Skúsenosti s ochrannou podložkou na indukčnú varnú dosku?

7. okt 2026

Má niekto skúsenosti s ochrannou podložkou na indukčnú varnú dosku aby sa napr. tak skoro nepoškriabala? Našla som túto https://www.tescoma.sk/ochranna-podlozka-na-ind...

anonym_470d93
7. okt 2026

Mam to kvoli tomu, aby sa mi neposuvali hrnce. Ked miesam jednou rukou. Ale zmesti sa mi iba 1 na jednej strane. Mozno dokupim a odstrihnem. Ako pise pan v recenzii.

esther100
7. okt 2026

Ja som ani netušila, že niečo také existuje, idem hneď objednávať

sisska96
7. okt 2026

mňa by zaujímalo ako rýchlo sa prehreje, či netrvá potom dlho, resp ak je menší ako hrniec ako sa prehreje celý spodok ?

doda3103
7. okt 2026

Ja ich mám 4ks z Action,2ks väčšie a 2ks menšie. Ja som s nimi veľmi spokojná nestali veľa a už ich mám pár mesiacov. Hlavne sa hrnce neposuvaju. Teraz hľadám skôr takú na celú platňu

7. okt 2026

@anonym_autor dnes som to citala v jednej skupine na fcb ale neodpisali mi ze kde sa to da kupit a skusenosti, ja som ani nevedela ze nieco take je, ja si ju chranim ako ma 6rokov ale zacali aj moji na nej varit a teda ma už par skrabancov aj ked boli upozorneni ze ako maju vsetko pouzivat, muz mi povie ze ci chcem mat stale vsetko ako nove bez skrabancov ked sa to takmer denno denne pouziva

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
anonym_2c3e63
7. okt 2026

Nemám skúsenosti s touto podložkou, ale mne to príde ako ďalšia vec, čo treba umývať. Milujem indukčnu dosku práve pre jej jednoduchú údržbu, pretriem vlhkou utierkou (savou špongiou) a mám ju čistú... Ja som mala indukčnu dosku 17 rokov, teda tá moja vydržala 17 rokov dennodenneho používania, varenia vkuse pre 3-12 člennú domácnosť. Ešte stále funguje, no po presťahovaní sme ju nechali v starom bydlisku. Ja som nezniesla, ak sa používal špinavý hrniec od spodu, ale ani kvapku vody. Vždy som položila hrniec od spodu čistý na čistú varnu dosku... Áno, niekedy sa moji domáci chytali zo mňa za hlavu, ale na druhej strane, tá doska je stále nezničená, lebo sa na ňu nepripaľovalo nič, ani vodný kameň... Mne teda táto podložka príde ako niečo, čo treba umývať navyše . Ale ako tu niekto písal, že sa na tom nešmýka hrniec - tak na to je asi dobrá... Ja som vždy hrniec držala druhou rukou, tak toto nepoznám.

@anonym_2c3e63

@anonym_2c3e63 s tym umyvanim mas pravdu.ja napr vzdy ked idem nieco robit a tak som naucila aj mojich ze prejdem cistou utierkou po indukcii aj po spodku hrnca. Vzdy to pretriem.kolkokrat stacilo zrnko soli posunies hrniec a uz je skrabanec.

anonym_2c3e63
8. okt 2026
@anonym_186816

@anonym_186816 presne tak... Zrnko soli, cukru, čokoľvek. Aj kvapka vody u nás znamená hneď biely fľak od vodného kameňa... Som rada, že nie som sama, čo som vždy všetko utierala...

8. okt 2026
@anonym_2c3e63

@anonym_2c3e63 vodny kamen mi nevadi ten nemam ale to zrnko soli posunies a skrabanec.ja neviem ci to len ja vidim.ako nie je to az take hrozne ale raz mi jedna znam hovorila ze ona nema nic poskriabane ze vobec.ze co s tym robim ze ona ju ma ako novu a to denno denne vari