Je tlakomer Omron na doma spoľahlivý?
Kupovali ste si niekto domov tlakomer Omron?
Lekár mi povedal, že si mám pár dní merať tlak aj doma, len nechcem kúpiť niečo, čo bude ukazovať raz tak a raz inak. V lekárni mi odporúčali Omron, ale modelov je veľa a ceny tiež rôzne.
Zaujíma ma hlavne, či vám meria spoľahlivo a či ste ho porovnávali s meraním u lekára.
Mam a som spokojná.
Nebude ti merať sko u lekára, u veľa ľudí funguje syndróm bieleho plášťa. Ale ty si na 1 prístroji budeš merať napr 7 dni 3x denne a budeš si zapisovať výsledky
@anonym_autor Na značke ani tak nezáleží. Treba si kúpiť správny typ. Tie, čo merajú na ramene sú presnejšie, ako tie, čo merajú na zápästí. Máme doma oba typy a pri meraní boli rozdiely. Ten zápästný ukazoval vyšší tlak.
Treba tiež merať stále jedným, aby merania boli porovnateľné.
Omron maju aj u nas na kardiologii, u gynekologa maju Tensoval. Hlavne si treba kupit tlakomer na rameno. Uz od aplikacii a blbosticiek, nezalezi. Ja si zapisujem na papier, a to ukazem lekarovi na kontrole.
Ako pisal chrobak7, tak zapastny určite nie.
Prisla situácia, ked sme mali doma dva. Absolvovali sme par meraní na jednom aj druhom. Bola tam odchýlka . Kazdy merací prístroj ma presnosť merania a na tieto asi odchýlka postačuje.
Hlavne je potrebne mat spravne nakalibrovany tlakomer, davame si to pravidelne kontrolovat z casu na cas...omron je ok ak je spravne nalalibrovany

ano meria ok, porovnat sa neda krdze u lekára si pod tlakom a doma v pohode. preto kaze merat tlak aj doma aby boli vysledky objektivne