icon

Záleží pri kúpe WC na kvalite?

Včera o 11:19

Ahojte, prepáčte za fotku.Takto nám doma vyzerá wc -má asi 5 rokov. Z Merkury Marketu.Umývadlá,sprch.kút, kanvica- bez nánosov.Ale to wc je otras a to skúšam všetko možné. Môže to byť nekvalitnou sanitou a je šanca,že keď kúpim drahé wc, nebude takto o pár rokov vyzerať tiež? Pred tým v byte kde sme nemali tento problém.Tu sme 10 rokov a uvažujem už o treťom wc.

Záleží pri kúpe WC na kvalite?
anonym_d0b422
Včera o 11:24

Samozrejme.. my mame na byte 30rocny zachod a 30rocne umyvadlo, na tu dobu riadne palky za to dali rodicia a dodnes to je ako nove

sisska96
Včera o 11:25

@anonym_autor My tiež máme z merkury a po rokoch ako nové, nebolo drahé. Tie guličky zvyknú zafarbiť WC, tvrdá voda, neviem ako často čistíš, ale treba aspoň 2 za týždeň s bielym domestosom

sisska96
Včera o 11:26

Akú vodu máte na splachovanie? Z vodovodu alebo zo studne ?

autor
Včera o 11:30
@sisska96

@anonym_autor My tiež máme z merkury a po rokoch ako nové, nebolo drahé. Tie guličky zvyknú zafarbiť WC, tvrdá voda, neviem ako často čistíš, ale treba aspoň 2 za týždeň s bielym domestosom

@sisska96 Väčšinou 2x za týždeň a striedam tie prípravky.

autor
Včera o 11:31
@sisska96

Akú vodu máte na splachovanie? Z vodovodu alebo zo studne ?

@sisska96 Vodovod. Skúsim teda investovať do drahšej sanity. Tento bol jeden najlacnejších.

anonym_655bef
Včera o 11:36
@anonym_autor

@sisska96 Vodovod. Skúsim teda investovať do drahšej sanity. Tento bol jeden najlacnejších.

@anonym_autor Teraz su uz take, ze ta to vyfuka zospodu fenom ... Mas to rovno ako wellness. 🙂

anonym_9eb033
Včera o 11:37
@anonym_autor

@anonym_autor
To som este nevidela, nemate super tvrdu vodu? A je to zapeceny vodny kamen,?

cutespider
Včera o 11:38

Na odstránenie vodného kameňa potrebuješ kyselinu. Fajn je fixinela, alebo vyskúšaj nejako upchať odtok napr. zvonom a na noc naplň celú misu octom. Podľa mňa drahšie wc veľmi nepomôže, môže mať odolnejší povrch, ale zázraky by som nečakal.

anonym_5f6243
Včera o 11:44

@anonym_autor
Zaujmava rada od AI dat do nadrzky farbivo podla AI vam dlho dobo slabo tecie zachod a vodny kamen sa zazral do keramiky

madeincssr
Včera o 12:36

@anonym_autor podla mojho nazoru toto bude mat nejaku pricinu (nie samotna keramika WC misy). Co je ten povlak? Drsny vodny kamen, alebo hladke "hrdzave" ci zelenkave zafarbenie? Ako vyzera splachovacia nadrzka zvnutra a voda v nej? Nie je v nej nejaky zaoxidovany resp. skorodovany kovovy diel, ci upevnovacie skrutky/matice/podlozky? Z vodovodu nebyva u vas problem so zafarbenou (hnedou ci hrdzavou) vodou?
Ked WC misu vyoctujes, vyFixinelujes, je krasna cista hladka?

anonym_77e911
Včera o 12:44
@anonym_d0b422

Samozrejme.. my mame na byte 30rocny zachod a 30rocne umyvadlo, na tu dobu riadne palky za to dali rodicia a dodnes to je ako nove

