Aj vy pripravujete praženicu tak rýchlo?
Budete si myslieť že mi šibe.. ale aktuálne byvam už sama a lubim vajíčka. Tak si ich robím často akurát že praženicu robím tak že v miske si rozšľaham vajíčko dám soľ . Rozpálil panvici s trochu oleja a keď to tam dám tak miešam a ono sa to rýchlo zrazí a je to hotovo.. vždy sa bojím aby som nedostala nejakú salmonelu keď to robím fakt krátko
Ja by som praženicu s olejom ani nezjedla. Aj babka, aj mamka a aj ja ju robím na masle.
Rýchlo sa to zrazí pretože dávaš soľ do vajíčka.
prazenica vzdy na cibulke 🙂
@gas1201 po 10 min ju máš ešte krémovú?
@mirage uff ani nehovor, keď sme boli na Orave v penzióne, tak mi domáca robila praženicu ani ma nenapadlo jej dať inštrukcie ako ju chcem dostala som veľmi veľa na hrubo nakrájanej cibule ani nebola podusena ešte chrumkala a vajcia ešte mazlava plus robená na oleji.Najhorsia praženica akú som jedla
@doriiis ja tiež dávam občas papriku, schwarzwaldsku šunku na pásiky, trocha struhaneho syru, pažítku, korenie, alebo čisto vajcia, ale nie riedku
Inak maslo/olej to je uplne volba na kazdom ako si spravi, podla mna nema prazenica plavat v ziadnom tuku, realne ani ten olej tam nema byt citit, a zase maslo som videla v nejakej realcii pridane az takmer na konci... ;) Na druhej strane pri malej davke pre dieta a tak, mi je to uplne fuk, to je taka rychlovka, ze staci trocha masla... Vajce sa tiez zrazi rozne aj podla toho kolko ho je.. inou rychlostou si niekto spravi prazenicu z 2-3vajec a niekto z 6-8-10 vajec (co u nas klasika napr cez vikend :D). A hlavne ako silno ma clovek plamen, ma sa to robit na slabsom, cize nie pridat na plno a uskvarit to rychlo.
Do vajec je za mna top pridat trochu mlieka a preslahat to, jednak jej bude viac ale bude aj jemnejsia.. Ja osobne neznasam, ked je to vajce na jednej strane prischnute a na druhej tecie z neho este zltko surove (to dost casto v hoteloch vidno.. ble..) a pritom o takej mokrej totalne spieval nejaky michelinovsky kuchar, ze tak to ma vyzerat :D (a inak pisu, ze ma byt na sporaku tak cca 5minut)
A o tom s cim.. :DD tak na prazenicu je milion sposobov ako ju robit :D A vsetky niekomu chutia. Moja dcera neznesie ani kusok cibule, moj chlap zase take ze hrasok :DD A ja ju zjem hadam so vsetkym... od slaniny, cibuly, syra, sunka krajana/opekana, zelenina - rozna, brokolica, por, mrkva.. :DD fakt vsetko... super je aj cista s pazitkovym olejom len pokvapkana, osolena. Moj chlap neda dopustit na klobasovu :D všetci mame radi hribovu

Ludia bezne jedia vajcia na mäkko,alebo tekutu prazenicu😃