Je hygiena na kúpaliskách dostatočná?
Ahojte, ospravedlňujem sa za tému, no pred chvíľou som narazil na jednu zahraničnú diskusiu, kde viacerí písali, že veľa ľudí to robí - malú potrebu v bazéne. Prišlo mi to nechutné, teraz mi to je už aj smiešne. Stretáte sa s tým? Neviem, už asi nebudem chodiť na verejné kúpaliská :D Tu je napr. aj článok (nie diskusia), ktorá tiež rieši danú tému, je to v angl.:
https://www.mentalfloss.com/science/health/surv...
Akože v tej vode je chlór, robia sa testy a podobne, ale stále to predstavuje určité zdravotné riziká (napr. vraj chlór spolu s močom vytvára nejaké toxické látky)... okrem toho, že je to, aspoň pre niektorých, nechutné!
@fruitys aj keby každý dospelý šiel, myslíš si že plienky do vody zadržia moč? Nuž nie ,iba stolicu
Citala som, ze niekde v cudzine (USA?) do vody pridavaju nejaku chemikaliu, ktora okolo cikajuceho vodu zafarbi… vraj velmi efektivne.
@fruitys oooo waw, no nie je možné, že v zahraničí sú prasatá. To my sme mysleli, že len tu na Slovensku sú všetci zaostalí (narážam na zahraničné tety, ktoré chodia na modrý koník pohoršovať sa na zaostalosť Slovenska, ale nedá im byť na tejto stránke stále nevopchaté)
ved aj plavec Michael Phelps sa priznal, ze moci do bazenov https://www.aktuality.sk/clanok/211759/michael-...
Preto sa nechodím kúpať na kúpaliská, do aquaparkov. Vždy som si odtiaľ doniesla nechcený "suvenír" v podobe zdravotného problému.
Preto sa nechodím kúpať na kúpaliská, do aquaparkov. Vždy som si odtiaľ doniesla nechcený "suvenír" v podobe zdravotného problému.
@anonym_ab1371 my tiež. Fuj 1x som bola vo wellnese a ušla som z prvého bazéna za 3 minúty. Vykrochnení ľudia s plesnivými pazúrmi, chpy, vlasiská, kúsky kože. Nikdy viac, ani zadarmo 🤮
@fruitys mne raz syn pozical potapacske okuliare v akvaparku. Chcela som ist hned domov 🥴
som videla ako 150 kg cigán sa kúpal v 3/4 teplákoch a tričku. Boli spolu partia. Ešte 3 počerné kámošky a dvaja tmavší kamaráti. Dámy sa kúpali v blúzkach a len tí dvaja mali plávky na spôsob krátkych nohavíc. . Samozrejme plavčíci najskôr nič, potom keď už mali v každej ruke aj zmrzliny vo vode tak sa ozvali.
Známy Aqapark v žilinskom kraji.
Odvtedy sme tam neboli.
takže niektorí to tu vlastne obhajujú, resp. bagatelizujú 🙂 @kkovacovak nie, ako dieťa som to nerobil, je to neslušné a nehygienické
Vie sa o Tom už dlho že sa to robí.
Nechápem prečo to niekto robí a je to hanba.
Nejde mi to do hlavy, dospelý človek močí do vody.
To niekto nie je schopný ísť na záchod ?
To sú nejaký neandertálci.
@fruitys prvy den na planete zem, alebo co sa stalo? A to este ked zistis, ze v prirodnych zdrojoch vody, kam sa chodia ludia kupat, nielen ze mocia, ale vylucuju tam aj zivocichy a este aj sexuju, sem tam niekto / nieco uhynie a rozlozi sa v tej vode, to len bude…
@sissy27 popravde, keď som aj bol vo verejnom bazéne, nejak som nerozmýšľal nad tým, že niektorí z tých, čo tam sú/boli, sa tam mohli v pohode vymočiť (a mám na mysli hlavne plavecký bazén v krytej plavárni, kde sa mi zdá, že je o niečo vyšší štandard, keďže tam nie je toľko ľudí atď.), možno preto, pretože som považoval za samozrejmé, že človek také veci normálne nerobí... lenže po čítaní niektorých komentov na nete a aj tu tam už tak ľahko asi nepôjdem
@fruitys ty si sa teraz zobudil ? Ešte jeden joke je, menstruacne plavky 😄 to ešte len bude sajrajtu
Vie sa o Tom už dlho že sa to robí.
