icon

Prechod z mesačných šošoviek na jednodňové: Oplatí sa?

8. júl 2026

Nosim sosovky, ale nie kazdy den.

Vacsinou si ich dam len ked idem niekam von, sportovat alebo ked nechcem mat okuliare. Doteraz som mala mesacne, len sa mi stava, ze ich nestihnem poriadne vyuzit a potom ich aj tak musim vyhodit.

Rozmyslam nad jednodnovymi, ale cenovo vychadzaju drahsie. Na druhej strane by to bolo asi pohodlnejsie a hygienickejsie.

Presli ste niekto z mesacnych sosoviek na jednodnove?

pletko325
8. júl 2026

Hej skúšal som to, bolo to lepšie. Hlavne kvôli tomu čo spomínaš, keď som ich nechcel v daný deň, tak som ušetril jeden pár. Mesačné som často v polovici mesiaca natrhol, a prestalo ma baviť ich dávať do roztoku. Večer som ich vyhodil a bez starosti na druhý deň otvoril nové.

yellowunicorn
8. júl 2026

Od začiatku používam iba jednodňové.

anonym_b535a2
8. júl 2026

Ja mávam 2-4t muž máva jednodňové, keďže ich používa tak 4-6x mesačne, rozhodne je to preňho výhodnejšie, akoby mal kupovať mesačné a riešiť všetko okolo toho.

anonym_323fed
8. júl 2026

Ja tiež môžem jednodňové len odporúčať. V práci k počítaču používam okuliare, na čítanie nepotrebujem žiadne dioptrie a jednodňové šošovky používam na šport - beh, bicykel, turistika. Kupujem rovno na 3 mesiace a mám tam zľavu keď kúpim naraz 3 balenia. Ja som tie mesačné tiež nevyužila, keď napríklad 2 týždne pršalo a nešla som športovať, tak ležali v puzdre a zabúdala som aj roztok meniť. Tieto jednodňové nedám za nič. Na peniaze nepozerám, pre mňa sú výhodné a pohodlné.

tzatzik
8. júl 2026

Ja som tak prešla, akurát bol problém nájsť jednodňové s mojimi parametrami. Nakoniec mi sadli jedny veľmi lacné, tuším Top Vue.

simca06022011
8. júl 2026

@anonym_autor mne vyhovovali denne.. usetri clovek aj na roztokoch a serepetickach. hygienciky su top... pouzivala som ich najma v lete,na dovlenkach atd. A neskor ked som viac presla na okuliare, a nosial prilezitostne, tak to vyslo lacnejsie realne, pretoze tie dvojtyzdnove-mesacne sosovky nestoja malo, a ak ihc pouzijem napr 2x do tyzdna neoplatilo sa to financne tiez - vacsinou som si ani nepamatala potom kedy som ich otvorila, kolko pouzivala = vyhadzovala osm ich hocikedy, alebo ich zapatrosila, kedze som ich velakrat nosila so sebou... za mna jednodnove boli top.
A tiez napr sa mi stavalo ze dlhodobe som si natrhla, alebo zaspinili sa a nevedela som ich oplachnut dostatocne atd.. cize castejsie sa menili ako mali.

anonym_e7fb25
8. júl 2026

Odkedy nenosím šošovky denne, prešla som z 2 týždenných na denné. 90 ks mi vydrží hádam aj viac ako rok. Vyhovuje mi, že keď niekam idem, hodím si šošovky do batožiny a neriešim roztok. Tiež mi sedia TopVue, čo je cenovo ok.

oblecenie99
9. júl 2026

Ja som si všimla, že s tými jednodňovými vidím dokonca lepšie, ostrejšie, čo je aj logické. A boli pohodlnejšie na nosenie, tenšie. Ale už roky nenosím, zostala som.pri okuliaroch.

blackcat8885
9. júl 2026

Používam už roky jednodňové ale ja používam 1 pár aj 3dni v pohode už roky
Ako píšu vyššie TopVue za mňa naj

anonym_ee3d7b
9. júl 2026
@blackcat8885

Používam už roky jednodňové ale ja používam 1 pár aj 3dni v pohode už roky
Ako píšu vyššie TopVue za mňa naj

@blackcat8885 tiež tak používam.

anonym_1ba54a
9. júl 2026
@anonym_ee3d7b

@blackcat8885 tiež tak používam.

@blackcat8885
@anonym_ee3d7b to s nimi aj spíte počas tých 2 nocí?

akvi
9. júl 2026

Tiež používam len príležitostne a jednoznačne denné. Fakt sa nechcem starat o roztok a pod , zabudam na to. Takto mám 1dnove hodené vždy v taštičke a neriešim. Tiež sú pohodlnejšie, vôbec ich nevnímam. Cenu neriešim, keďže používam príležitostne.

blackcat8885
9. júl 2026
@anonym_1ba54a

@blackcat8885
@anonym_ee3d7b to s nimi aj spíte počas tých 2 nocí?

@anonym_1ba54a vyberám večer

tinusch
9. júl 2026
@blackcat8885

@anonym_1ba54a vyberám večer

@blackcat8885 potom normálne do roztoku?

akvi
9. júl 2026
@tinusch

@tinusch je úplne jedno, ake šošovky pouzijes, vždy ak ich hneď nevyhadzujes, dávaš do roztoku. Rozdiel v jednodňových a mesačných je ich hrúbka. Jednodňové sú veľmi tenké a veľmi ľahko sa roztrhnu, preto sa nemajú používať viac dní. Ale poznám veľa ľudí, ktorí používajú aj tri dni . Tiež ľudí, čo majú dvojtýždňové a používajú aj mesiac. Mne by nestálo zato riskovať to. Kamoske sa stalo, že sa jej šošovka roztrhla v oku a mala problém ju vybrať. Tiež tá hygiena musí byť 100%, lebo riskujes infekciu. Niekto šetrí ešte aj na roztoku a nemení po každom použití, čo mi tiež príde ako pekný hazard. Ale tak je to každého vec.

eli43
9. júl 2026

@anonym_autor ja som tak prešla pred pármi rokmi a neľutujem. Ja nosím každý deň a neviem si to vynachváliť. Žiadne infekcie oči odvtedy nemám. Myslím, že sa to hlavne tebe oplatí, najmä keď nenosis denne.
Určite po každom použití vyhodiť!
Ja mám bausch und lomb daily lenses

blackcat8885
9. júl 2026
@tinusch

@tinusch Áno