icon

Plise sieťky na balkón. Máte skúsenosti s častým používaním?

veso23
1. júl 2026

Ahojte používate niekto plise sieťky na balkón? Zvažujem kúpu lebo dvere so sieťkou sa nám nezmestia a fixné nechceme. Vydrží to časom časté otváranie zatváranie?
Ďakujem

chrobak7
1. júl 2026

@veso23 Máme plissé sieťky na terasových dverách. Sú dobré, len sú drahé. Na jedny dvere ťa vyjdu cez 300 €.

Existujú 2 druhy plisse sieťok - úzke a široké. Tie úzke sú pevne zabudované v ráme, nie sú vyberateľné. Sú široké asi 1,5 cm, sú elegantné, ale sú menej odolné voči poškodeniu.

Tie širšie, cca 3 cm, sú vyberateľné. Na zimu môžeš celý modul so sieťou vybrať a uskladniť. Ak sa budú často otvárať a zatvárať, asi by som išiel do tých širších. My mámte tie užšie, ale neotvárame ich často. Resp. ja som musel k nim prirobiť tie magnetické kvôli psovi, čo behá x-krát za deň von a dnu.

anonym_4fa91f
1. júl 2026

mali sme plissé na terasu, tie úzke 1,5 cm. Je to drahé, stála okolo 400,- € a po 2 rokoch sa pokazila. Raz bola aj reklamovaná. Za mňa je naj otváravá sieť na pántoch, ale pánty by nám pod vonkajšie žalúzie nevošli, tak sme zvolili posuvnú sieťku. Ak máš možnosť posuvnej, je to lepšie. Tam sa nemá čo pokaziť a dá sa kúpiť za cca 100,- €.

nikakaros
1. júl 2026

@veso23 máme, stala asi 70eur a je výborná, kvalitna

anonym_7fb507
1. júl 2026

@veso23 My nemáme plise, ale píšem len pre porovnanie, na panelakovom balkone sa nám pántová sieťka nezmestila, tak máme tú s navíjacím bubnom do boku, bubon zaberie málo miesta a zo 10 krát a viac denne ju určite otvárame a zatváranie a zatiaľ ju máme 7 rokov o.k..

babushkaem
1. júl 2026

mame 4 roky a za mna super

vlada41
1. júl 2026

My mame 13 rokov a po cca 8 rokoch sa to plise zacalo na zhyboch trhat a rozpadat, unava materialu. Oprava stala cca 250 EUR/sietka. Mame 2 ks, na tych "vytazenejsich" dverach (cez sezonu pouzita aj 30-40 k denne) sa to zacalo rozpadavat skor, u menej vytazenych (cca 2-3 x denne) vydrzalo cca o 2 roky dlhsie.

chrobak7
1. júl 2026
@nikakaros

@veso23 máme, stala asi 70eur a je výborná, kvalitna

@nikakaros Plissé sieťka ťa stála 70 €????

veso23
autor
1. júl 2026

Ďakujem veľmi pekne za informácie vyzerá teda ze ste poväčšine spokojní. S tou vyššou cenou rátam. Oslovím teda nejaké firmy, ak viete o niekom overenom tiež ocením recenziu, som z BA.

veso23
autor
1. júl 2026
@anonym_7fb507

@veso23 My nemáme plise, ale píšem len pre porovnanie, na panelakovom balkone sa nám pántová sieťka nezmestila, tak máme tú s navíjacím bubnom do boku, bubon zaberie málo miesta a zo 10 krát a viac denne ju určite otvárame a zatváranie a zatiaľ ju máme 7 rokov o.k..

@anonym_7fb507 toto je aký mechanizmus? Vedela by si poslať link co si pod tým predstaviť?

blondiee83
1. júl 2026

Najhorsia vec, co sme si dali na dome... kvoli uv a unave materialu to zacne v strede klesat. Stalo to mnozstvo penazi a efekt taky, ze sme to mali 2x v oprave (tiez nie je najlacnejsia) a aj tak ich planujeme menit. Neviem kedy, musim zistiy, ci uz moderna technologia pokrocila a bude mozne dat aj na velke okna nieco ine ako plisse. Ale dala by som ich znpva jedine ak by boli zadarmo 😁

nikakaros
1. júl 2026
@chrobak7

nikakaros
1. júl 2026
@chrobak7

@chrobak7 prepáč, pozrela som to ešte raz 85 eur.klasicke panelákove balkónové dvere

chrobak7
1. júl 2026
@nikakaros

@chrobak7 prepáč, pozrela som to ešte raz 85 eur.klasicke panelákove balkónové dvere

@nikakaros A kde si ju kupovala? Určite to je plissé?

nikakaros
1. júl 2026

Keď zásad do Google plisse sieťka, tak hneď prva stránka.zaluzie...
Je naozaj výborná.pevna, bez chyby

ivinkapink
1. júl 2026

.

anonym_7fb507
2. júl 2026
@veso23

@anonym_7fb507 toto je aký mechanizmus? Vedela by si poslať link co si pod tým predstaviť?

@veso23 Napr. tu je pár obrázkov... https://www.dvereaokna.eu/tieniaca-technika-sie...
(Stránka náhodne vybratá, my máme od inej firmy, princíp je však rovnaký.)

vikkia
2. júl 2026

my sme si objednavali od firmy profirol na dom posuvne, ale nasi si brali tie plisove. maju ich uz par rokov a su stale ako nove😉

michaela329
2. júl 2026

Nám sa asi nevydarili...po troch rokoch sa akoby rozpadli, pričom obyčajné sieťky sú v poriadku. Dali sme na terasu tie 5€ z Lidla - v strede majú magnet a fungujú fajn + mi tých 5€ nie je tak ľúto ako 300€.

greeri
2. júl 2026

My máme odtiaľ: https://zaluzieweb.sk/sietky-na-dvere-rolovacie..., presne tieto rolovacie. Muž odmeral aj sám nainštaloval presne podľa zverejneného návodu. Dá sa priskrutkovať alebo prilepiť.