@anonym_d0b422 ja neviem, co my mame v byte za umyvadlo, je tam este stale od byvalej majitelky, byt som kupovala v roku 2006, stale ma jadro, neprerobene to je teda a prezilo mi aj 4 deti, v dome mame v 1 kupelni taku lacnejsiu skrinku s umyvadlom a okrem dizajnu, ze steka voda dole po bokoch skrinky, ked sa tam dostane, sprosty tvar, zaoblenie, tak uz je na 1 mieste vystrbene a to sme tu 2 roky len. WC sme davali Vitru, takze asi fakt na tom nieco bude...🤔.

anonym_77e911
Včera o 12:45
@madeincssr

@anonym_autor podla mojho nazoru toto bude mat nejaku pricinu (nie samotna keramika WC misy). Co je ten povlak? Drsny vodny kamen, alebo hladke "hrdzave" ci zelenkave zafarbenie? Ako vyzera splachovacia nadrzka zvnutra a voda v nej? Nie je v nej nejaky zaoxidovany resp. skorodovany kovovy diel, ci upevnovacie skrutky/matice/podlozky? Z vodovodu nebyva u vas problem so zafarbenou (hnedou ci hrdzavou) vodou?
Ked WC misu vyoctujes, vyFixinelujes, je krasna cista hladka?

@madeincssr akoze tiez sa zamyslam, ta farba je divna 🫣

jumama
Včera o 12:52

Ja som prestala pouzivat take gulicky a gely, to radsej castejsie umyjem vecko, kazdy den tam supnem trosku domstosu a umyjem. A ked by sa zacal robit kamen, tak dam Fixinelu. Obcas aj nam ostane take cierne vecko, ked bola odstavka, ze taka tmava, hrdzava voda ide. Preco to mate cierne, vodny kamen nebyva cierny... Ja by som sa priklanala ako povedali vyssie, nemate zvnutra nadrzky nejake kovove suciastky, co robia vodu hrdzavou? Mozno vam staci vymenit splachovaci mechanizmus.

anonym_5004f7
Autor odpoveď zmazal
anonym_5004f7
Autor odpoveď zmazal
viestta
Včera o 13:41

Podla mna vam prepusta splachovaci ventil a priebezne sa usadza vodny kamen s hrdzou z potrubi. Nedopusta vam vodu do nadrzky aj bez toho, ze by niekto splachol? Splachovaci ventil sa da vymenit, nie je to jednoduche ale da sa. Ale ak si rozhodnuta kupit novu misu, tak kupuj taku, kde mozes bez problemov vymenit aj napustatci ventil aj splachovac aj dosku, ak bude treba. Na tie z MM nie vzdy sedia bezne dostupne nahradne diely.

madeincssr
Včera o 14:04

...ja len dodam, ze prepustat moze a) natokovy ventil (do WC misy to potom curka prepadom maximalnej hladiny v nadrzke az ked sa nadrzka naplni), b) splachovaci ventil (vtedy to curka do misy hned po splachnuti, uz ked sa ZACNE nadrzka opatovne naplnat).

autor
Včera o 14:10

Ďakujem za rady, poprosím muža nech pozrie tie ventily, skúsim tú pemzu a keď nič,tak nové wc.

viestta
Včera o 14:34
@anonym_autor

Ďakujem za rady, poprosím muža nech pozrie tie ventily, skúsim tú pemzu a keď nič,tak nové wc.

@anonym_autor skus zohnat tento cillit, ten jediny odstranil aj hrdzu z WC misy
https://www.mojadm.sk/p/d/3079325/cillit-bang-c...

michaela329
Včera o 14:47

My máme drahšiu sanitu a mám stekance z tvrdej vody 🤷 Musim rajbať octom a aj tak ten výsledok nie je úplne super.

tilly
Dnes o 05:02

Na toto potrebuješ kyselinu. Ničím iným to nedáš dole, aj tu kyselinu možno budeš musieť použiť viackrát. A pripájam sa k názoru, že ti tam stále niečo tečie, preto tie stekance.