icon

Skúsenosti s vonkajšími žalúziami

chimsee
4. aug 2026

Ahojte, zvažujeme vonkajšie žalúzie. V podkroví (spálňa a detská) máme hrozne teplo - obe sú orientované na západ. Chceme dať vonk.žalúzie na balkónové dvere v oboch izbách. Klasické okná tam nemáme, každá izba má len 1 strešné okno a balkónové dvere.
Problém je, že dvere sú vysoké len 202 cm, takže klasický kastlík na vrchu by nám bránil v prechode na balkón a nedali by sa nám otvárať sieťky, ktoré tam tiež máme. Asi jediná možnosť je namontovať žalúzie na fasádu. Máte to tak niekto?

A druhá vec je, že k žalúziám nemáme privedenú elektrinu. Na to sa pri stavbe domu nemyslelo :( Riešili ste niekto niečo podobné? Čo by ste odporučili?

Skúsenosti s vonkajšími žalúziami
galganka
4. aug 2026

Kolegyňa nedávno riešila žalúzie bez elektriny, v strede okien majú také kľuky na ručné ovládanie.

anonym_201e6a
4. aug 2026

Investuj a daj solarne spravit

patrike
4. aug 2026

Ano, ked si na to nemyslela pocas stavby, tak jedine teraz predsadit pred fasadu, aby to nebralo z vysky dveri. Riesitelne to je, ony chodia vo vodiacej kolajnicke, len estetika bude biedna.
Elektriku tam dotiahnut je najmenej, ma to malu spotrebu, staci odbocit z existujucej zasuvky kdesi nablizku. Uz som aj gynekologicky strkal kable popod tepelnu izolaciu, aby nic nebolo vidno.

anonym_f82249
4. aug 2026

@chimsee skúsiť najprv vonkajšie zatemňovacie rolety (ručne ovládané)? Dostať v rôznych rozmeroch, farbách a nie sú drahé. Osobnú skúsenosť mám len s vnútornou, idúcou z vnútornej strany krídla okna tesne popri skle a už tie dosť pomohli od prieniku tepla, keď tam svieti slnko.

minenkaa
4. aug 2026

Daj tam markizu ,elektrika nie je problém potiahnuť,staci zásuvka najbližšia

natalka13
4. aug 2026

budu na rucny pohon.

anonym_7554b6
4. aug 2026

riesim teraz nieco podobne...... kluka sa nezmesti a musim dotiahnut elektrinu z najblizsej zasuvky

chimsee
autor
4. aug 2026
@galganka

Kolegyňa nedávno riešila žalúzie bez elektriny, v strede okien majú také kľuky na ručné ovládanie.

@galganka ja skor ukecavam muza, aby sme tam tu elektriku nejako dotiahli, bude to predsa len pohodlnejsie…

patrike
4. aug 2026
@chimsee

@galganka ja skor ukecavam muza, aby sme tam tu elektriku nejako dotiahli, bude to predsa len pohodlnejsie…

@chimsee Kluku neber, poskodi to ram okna alebo okolie pri montazi. Na kabel staci 10mm vrtak kdesi v okoli.

chimsee
autor
4. aug 2026
@anonym_201e6a

Investuj a daj solarne spravit

@anonym_201e6a toto by bolo idealne, aj ich zvazuheme, ale solarne su o dost drahsie. My mame solarne panely, tak elektrina nebude taka polozka, skor len ako ju tam dotiahnut

chimsee
autor
4. aug 2026
@patrike

Ano, ked si na to nemyslela pocas stavby, tak jedine teraz predsadit pred fasadu, aby to nebralo z vysky dveri. Riesitelne to je, ony chodia vo vodiacej kolajnicke, len estetika bude biedna.
Elektriku tam dotiahnut je najmenej, ma to malu spotrebu, staci odbocit z existujucej zasuvky kdesi nablizku. Uz som aj gynekologicky strkal kable popod tepelnu izolaciu, aby nic nebolo vidno.

@patrike super, dik za rady

chimsee
autor
4. aug 2026
@patrike

@chimsee Kluku neber, poskodi to ram okna alebo okolie pri montazi. Na kabel staci 10mm vrtak kdesi v okoli.

@patrike ano, na kluku to nechceme, idealny by bol solar, len ten je zase drahsi… Musim ukecat muza, aby sme tak tu elektriku nejako dostali😁

chimsee
autor
4. aug 2026
@anonym_7554b6

riesim teraz nieco podobne...... kluka sa nezmesti a musim dotiahnut elektrinu z najblizsej zasuvky

@anonym_7554b6 super, aj mate nejaku vyhliadnutu firmu?