Upozornenie: Sťahujú dojčenskú vodu z trhu
Baby, rada by som Vás upozornila na sťahovanie dojčenskej vody z trhu. Dojčenská voda Zlatíčko, Kaufík, Saguaro. Výrobca Budiš.
Dôvodom stiahnutia je prekročenie limitov kultivovateľných mikroorganizmov. Týka sa to nasledovných šarží:
Zlatíčko (dojčenská voda, nesýtená 2l): šarža 5060527, DMT (dátum minimálnej trvanlivosti) 06.05.2027, EAN 8586000055995.
Saguaro (dojčenská voda, nesýtená 1,5l): šarža 5280427, DMT 28.04.2027, EAN 4056489528722.
Ak máte doma vrátte do obchodu. Asi bude m kupovať iba Lucku. Čo vy na to? Ako to máte vy. Poraďte mi.
Idem pozreť, máme doma Saguaro 🙈
@maca1984 To načo kupujete čistú vodu v plaste?
Používam vodu z vodovodu. Nechápem prečo mam kupovať vodu v plaste. Slovensko má mimoriadne kvalitne zdroje pitnej vody
Tiež sa čudujem, ja by som tu detskú vodu v plaste ani len deťom nekúpila, taky psycho-oblb, že zdravšie a kvalitnejšie.
Používam vodu z vodovodu. Nechápem prečo mam kupovať vodu v plaste. Slovensko má mimoriadne kvalitne zdroje pitnej vody
@anonym_032fe7 nie je tak celkom pravda. v košiciach máme viac ako 3 zdroje pitnej vody - jednotlivé mestské časti sú zásobené rôzne a v rôznych pomeroch - a kým napr. na jazere alebo furči je výborná voda, na inom sídlisku je oproti tej z jazera hnusná ...
a napr. v piešťanoch je ešte hnusnejšia aj oproti tej hnusnej z košíc ...
@anonym_f0cf18 niekto ju kupuje lebo nema vodu vhodnu pre dojcata v studni, niekto ju kupuje ako riesenie ked nema aktualne pristup k vhodnej vode, napriklad vylet, a niektori ju kupuju, lebo podlahli tlaku reklamy. Nech je dovod akykolvek, je dobre, ze je o tom informovany a moze si to skontrolovat.
@anonym_032fe7 nie je tak celkom pravda. v košiciach máme viac ako 3 zdroje pitnej vody - jednotlivé mestské časti sú zásobené rôzne a v rôznych pomeroch - a kým napr. na jazere alebo furči je výborná voda, na inom sídlisku je oproti tej z jazera hnusná ...
a napr. v piešťanoch je ešte hnusnejšia aj oproti tej hnusnej z košíc ...
@biba_18 presne tak aj u nás. U nás doma je pre mňa hnusná tá voda, na opačnej strane mesta u kamošky výborná.
@anonym_032fe7 bohužial čističky odpadových vôd nevedia dočistiť mikroplasty, antibiotiká či antikoncepciu. PET alebo sklo je pre dieťa a aj nás dospelých bezpečnejšie. Môj názor.
Tiež sa čudujem, ja by som tu detskú vodu v plaste ani len deťom nekúpila, taky psycho-oblb, že zdravšie a kvalitnejšie.
@zuzana2910 Aspon máte istotu, že ju nemáte doma 🙂
Z vodovodu
@maca1984
@anonym_f0cf18 Akú vodu pijete ak sa smiem opýtať?
@nika010010001 buď klasickú Saguaro, alebo dojčenskú Saguaro. Chodím väčšinou len do Lidlu, tak preto.
Moj nazor na vodu z vodovodu je taky, ze dakujem, neprosim. Mam namontovany priehladny filter a vidim co ta voda obsahuje za primesi a neverim, ze to v nej nezanecha stopu mikroorganizmov. Kvalita vody moze byt prijatelna na strane vystupu z nejakej cisticky, ale kilometre potrubia pod zemou mozu k tej vode nabalit rozne necistoty a mikroorganizmy a ja to mam pit? To uz radsej za tych par korun balenu. Nehovoriac o tom, ze kazdu chvilu sa riesi nejaka havaria a voda v domacnostich zvykne byt zakalena. Kym sa to ale dokonale preplachne, tak sa to postupne riedi a ta voda sa vsade pouziva. Kazdy nech si spravi vlastny nazor. Ja po tychto skusenostiach na pitie uz len balenu.
@zuzana2910 my máme napríklad studňu, nie všade je vodovod, pre nás dospelých je ok, malému ale kupujem a varíme z dojčenskej.
