Máte skúsenosti s vyhrievanými rukavicami?
V zime mi na turistike strašne rýchlo mrznú ruky, tak pozerám vyhrievané rukavice. Len mám obavu, či tá baterka vôbec niečo vydrží.
Potrebovala by som, aby hriali aspoň pár hodín, nie len cestou z auta 😄 Má to niekto odskúšané?
A nebude to batohom co ti zle sedi na pleciach a brani tak prekrveniu? Rukavice co budu hriat hodiny by museli tu energiu od niekial zohnat a preto zatial neexistuju lebo by bola k nim autobateria
na motorku je to úplne bežná vec, áno vydržia hriať niekoľko hodín, záleží od intenzity tepla ktorú zvolíš
rukavice nie ale ocko mal vestu, pracoval na stavbach, bol velmi spokojny. Inak v kvalitnych rukaviciach by ti pri turistike nemala byt zima, skor hladaj kde je problem nie ako ho maskovat
Tie cisla sa daju spocitat, nie je to len odhad. Bezna baterka do vyhrievanych rukavic ma 7,4 V a okolo 2000 az 2200 mAh, co je zhruba 15 az 16 Wh na jednu ruku. Vyhrievaci clanok ma pri plnom vykone okolo 5 W. Z toho vychadza pri najvyssom stupni asi 2 az 3 hodiny, pri strednom 3 az 5 a pri najnizsom 6 az 8 hodin. Preto maju skoro vsetky 3 alebo 4 stupne - nie kvoli teplote, ale prave preto, aby sa ta energia dala rozdelit na cely den.
Takze par hodin realne ano, ale len na nizsom stupni. Najvyssi stupen je na state na mieste, na vyhliadke alebo na vleku. Pri chodzi ti staci jednotka, lebo v pohybe si teplo vyrabas aj sama a rukavica ho uz len drzi.
Dve veci, ktore v tabulke nenajdes. Prva: tie hodiny platia pri izbovej teplote, v mraze kapacita baterie klesne, takze rataj radsej s tym nizsim cislom z rozsahu. Druha: nabijanie trva tri az styri hodiny, cize na viacdnovku je druha sada baterii praktickejsia nez drahsi model.
A este k tomu batohu z prvej odpovede, ma to nieco do seba. Ak mas rukavice tesne alebo popruhy utiahnute, vyhrievanie ti to nezachrani, lebo problem je v prekrveni a nie v teple. Skusila by som najprv o cislo vacsie rukavice a volnejsie popruhy, a ak ti ruky mrznu aj tak, potom ma vyhrievanie zmysel.
Ja mam vyhrievane ponozky, su na tuskove baterie, vydrzia 8 h. Tak musia byt aj rukavice, co vydrzia. Tie nemam, lebo mam kvalitne znackove rukavice, chodime aj na 10h tury a ok.

A nebude to batohom co ti zle sedi na pleciach a brani tak prekrveniu? Rukavice co budu hriat hodiny by museli tu energiu od niekial zohnat a preto zatial neexistuju lebo by bola k nim autobateria