icon

Skúsenosti s prístupom zákazníckeho servisu Thermomix TM7

lubomir_lukac84
Dnes o 06:58

Ahojte všetci, chcem vás len v krátkosti varovať a podeliť sa o moju osobnú skúsenosť, aby ste nedopadli rovnako ako ja. Samotný Thermomix TM7 je síce super prístroj, ale to platí len do momentu, kým nemusíte niečo riešiť cez ich podporu alebo call centrum. Takýto prístup som ešte v živote nezažil. Pri stroji za približne 1700 € by som očakával úplne inú úroveň podpory a nie to, že pani na zákazníckom servise radšej začne hrať mŕtveho chrobáka.

Nech si každý dobre rozmyslí kúpu nového stroja, keďže toto nie je ich prvé vedomé zavádzanie zo strany Vorwerku. Spomeňte si, ako si veľa ľudí kúpilo model TM6 a obchodníci pritom veľmi dobre vedeli, že čoskoro vyjde novinka TM7. Nechali ľudí vedome sa odrbať, len aby dopredali staré zásoby.

Ja sám som si prístroj kúpil medzi prvými, pričom mi bolo oficiálnym predajcom garantované, že k nemu dostanem voucher na novú mixovaciu nádobu s doplatkom maximálne 1000 Kč. Chápem, že predajca vtedy nemohol presne vedieť novú cenu, no zo strany firmy je to stále jasné zavádzanie. Skrátka, keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú. Po 15 mesiacoch (!) nekonečného čakania na naskladnenie nádoby mi podpora s úsmevom oznámila, že si mám doplatiť takmer 3000 Kč (cena nádoby pre majiteľov voucheru je vraj 6995 Kč). Vyjadrenie podpory? Že oni "nedokážu posúdiť", čo mi sľúbil ich vlastný poradca pri predaji. Pritom v posledných kampaniach dávali novým zákazníkom nádoby úplne zadarmo. Verný zákazník je pre nich zjavne len odpad a bezvýznamné číslo.

Vrcholom všetkého je platená aplikácia Cookidoo. Vorwerk odo mňa ako od slovenského zákazníka bez problémov inkasuje ročné predplatné 60 €, no mobilná aplikácia je pre slovenský región v obchode Google Play úplne zablokovaná a nedá sa stiahnuť! Keď na to upozorníte podporu, začnú sa vyhovárať na vašu "slovenskú IP adresu", pretože ich vlastné IT oddelenie ani netuší, ako majú nastavené regionálne obmedzenia. Brať peniaze za službu, ku ktorej mi zámerne blokujete prístup cez aplikáciu, je čistý podvod.

Ochota vyriešiť situáciu zo strany vedenia a podpory je absolútne nulová, na maily radšej prestali odpovedať. Ak uvažujete o kúpe tohto predraženého prístroja, dobre si to rozmyslite. Akonáhle odovzdáte peniaze, pre Vorwerk prestávate existovať. Celú záležitosť odovzdávam na prešetrenie orgánom na ochranu spotrebiteľa.

A poprosím, nech tento príspevok nekomentujú tí, ktorí Thermomix sami ponúkajú na predaj. Budú tu totiž určite svorne tvrdiť, že to nie je pravda a obhajovať firmu kvôli svojim províziám. Nenechajte sa oklamať ako ja a ostatní.

anonym_faa664
Dnes o 08:07

som si muslea vygoglit co to je, preboha, to ti aj sam vyraba ingrediencie na varenie ked je to take drahe??? ja fakt neverim co si ludia dokazu kupit

anonym_50969e
Dnes o 08:12

podľa mňa sa Thermomix viac oplatí kupovať v oficiálnom obchode. My sme pred 2,5r, kúpili vo Viedni v predajni Vorwerk. Máme TM6, bola vtedy akcia na 2. nádobu zdarma. Keď sa začal TM7 predávať, v skupinách sa veľa ľudí pýtalo na možnosť dokúpenia 2. nádoby a poradcovia odpovedali, že momentálne 2. nádoba na dokúpenie nie je k dispozícii, že bude časom. Takže asi si mal smolu na poradcu.

Appka chýba aj mne. Podľa mojich info ju nemáme preto, lebo sme príliš malý trh, u nás sa oficiálne ani nepredáva, tak nemáme ani appku. Ale tak recepty mám stiahnuté v stroji a appku nepotrebujem. Mám sesternicu v Nemecku, kt. tiež má Thermomix, ona má dostupnú aplikáciu ale že tiež ju nevyužíva.

lubomir_lukac84
autor
Dnes o 08:28

anonym_faa664 To sa na prvý pohľad naozaj môže zdať ako úlet! 😂 Ale neboj, ingrediencie to (bohužiaľ) samo nevypestuje, to by som bral všetkými desiatimi.
Je to skôr o tom, že ti to neskutočne uľahčí prácu a ušetrí čas – od váženia, cez sekanie, miešanie až po samotné varenie v jednom stroji. Pre niekoho je to zbytočnosť, pre iného obrovský pomocník, hlavne keď človek nestíha. Sto ľudí, sto chutí. 😉

lubomir_lukac84
autor
Dnes o 08:35
@anonym_50969e

podľa mňa sa Thermomix viac oplatí kupovať v oficiálnom obchode. My sme pred 2,5r, kúpili vo Viedni v predajni Vorwerk. Máme TM6, bola vtedy akcia na 2. nádobu zdarma. Keď sa začal TM7 predávať, v skupinách sa veľa ľudí pýtalo na možnosť dokúpenia 2. nádoby a poradcovia odpovedali, že momentálne 2. nádoba na dokúpenie nie je k dispozícii, že bude časom. Takže asi si mal smolu na poradcu.

Appka chýba aj mne. Podľa mojich info ju nemáme preto, lebo sme príliš malý trh, u nás sa oficiálne ani nepredáva, tak nemáme ani appku. Ale tak recepty mám stiahnuté v stroji a appku nepotrebujem. Mám sesternicu v Nemecku, kt. tiež má Thermomix, ona má dostupnú aplikáciu ale že tiež ju nevyužíva.

@anonym_50969e kupoval som to na odporúčanie od kamaráta takže preto v ČR. Nevadí aspoň som sa poučil.