icon

Prečo SilverCrest vakuovačka nevytiahne všetok vzduch?

26. sep 2026

Mám vakuovačku SilverCrest a posledné dni mi vo vrecku po zavakuovaní vždy trochu vzduchu ostane...

Zvar drží, ale nie je to úplne natlačené ako predtým.

Môže byť problém vo vreckách alebo už skôr vo vakuovačke?

euka210
•
26. sep 2026

@anonym_autor vrecka mas ake?
My sme nedavno vakuovali a 2 nevytiahlo vsetko, trapil sa stroj a zbytok siel raz dva. Tie 2 vrecka boli na oboch stranach drsne, ostatne uz bol iny kotuc a jedna strana bola hladka a druha drsna. Mne to prislo, ze je to v tom.

jimmyy128
•
27. sep 2026

euka210 to trafila a nie je to nahoda, je to tak naozaj. taketo vakuovacky nemaju komoru a vzduch odsavaju kanalikmi v tej drsnej strane vrecka. ked je vrecko na oboch stranach hladke, kanaliky chybaju, folia sa prisaje na seba pri zvare a zbytok vzduchu uz von nema kade ist. takze prve co by som spravil je porovnat rolku, z ktorej teraz strihas, s tou starou.

ak je to ale ta ista rolka, co predtym isla dobre, potom by som sa pozrel na tesnenie okolo odsavacieho kanalika vo vnutri. staci tam omrvinka alebo kvapka vody a stroj uz nedotiahne podtlak do konca. utri to dosucha a skontroluj, ci tam tesnenie sedi v drazke po celej dlzke.

a este obsah. vlhke veci a marinady robia presne to, co pises, takze ak ma tvoj model funkciu wet, zapni ju. v navode je aj napisane, ze na tekutiny to nie je vhodne vobec a polievky sa maju pred vakuovanim mierne zamrazit.

ak chces oddelit stroj od vreciek a obsahu, skus zavakuovat prazdne vrecko. ked ho stroj stiahne na plocho a zvar drzi, pumpa je v poriadku a je to obsahom alebo rolkou.