@anonym_032fe7 mozno je kvalitna, ale chuti otrasne, samy chlor
@anonym_032fe7 a prechádza ti potrubim ktoré sú boh vie v akom stave
@anonym_f0cf18 a niektori ludia maju vlastne studne a kvalita vody tam vie dost kolisat. U susedov napriklad spravili novu studnu, lebo co mali spolocnu s nasimi, uz nestacila kapacitou, z roka na rok horsie a ked dali spravit rozbor, tak prekroceny limit dusicnanov. Kupovali teda detom dojcensku.
@zuzana2910 my máme napríklad studňu, nie všade je vodovod, pre nás dospelých je ok, malému ale kupujem a varíme z dojčenskej.
@michaela329 presne tak....
Moj nazor na vodu z vodovodu je taky, ze dakujem, neprosim. Mam namontovany priehladny filter a vidim co ta voda obsahuje za primesi a neverim, ze to v nej nezanecha stopu mikroorganizmov. Kvalita vody moze byt prijatelna na strane vystupu z nejakej cisticky, ale kilometre potrubia pod zemou mozu k tej vode nabalit rozne necistoty a mikroorganizmy a ja to mam pit? To uz radsej za tych par korun balenu. Nehovoriac o tom, ze kazdu chvilu sa riesi nejaka havaria a voda v domacnostich zvykne byt zakalena. Kym sa to ale dokonale preplachne, tak sa to postupne riedi a ta voda sa vsade pouziva. Kazdy nech si spravi vlastny nazor. Ja po tychto skusenostiach na pitie uz len balenu.
@tato_ A to este keby ludia vedeli kolko potkanov je v potrubiach a rezervaroch...
@anonym_f0cf18 aby sa ľudia na koníkovi mali čomu čudovať. Nepijem vodu z vodovodu, nechutí mi.
Ja doteraz nechápem, že mamičky podlahli reklamnej kampani na niečo, čo by malo byť akoze lepsie a zdravšie a vôbec to tak nie je. Prečo by som dávala dieťaťu piť vodovodnú vodu z kohútika ktorá je balena v škodlivej plastovej fľaši? Nielenze pijem vyluhovaný plast, ešte aj zamorujem planétu. Slovensko má kvalitnú pitnú vodu a už keď jej nedôverujem, tak ju prevarím. Určite by som nedávala peniaze za vodu, ktorú napúšťajú z tých istých potrubí. Marketingový ťah je zacielený na ľudí, ktorí ľahko podľahnú klamu.
@maca1984 a co si myslis, ze napustaju do tych ftalatovych flias?
Ja doteraz nechápem, že mamičky podlahli reklamnej kampani na niečo, čo by malo byť akoze lepsie a zdravšie a vôbec to tak nie je. Prečo by som dávala dieťaťu piť vodovodnú vodu z kohútika ktorá je balena v škodlivej plastovej fľaši? Nielenze pijem vyluhovaný plast, ešte aj zamorujem planétu. Slovensko má kvalitnú pitnú vodu a už keď jej nedôverujem, tak ju prevarím. Určite by som nedávala peniaze za vodu, ktorú napúšťajú z tých istých potrubí. Marketingový ťah je zacielený na ľudí, ktorí ľahko podľahnú klamu.
@maca1984 a co si myslis, ze napustaju do tych ftalatovych flias?
@anonym_e818b3 no čo tam napúšťajú ? Vodu predsa.
Chápeš , že mi tá naša voda z kohútika nechutí ?
Voda z vodovodu je "prilepšovaná" chemikáliami hlavne na ukľudnenie ľudí, čo môže mať neurologické následky na deti. Prevarením sa účinok chemikálií zvyšuje. Vraj v ich dôsledku je toho času nárast počtu detí s ADHD a poruchami učenia. Má to spôsobovať voda z vodovodu.
Voda z vodovodu je "prilepšovaná" chemikáliami hlavne na ukľudnenie ľudí, čo môže mať neurologické následky na deti. Prevarením sa účinok chemikálií zvyšuje. Vraj v ich dôsledku je toho času nárast počtu detí s ADHD a poruchami učenia. Má to spôsobovať voda z vodovodu.
@anonym_e818b3 no čo tam napúšťajú ? Vodu predsa.
Chápeš , že mi tá naša voda z kohútika nechutí ?
@anonym_e818b3 stále nechápeš...
Voda z kohutika je plna chloru. Nie do flias sa nedava voda z kohutika. Vo flasach je upravena voda. Tehotne niektore maju lepsi cuch. Ja som cele tehotenstvo nemohla pit vodu z kohutika, zacitila som ten chlor a naplo ma na zvracanie. Z flase ma nikdy nenaplo. Urcite je kvalitnejsia voda z flase.

Idem pozreť, máme doma Saguaro 🙈