Je hygiena na kúpaliskách dostatočná?

fruitys
1. júl 2026

Ahojte, ospravedlňujem sa za tému, no pred chvíľou som narazil na jednu zahraničnú diskusiu, kde viacerí písali, že veľa ľudí to robí - malú potrebu v bazéne. Prišlo mi to nechutné, teraz mi to je už aj smiešne. Stretáte sa s tým? Neviem, už asi nebudem chodiť na verejné kúpaliská :D Tu je napr. aj článok (nie diskusia), ktorá tiež rieši danú tému, je to v angl.:

Akože v tej vode je chlór, robia sa testy a podobne, ale stále to predstavuje určité zdravotné riziká (napr. vraj chlór spolu s močom vytvára nejaké toxické látky)... okrem toho, že je to, aspoň pre niektorých, nechutné!

Strana
z3
oblecenie99
Dnes o 05:30

No dobré ráno. Nedávno až dve diskusie na milión strán založené o tom, aké sú nevkusné brazílske strihy plaviek, a ja jediná som nechápala, ako môže niekomu vadiť poloholý zadok, ale spoločná kaďa na kúpanie nie. Nechodím už roky. Kedysi dávnejšie sme mali to "šťastie" obsadiť si na kúpalisku už len miesta neďaleko pánskych toaliet. Pardon, mužských haizlov, lebo toalety sú príliš slušný výraz za týchto okolností. Viete, čo mi udrelo do očí na konci dňa? Že tam skoro vôbec nikto nechodil! Alebo ako sa raz môj otec spýtal: išiel by si do bazéna, keby tam pred tebou vyliali doň desať vedier moču? No, lebo v tej vode toho máš viac. A keby len moču. Po novom ešte aj menštruačné plavky, určite super zazrak. Asi ako plienky do vody.

Ako malé sme chodili často, a spomínam si, že bazény boli proste rozdelené: detský, do ktorého dospelí mali zakázané aj malíček ponoriť, plavecký s časťou, kde si dočiahla na dno, ten bol zvyčajne studený a termál, v ktorom sedeli dôchodcovia a do ktorého nám rodičia zakazovali chodiť už pred tridsiatimi rokmi a vedeli prečo. Teraz máš bazény po milú jarmilú, spojené, s hnusnou teplou vodou, v detskom sa ti váľajú dospelí ľudia ako tulene, a ako bonus istú skupinu ľudí, ktorí sa proste nevedia správať, robia si hanbu sami sebe, perú si v tej vode oblečenie, v ktorom prisli, rozhadžu jedlo okolo seba, jačia a keď sa ozveš, si za pi*u, ktorej vadí, že aj ONI sa prišli okúpať, a nevysvetlíš proste, že tebe vadí to, že sa príliš okúpať špinaví, v oblečení a nevedia sa správať.

katkazatka
Dnes o 08:28
@anonym_7909e1

@katkazatka aj tak nerozumiem. cize podla teba nemaju ludia chodit do bazena natreti? to sa maju spalit?

@anonym_7909e1 nemali by. Všetky tieto prísady znečisťujú bazén a množia sa tam choroboplodné baktérie. Ludia tam chodia ponatieraní, s avivážovanými plavkami, neosprchovani, umyju si tam pot umyju, make-up, umyju si tam špinavé smradľavé vlasy. Chodia dokonca do bazéna navoňavkovaní, čo už nechápem načo?
Pozri sa čo robia mastné škvrny od opaľovacích krémov v mori. Na plážach sú doslova olejové škvrny od krémov z ľudí. Si myslíš, že tá príroda netrpí, že tie živočíchy to tam len tak znášajú? Ľudia sú jedna veľká škodná, všade kde prídu, všetko zničia.
Ľudia sú primitívi, nevedia čo sa patrí a čo nie. Keď som v nejakých hotelových komplexoch, bežne sa mi stane, že ľudia zo záchoda idú rovno výrivky bez toho, aby sa osprchovali. Umyju si tam rit, odporné.

Strana
z3