Krojované bábätká: Máte skúsenosti s fotením u Moniky Klučiarovej?
Ahojte
Veľmi sa mi páči tvorba pani Moniky Klučiarovej.
Fotiť chodí priamo ku klientom domov ,čo pri tak malom bábätku mi pride rozumné. Videla som nejake jej fotky ,a mam záujem aj naše dať nafotiť.
Absolvoval niekto z vás fotenie s touto pani ?
Máte nejakú skúsenosť?
Ja som jej síce pisala už email ,ale rada si prečítam recenzie ,predsa na instagram všetci píšu len tie pekné veci 🙂
nedala by som tak fotiť bábätko. A pozerala som si fotky. Ona ich fotí v ženskom kroji, nie detskom, len vo veľkosti mini. Máme doma fotky nášho dieťaťa v našom kroji, ale to už malo skoro rok. Ale, je to tvoje dieťa, tvoje fotky.
Čo konkrétne je take zle na foteni deti v kroji ? :DDD
Chudence deti.
@anonym_ed261d za mna su chudence hlavne tie deti ktoré su týrané, hladné...nie tie ktoré su odfotene 🙂
@anonym_e883a4 tak náš by mal klobúk a košeľu vysivanu nepride mi to hrozne ,nahý nebude a predsa fotky by boli pre nás, kroj ste delili alebo sa vám niekde podarilo kúpiť? Pohrávam sa s myšlienkou ze možno by som nejaký kroj aj na staršie dieta rada uvítala🙂
@anonym_autor kroj vyšívala moja teta na bábiku, pred cca 45 rokmi. Dcére bol dobrý, keď mala rok. Mne osobne sa nepáčia tie fotky nastylovaných bábätiek. Nie je tam na nich nič prirodzené. Ale je to len môj názor.
Nedávala som svoje dieťa fotografovať v "kroji" a slovné spojenia typu "folklórny štýl fotografovania", "život ... odetý do dávnej tradície" mi otvárajú pomyselný nožík vo vrecku (nebudem vysvetľovať prečo). Čo mne ako matke novorodenca by naozaj vadilo, že mi príde manipulovať s novorodencom (8-10-dňovým) cudzia žena, ktorej zdravotný stav ani úroveň hygienických návykov nepoznám. Sú matky, čo ani svokre nedovolia vziať takto staré bábätko do rúk, ale cudzia žena (nie zdravotníčka) nech si ním manipuluje, dýcha naň a oblieka ho do "kroja", potom ho všelijako vykrúca, podkladá, aby vyzeralo, že sedí a pod.
@anonym_26328f omg, som sa našla v tom, že "sú ženy, čo ani svokre nedovolia vziať bábätko." 😅
Teda ja som dovolila, na chvilku. Ale doslova nikomu inemu, len ja, muz a 2xbabka až kým maličká nemala skoro 3 mesiace. Nieže držať, ani vidieť inak než cez okno. 😅
Veľmi som chcela novorodenecké fotky, dokonca mi to chceli dať ako darček. Ale nemohla som sa prekonať. Inak sa mi krojované fotky páčia. Podľa mňa je to krásne. A náš púchovský kroj je špeciálne pekný.
@anonym_a999ed Ked prehanat, tak poriadne🤷♀️
Stylove fotky som obom svojim detom od narodenia urobila ja a nemusela na to nikoho platit 😎 Kazdopadne mne osobne foto deti v krojoch nic nehovoria, ale ak sa tebe taketo foto pacia a nevadi ti, ze ti cudzia zena bude chytat novorodenca tak smelo do toho 🙂 Kazdemu sa paci nieco ine ;)
@anonym_a999ed ano 😆 prisli pred dom, ukazala som z okna a bolo. 😅
Mame velku rodinu, tetky, strycov, rodinnych znamych. Mala som problemy pocat 14 rokov. Kazdy chcel vidiet zazracne babo. Ale ako s prepacenim, moja dcerka nie je ziadna rekvizita, aby pardnove dieťatko kolovalo z ruk do ruk.
Aj krst sme mali len pre 12 ludi a az po prvom ockovani.
@anonym_a999ed Ked prehanat, tak poriadne🤷♀️
@anonym_ed261d radsej prehanat ako riskovat. Už ma rok a pol a o nic neprisla. Kazdy ju uz stihol drzat aj vidiet aj na ihrisko chodi. Teraz čakam druhe a tiez ho nebudem pretrcat ako novorodenca.
Syna fotila pani Kluciarova v roku 2018 a je aj zobrazeny v kalendari 2019. Bola velmi profesionalna, mala rusko, dokladne si predtym umyla a vydezinfikovala ruky (doba predcovidova), syn cele fotenie prespal. Za nas fajn skusenost, ak by sme mali este jedno dietatko, radi by sme jej sluzby vyuzili znovu.

Chudence deti.