadila som.

@anonym_autor ono to uz moze byt posledna kvapka ale moze to robit od cukru, ....az po x veci

anonym_8f4cda
Dnes o 06:51

Ja sa pridám, mám z kávy podobné stavy a navyše mi vyvoláva migrény. Sem tam si dám caro s mliekom, alebo špaldovú z dm. Ináč pijem väčšinou čaje - zelené, bylinkové, ovocné. Nedávno som objavila cascaru - je to tzv. kávové ovocie, chutí aj vyzerá skôr ako čaj, ale obsahuje nejaké percento kofeínu. Má povzbudivé účinky, ale nemám po nej nežiaduce stavy.

beky223
Dnes o 07:20
@anonym_autor

@beky223 nemám doma kávovar, mám doma iba kapsulový, ale kávovar nemám. Zároveň ja som celý deň mimo domu, čiže chcem niečo, čo si možem nosiť so sebou a zaliať.

@anonym_autor Tak by som si domov kúpila bezkofeinove kapsule a von so sebou by som pouvažovala nad dripit sackami napríklad alebo to obyčajné karo🙂

anonym_81809e
Dnes o 07:38

@anonym_autor tiez nemozem kofein. Pijem bezkofeinovu kavu, mam doma kapsulovy kavovar dolce gusto. Mas na vyber tusim 2 bezkofeinove kavy, bud espresso alebo lungo (s mliekom). Za mna to lungo s mliekom top, vobec necitim rozdiel oproti kofeinovej kave. Ale aj espresso je fajn, ani kamarat kavickar necitil rozdiel. Akurat ze posledne kapsuly espresso co som kupila sa mi zdaju divne horke, predtym bez problemov. Odporucam teda bezkofeinove kapsule.