Nechápem prečo to niekto robí a je to hanba.
Nejde mi to do hlavy, dospelý človek močí do vody.
To niekto nie je schopný ísť na záchod ?
To sú nejaký neandertálci.
@estellas je to o komforte (alebo skôr akože komforte)... na druhej strane, pomáhajú tým znižovať spotrebu vody pri dopúšťaní bazénov, čiže mali by sme im byť aj vďační 🙂
Ja len žasnem - to tu fakt väčšinová populácia považuje močenie do verejného bazénu (alebo aj do jazera wtf??) za BEŽNÉ, dobre, že nenapíšete že "normálne"? Akože posledný nech zhasne fakt...
Ja len žasnem - to tu fakt väčšinová populácia považuje močenie do verejného bazénu (alebo aj do jazera wtf??) za BEŽNÉ, dobre, že nenapíšete že "normálne"? Akože posledný nech zhasne fakt...
@anonym_41e63c ja to rozhodne nepovazujem za normalne, dokonca tym mociaci ohrozuje najma seba, ale to je ina tema. Ale ano, deje sa to bezne. Myslis, ze ked plavci alebo akvabely maju niekolkohodinove treningy alebo nedajboze im treba zrovna pocas pretekov, tak utekaju na zachod do satne?
A v tej vode plava naozaj tolko veci, ze moc je asi ten najmensi problem…
Mimochodom, mne pride nechutne, ked niekto uci svoje dieta cikat do travy, na kamienky, na kvetinky atd na verejnych priestranstvach… alebo ze dospeli chlapi nemaju problem vytiahnut bimbasa a ostat murik, zastavku mhd, strom na ulici…
Citala som, ze niekde v cudzine (USA?) do vody pridavaju nejaku chemikaliu, ktora okolo cikajuceho vodu zafarbi… vraj velmi efektivne.
@fruitys kolko chlapov ma na sebe plavky a pod nimi klasika trence ci slipy v kt beha cely den .. ak uz toto nikomu nevadi ..
@simsalabim ziadna taka latka neexistuje- je to len povera na zastrasenie ludi aby nemocili
@anonym_ab1371 my tiež. Fuj 1x som bola vo wellnese a ušla som z prvého bazéna za 3 minúty. Vykrochnení ľudia s plesnivými pazúrmi, chpy, vlasiská, kúsky kože. Nikdy viac, ani zadarmo 🤮
@anonym_07f133 Presne aj to. Pamätám si, ako som raz bola v aquaparku a v tom "teplom" bazéne, kde proste iba sedíš a oddychuješ a tam si ľudia normálne olupovali kožu z nôh 🤮 Mala som dosť. Ďalej menštruačné plavky, nech si hovorí kto chce, čo chce, ale neverím, že to na 100% udrží všetko tam kde má. Proste asi som moc fajnová, ale ja do verejných bazénov nevleziem a držím sa toho už skoro 20 rokov 🤔
@anonym_41e63c ja to rozhodne nepovazujem za normalne, dokonca tym mociaci ohrozuje najma seba, ale to je ina tema. Ale ano, deje sa to bezne. Myslis, ze ked plavci alebo akvabely maju niekolkohodinove treningy alebo nedajboze im treba zrovna pocas pretekov, tak utekaju na zachod do satne?
A v tej vode plava naozaj tolko veci, ze moc je asi ten najmensi problem…
Mimochodom, mne pride nechutne, ked niekto uci svoje dieta cikat do travy, na kamienky, na kvetinky atd na verejnych priestranstvach… alebo ze dospeli chlapi nemaju problem vytiahnut bimbasa a ostat murik, zastavku mhd, strom na ulici…
@sissy27 ačohentizmus nefunguje - rovnako aj močenie detí a dospelých ľudí na verejnosti je prejavom primitivizmu a v civilizovanom svete by malo byť nemysliteľné, takže žiadne "a to niekomu nevadí" - naopak je to primitívne zverstvo a konečne by sme to tak mohli aj pomenovať. A áno, normálne očakávam, že plavci a akvabely chodia na toaletu a nemočia sa vo svojich výlučkoch - akože v športoch, ktoré sa nevykonávajú vo vode je to v niečom iné? to si akože aj hokejisti majú spraviť potrebu do výstroje? akože halooo
@fruitys kolko chlapov ma na sebe plavky a pod nimi klasika trence ci slipy v kt beha cely den .. ak uz toto nikomu nevadi ..
