Je Bánovecká nátierka naozaj z masla?
maminy dajte tip, kupujete tu banovecku neochutenu natierku? deckam to hrozne chuti na rozky, ale dako sa mi nezda to zlozenie. je to fakt poctive maslo a smotana, alebo tam drbu astlinny tuk? pride mi moc makka hned ako ju vytiahnem z chladnicky. neviete ci je ina slovenska znacka co je "cistejsia"?
Pozrela som zlozenie banoveckej natierky s maslom, ved je tam 88% smotana 5% maslo, susene mlieko a zemiakovy skrob. Co je na tom neciste zlozenie ? Ak pisu maslo, ma to byt maslo. Je tam masla 5%, preto nie je tuha ako maslo po vybrati z chladnicky.
@anonym_autor
Čistejšie by snáď bolo už len extra vyšľaháme maslo so smotanou doma v mixéri .
@anonym_autor niektorí slovenskí (a českí) výrobcovia (aj tradičné mliekárne) sú posledné ostrovy naozajstných potravín (nie priemyselných "otravín"), vážme si to a podporme ich kupovaním ich výrobkov, hoci možno trošku drahších ako produkty nadnárodných gigantov. Podobne lokálne pekárne atď.
zlozenie mas napisane na obale.
alebo ako si predstavujes, ze tam napisu smotana a maslo a je to v skutocnsoti palmovy tuk?
@anonym_autor nevieš čítať? Zo zákona je zloženie povinne napísané na obale.
OMG,tieto bio eko raw matere
@anonym_autor 5 sekúnd rozmýšľania za predpokladu, že máš s čím. Obsahuje smotanu, nie náhodou preto sa hneď ľahko rozotiera?
Ale mám pre teba riešenie, keď si kúpiš kravu, vieš si to vyrobiť aj sama a máš istotu. Držím palce
Je tam pasterizovana smotana a maslo.. Žiaden tuk... Plus iné zloženia, ako soľ, škrob a podobne... Píšem priamo od zdroja

@anonym_autor väčšinu zloženia tvorí smotana plus zopár ďalších surovín ako mliečna srvátka, soľ, pažítka... Stačí si len prečítať zloženie.