Skúsenosti s vonkajšími žalúziami
Ahojte, zvažujeme vonkajšie žalúzie. V podkroví (spálňa a detská) máme hrozne teplo - obe sú orientované na západ. Chceme dať vonk.žalúzie na balkónové dvere v oboch izbách. Klasické okná tam nemáme, každá izba má len 1 strešné okno a balkónové dvere.
Problém je, že dvere sú vysoké len 202 cm, takže klasický kastlík na vrchu by nám bránil v prechode na balkón a nedali by sa nám otvárať sieťky, ktoré tam tiež máme. Asi jediná možnosť je namontovať žalúzie na fasádu. Máte to tak niekto?
A druhá vec je, že k žalúziám nemáme privedenú elektrinu. Na to sa pri stavbe domu nemyslelo :( Riešili ste niekto niečo podobné? Čo by ste odporučili?
Investuj a daj solarne spravit
Ano, ked si na to nemyslela pocas stavby, tak jedine teraz predsadit pred fasadu, aby to nebralo z vysky dveri. Riesitelne to je, ony chodia vo vodiacej kolajnicke, len estetika bude biedna.
Elektriku tam dotiahnut je najmenej, ma to malu spotrebu, staci odbocit z existujucej zasuvky kdesi nablizku. Uz som aj gynekologicky strkal kable popod tepelnu izolaciu, aby nic nebolo vidno.
@chimsee skúsiť najprv vonkajšie zatemňovacie rolety (ručne ovládané)? Dostať v rôznych rozmeroch, farbách a nie sú drahé. Osobnú skúsenosť mám len s vnútornou, idúcou z vnútornej strany krídla okna tesne popri skle a už tie dosť pomohli od prieniku tepla, keď tam svieti slnko.
riesim teraz nieco podobne...... kluka sa nezmesti a musim dotiahnut elektrinu z najblizsej zasuvky
Investuj a daj solarne spravit
@anonym_201e6a toto by bolo idealne, aj ich zvazuheme, ale solarne su o dost drahsie. My mame solarne panely, tak elektrina nebude taka polozka, skor len ako ju tam dotiahnut
Ano, ked si na to nemyslela pocas stavby, tak jedine teraz predsadit pred fasadu, aby to nebralo z vysky dveri. Riesitelne to je, ony chodia vo vodiacej kolajnicke, len estetika bude biedna.
Elektriku tam dotiahnut je najmenej, ma to malu spotrebu, staci odbocit z existujucej zasuvky kdesi nablizku. Uz som aj gynekologicky strkal kable popod tepelnu izolaciu, aby nic nebolo vidno.
@patrike super, dik za rady
riesim teraz nieco podobne...... kluka sa nezmesti a musim dotiahnut elektrinu z najblizsej zasuvky
@anonym_7554b6 super, aj mate nejaku vyhliadnutu firmu?

Kolegyňa nedávno riešila žalúzie bez elektriny, v strede okien majú také kľuky na ručné ovládanie.