Je tlakomer Omron na doma spoľahlivý?

Včera o 13:16

Kupovali ste si niekto domov tlakomer Omron?
Lekár mi povedal, že si mám pár dní merať tlak aj doma, len nechcem kúpiť niečo, čo bude ukazovať raz tak a raz inak. V lekárni mi odporúčali Omron, ale modelov je veľa a ceny tiež rôzne.
Zaujíma ma hlavne, či vám meria spoľahlivo a či ste ho porovnávali s meraním u lekára.

kacena4
Včera o 13:18

ano meria ok, porovnat sa neda krdze u lekára si pod tlakom a doma v pohode. preto kaze merat tlak aj doma aby boli vysledky objektivne

anonym_1e51db
Včera o 13:19

Mam a som spokojná.

Nebude ti merať sko u lekára, u veľa ľudí funguje syndróm bieleho plášťa. Ale ty si na 1 prístroji budeš merať napr 7 dni 3x denne a budeš si zapisovať výsledky

martinka13
Včera o 13:32

Máme Omron. Sme spokojní. Malá investícia, ktorá sa určite oplatí.

chrobak7
Včera o 13:43

@anonym_autor Na značke ani tak nezáleží. Treba si kúpiť správny typ. Tie, čo merajú na ramene sú presnejšie, ako tie, čo merajú na zápästí. Máme doma oba typy a pri meraní boli rozdiely. Ten zápästný ukazoval vyšší tlak.

Treba tiež merať stále jedným, aby merania boli porovnateľné.

nevenka
Včera o 14:03

Omron maju aj u nas na kardiologii, u gynekologa maju Tensoval. Hlavne si treba kupit tlakomer na rameno. Uz od aplikacii a blbosticiek, nezalezi. Ja si zapisujem na papier, a to ukazem lekarovi na kontrole.

gerrwie_girl
Včera o 14:14

Je ok

frflos_nespokojny
Včera o 20:49

Ako pisal chrobak7, tak zapastny určite nie.
Prisla situácia, ked sme mali doma dva. Absolvovali sme par meraní na jednom aj druhom. Bola tam odchýlka . Kazdy merací prístroj ma presnosť merania a na tieto asi odchýlka postačuje.

felycity
Dnes o 04:17

Hlavne je potrebne mat spravne nakalibrovany tlakomer, davame si to pravidelne kontrolovat z casu na cas...omron je ok ak je spravne nalalibrovany