icon

Máte skúsenosti s matracmi a vankúšmi od firmy Zentio?

babajetu
7. aug 2026

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či máte niekto skúsenosť s firmou Zentio (predtým sa volali Zaren). Kúpili ste si od nich niekedy matrac, vankúš alebo iný výrobok? Ste s ním spokojní?
Mne sa stala trochu zvláštna vec. Zavolala mi pani s tým, že som vraj v minulosti využila ich kontrolu okien, a preto mám teraz ako „odmenu“ nárok na bezplatné hĺbkové čistenie matraca. Druhé čistenie by bolo spoplatnené. Súhlasila som, pretože som si predstavovala, že príde niekto matrac reálne vyčistiť/tepovať.
Prišiel však pán, ktorý mi najskôr asi pol hodiny rozprával o firme, kvalite ich matracov a podobne. Potom sme sa dostali k môjmu matracu a začal mi vysvetľovať, že je už „mŕtvy“, nekvalitný, že na ňom spím nezdravo a že si tým do budúcnosti môžem poškodiť chrbticu. Následne mi prezentoval ich matrace a ďalšie výrobky. Celé to na mňa pôsobilo dosť nátlakovo – aj keď opakovane hovoril, že ma do kúpy nenúti.
Nakoniec mi ukázal vankúš, ktorý som si vyskúšala a v tej chvíli sa mi zdal naozaj veľmi pohodlný. Ponúkol mi ho za 120 €, ak si ho objednám okamžite počas návštevy. K tomu mal byť kuriér za 10 eur ... Zároveň mi vysvetľoval, že ak ho nekúpim hneď, neskôr bude stáť viac než dvojnásobok a že keď si teraz niečo kúpim, získavam u nich zľavu aj do budúcna. Argumentoval aj tým, že ich akcia platí len do konca augusta, ale konkrétna zľava je vraj dostupná iba počas návštevy.
V tej chvíli som bola už dosť zmanipulovaná tým celým rozprávaním a vankúš som si objednala. Pán mi ešte dal niečo podpísať perom priamo na tablete/obrazovke. Dodnes vlastne presne neviem, čo som podpisovala, a práve to ma trochu znepokojuje.
Predtým som si skúšala o firme niečo nájsť na internete, ale prakticky som nenašla žiadne normálne recenzie ani skúsenosti zákazníkov. Ich stránka na mňa tiež nepôsobí práve dôveryhodne.
Vankúš mi dnes dorazil. Úprimne, už mi nepripadá ani zďaleka taký úžasný ako vtedy pri prezentácii. 😅 Ale hovorím si, že keďže mám problémy s krčnou chrbticou, možno mu ešte dám šancu.
Preto sa chcem opýtať: Máte niekto osobnú skúsenosť s firmou Zentio (predtým Zaren)? Boli u vás na podobnej „bezplatnej“ návšteve/prezentácii? Kúpili ste si od nich vankúš, matrac alebo niečo iné? Ako ste boli spokojní s výrobkom a hlavne – ako ste vnímali samotný spôsob predaja?
Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť, aj negatívnu. Zaujíma ma hlavne, či je to u nich bežný spôsob predaja a či ste boli s nákupom nakoniec spokojní.

anonym_c3aa6a
7. aug 2026

Neverim...😁 Koľko máš rokov? Klasicki šmejdi. To ti nebol podozrivy už ten prvý telefonát?
Vankúš za 120 €??? Preboha..

vladimira0812
7. aug 2026

@babajetu áno mám od nich celú sadu aj matrace aj vankúš a som s nimi spokojná ! Je to klasicky priamy predaj a za mňa najlepší dnes vás ma každý v piči zato takýto predajcovia sa vám venujú nie ako v kamanenych predajniach

anonym_957008
8. aug 2026

@babajetu Dobrý deň, radi by sme len uviedli informácie na pravú mieru. 😊
ZENTIO nie je spoločnosť ZAREN ani jej premenovaná verzia. Ide o samostatnú slovenskú spoločnosť a novú značku.

Náš tím však nadväzuje na viac ako 20 rokov skúseností v oblasti priameho predaja, výroby a produktov pre kvalitný spánok. Zameriavame sa na kvalitné matrace a ďalšie produkty pre zdravý a komfortný spánok.

Mrzí nás, ak konkrétna návšteva na zákazníčku pôsobila nepríjemne alebo nátlakovo. Našou snahou je, aby mal zákazník možnosť produkty vidieť, vyskúšať a následne sa slobodne rozhodnúť, či mu vyhovujú.

Zároveň by sme preto ocenili, keby sa ZENTIO automaticky nespájalo so spoločnosťou ZAREN, keďže ide o samostatné spoločnosti.

Ďakujeme a prajeme pekný deň.
ZENTIO tím 💛✨