icon

Nosníky na okuliaroch zelenejú. Ako ich čistiť?

13. aug 2026

Na okuliaroch mám tie malé priehľadné silikónové nosníky a posledné týždne sú na okrajoch dozelena. Okuliare čistím normálne, ničím zvláštnym ich nestriekam. Dá sa to ešte vyčistiť alebo sa tie nosníky jednoducho po čase menia?

anonym_2a0ea4
13. aug 2026

@anonym_autor ano menia sa, v niektorych optikach to robia zadarmo

patus_2
13. aug 2026

@anonym_autor buď sa to dá vybrať a vyčistiť alebo ľahšie riešenie je ísť do optiky a za pár eur to vymenia.

anonym_2e750a
13. aug 2026

stačí ich vyšúchať starou zubnou kefkou s troškou mydla, farbu menia oxidáciou kovu a mazu a nečistôt, napr. maz z pokožky, krémov, prachu, ...

tzatzik
13. aug 2026

@anonym_autor Treba do optiky, odkiaľ máš okuliare, tam ti to kedykoľvek vymenia zadarmo. Sama to poriadne nevyčistíš, do týždňa to tam bude zas.

mareka49
13. aug 2026

Zadarmo vymenia?
Tri až 5 eur aspoň ja tak poznam

cimage
13. aug 2026

Mne ich vymenila v optike za 3€, ale uz su zas zanesene.

tzatzik
13. aug 2026
@mareka49

Zadarmo vymenia?
Tri až 5 eur aspoň ja tak poznam

@mareka49 Mne vždy zadarmo, ale teda v tej optike, kde mi ich robili, nie v hocijakej.

senta_sofia
14. aug 2026

@anonym_autor oxiduju, papierova vreckovka pod to a odstranit aj cast toho zeleneho, ale uz povodnu farbu to mat nebude. Mozes si to dat vymenit, ale aj dalsie budu ochvilu take.

cacianka
14. aug 2026

ten silikón je osadený natesno na kovovom nosníku, tam sa bežný čistiaci prostriedok nedostane, v optike to čistia laserom alebo vymenia. kov oxiduje vplyvom vlhka a robí zelený efekt