@simsalabim ziadna taka latka neexistuje- je to len povera na zastrasenie ludi aby nemocili
@anonym_ff4946 pod plavkami celodenne použité prádlo si dá na seba tiež len človek nedovychovaný spoločnosťou a asi teda mentálne patriaci do praveku
@simsalabim Nic take vraj neexistuje, je to len na "strasenie" ludi. Uz ako detom nam to hovorili rodicia, zrejme preto, aby nas dorazne upozornili, ze to nie je v poriadku. Detske bazeny by boli farebne😃
@sissy27 ačohentizmus nefunguje - rovnako aj močenie detí a dospelých ľudí na verejnosti je prejavom primitivizmu a v civilizovanom svete by malo byť nemysliteľné, takže žiadne "a to niekomu nevadí" - naopak je to primitívne zverstvo a konečne by sme to tak mohli aj pomenovať. A áno, normálne očakávam, že plavci a akvabely chodia na toaletu a nemočia sa vo svojich výlučkoch - akože v športoch, ktoré sa nevykonávajú vo vode je to v niečom iné? to si akože aj hokejisti majú spraviť potrebu do výstroje? akože halooo
@anonym_41e63c tak budes prekvapena, ale napr jazdci f1 tiez zial obcas nemaju inu moznost ako ulavit si v kokpite, maratonci ani nehovorim, tam je to obcas aj c.2, proste to neudrzia. Cyklisti na tour de france, akykolvek vytrvalostny sport… tam jednoducho nie je priestor si odbehnut niekam na toaletu, ci sa ti to paci alebo nie.
A nie je to “acohentizmus” - ja to neschvalujem v ziadnom pripade, ja len hovorim, ze to nie je nic nove, takze nechapem, co autora prekvapilo.
@anonym_41e63c tak budes prekvapena, ale napr jazdci f1 tiez zial obcas nemaju inu moznost ako ulavit si v kokpite, maratonci ani nehovorim, tam je to obcas aj c.2, proste to neudrzia. Cyklisti na tour de france, akykolvek vytrvalostny sport… tam jednoducho nie je priestor si odbehnut niekam na toaletu, ci sa ti to paci alebo nie.
A nie je to “acohentizmus” - ja to neschvalujem v ziadnom pripade, ja len hovorim, ze to nie je nic nove, takze nechapem, co autora prekvapilo.
@sissy27 vieš čo ma prekvapilo? Že bežný človek, ktorý nie je žiadny športovec a ktorému nehrozí, že ak preruší pretek v dôsledku odbehnutia na wc, tak príde o peniaze, výhru, o prácu a podobne, si to v pohode vypustí do bazéna, v ktorom je len ako civil, nie je v žiadnej súťaži, a v ktorom sú aj ostatní ľudia a tvári sa, že je to okej, že aj profi tak robia 🙂 Alebo, že v tej vode sa to stratí a podobne. Proste ma prekvapilo, že to niekto bez hanby napíše a je s tým v pohode či normalizuje to.
@anonym_07f133 Presne aj to. Pamätám si, ako som raz bola v aquaparku a v tom "teplom" bazéne, kde proste iba sedíš a oddychuješ a tam si ľudia normálne olupovali kožu z nôh 🤮 Mala som dosť. Ďalej menštruačné plavky, nech si hovorí kto chce, čo chce, ale neverím, že to na 100% udrží všetko tam kde má. Proste asi som moc fajnová, ale ja do verejných bazénov nevleziem a držím sa toho už skoro 20 rokov 🤔
@anonym_ab1371 ježiš tie menštruačné plavky aj nohavičky to je iný humus. Mne to tak pripadá, že pustím pod seba ako 💩💩💩 a chodím s tým ako nič 🙄
@anonym_41e63c tak to je. A ešte ak rozumne argumentuješ a pokladáš za normal nechcať do bazéna, tak ty si divná. Mňa tu minule sfúkli za používanie bidetu a zvlášť uteráku na zadok.

Dobré ráno, stará mama