icon

Aká káva vám chutí najviac?

barbora544__
17. máj 2024

Dobre ránko akú kávu mate radi ktorá vám najviac chutí 🙂❤️

penelope11
15. apr 2025

@diefca Urcite vyskusaj, niekedy ten bypass fakt dokaze zachranit kavu, ktora je inak bud prilis intenzivna, alebo ma taku tu neprijemnu kyslost. A ked mas limit 12g, tak sa to celkom hodi, vytiahnes to, co treba, a zvysok si doladis vodou podla chuti. 😇
Inak ak mas rada Honduras, tak si myslim, ze by ti mohla chutit aj Guatemala Huehuetenango, to je tiez medium roast, ale vie byt krasne vyvazena, ked ju clovek trafi. Ja si ju sem-tam dam ako flat white a uplne top kombinacia 👌

simkima
16. apr 2025

@penelope11 tu guatemalu poznam, tiez som ju uz mala a dost ma prekvapila chutou 🙂 jemna, vyvazena. akurat som si vravela, ze by som ju zas niekedy objednala, lebo mi celkom sadla, len som na nu akosi pozabudla 😂 tak vdaka za pripomenutie.

diefca
16. apr 2025

@penelope11 vdaka za tip, vyskusam pri dalsej objednavke. Inak na pake mi najviac vyhovovala ako daily coffee Incuple India. Paradna vyvazena chut, zatial som sa ju ale neodvazila objednat do tohto miniautomatu.

sandra_kul
17. apr 2025

@penelope11 ako flat white som to teda ešte neskúšala 🙂 to mi ani nenapadlo popravde, môže to byť fajn.

sandra_kul
17. apr 2025

čo sa týka páky, tak za mňa vedie táto káva 🙂
https://www.coffeein.sk/detail/456/coffeein-ita...
tradičné presso si vieme z nej robiť v práci. mňa dokáže nakopnúť fakt len takéto niečo, to už mám v robote odskúšané 😀 a vlastne aj kolegovia. keď sa kúpi jedna káva, tak tú pijeme všetci. sama som inak prekvapená, že všetci máme také podobné chute 😀

penelope11
22. apr 2025

@sandra_kul U nas v office je to uplne rovnako 😀 Ked sa kupi nova kava, tak sa na nu zavesia vsetci a potom uz nik nechce inu 😂 Co sa mlieka tyka, velmi s nim neexperimentujem, radsej mam bez, ale raz za cas skusim. Potom zase dlho nemusim mat ziadne latte trebars aj tristvrte roka 😅

evulincula
23. apr 2025

Tak mne kava s mliekom nerobi vseobecne dobre som zistila 😀 Tak sa jej tak trochu vyhybam. A pritom nemam intoleranciu na laktozu ani nic take.

simkima
29. apr 2025
@evulincula

Tak mne kava s mliekom nerobi vseobecne dobre som zistila 😀 Tak sa jej tak trochu vyhybam. A pritom nemam intoleranciu na laktozu ani nic take.

@evulincula no u niektorych ludi sa priznaky objavia len po urcitom type mlieka alebo len vtedy, ked je mlieko zohriate 🙂 skus si to odsledovat. skus si dat rastlinne napriklad a uvidis, ci ti to tiez sposobuje nejake tazkosti 😉
kazdopadne, ja si aj tak myslim, ze kava je ovela lepsia bez toho mlieka, viac precitis jej chut, tym mliekom sa uplne zabija 🙂

sandra_kul
2. máj 2025
@simkima

@evulincula no u niektorych ludi sa priznaky objavia len po urcitom type mlieka alebo len vtedy, ked je mlieko zohriate 🙂 skus si to odsledovat. skus si dat rastlinne napriklad a uvidis, ci ti to tiez sposobuje nejake tazkosti 😉
kazdopadne, ja si aj tak myslim, ze kava je ovela lepsia bez toho mlieka, viac precitis jej chut, tym mliekom sa uplne zabija 🙂

@simkima ja veru kávu s mliekom vôbec nepijem, ale na druhej strane ju ani neodsudzujem 🙂 každému proste chutí niečo iné.

penelope11
5. máj 2025
@sandra_kul

@simkima ja veru kávu s mliekom vôbec nepijem, ale na druhej strane ju ani neodsudzujem 🙂 každému proste chutí niečo iné.

@sandra_kul Niektora kava je vhodna s mliekom, ina zase nie, aj to uz mam tak odskusane, ze ktora mi chuti na aky sposob 🙂 Treba si to proste len odskusat na sebe, inak to clovek nezisti.

sabca99
6. máj 2025

Ja skor patrim do timu cista kava = dobra kava 😀

sandra_kul
7. máj 2025
@sabca99

Ja skor patrim do timu cista kava = dobra kava 😀

@sabca99 presne, čistá káva má proste svoje čaro 😇 keď je dobre pripravená, vôbec jej netreba nič navyše. aj ja som kedysi dávala cukor aj mlieko, ale odkedy som prešla na espresso bez ničoho, už mi tie ochutené verzie vôbec nešmakujú 😅 chutí to proste úplne inak. aj to mlieko celú tú chuť kávy v podstate zabije.

evulincula
9. máj 2025

U nas aktualne frci tato kava. Chcela som skusit nieco nove a je taka lahka, svieza. Mne chuti dost 🙂

sabca99
19. máj 2025
@evulincula

U nas aktualne frci tato kava. Chcela som skusit nieco nove a je taka lahka, svieza. Mne chuti dost 🙂

@evulincula Ona je ozaj taka, ze v nej citit tu broskynovu chut alebo? Neviem si to v kave vobec predstavit 😀

evulincula
20. máj 2025
@sabca99

@evulincula Ona je ozaj taka, ze v nej citit tu broskynovu chut alebo? Neviem si to v kave vobec predstavit 😀

@sabca99 Ked ju pijem, citim taku prijemnu broskynovu sladkost, ale nie umelu. Ma taky jemny ovocny nadych, mne velmi chuti. Akoze kazdy ma ine oblubene chute a kazdemu vyhovuje nieco ine, to si treba len poskusat, ze co bude zase vyhovovat tebe 🙂

penelope11
21. máj 2025
@sabca99

@sabca99 To velmi zalezi od znacky. Mala som ovocnu kavu kedysi, bola lacna, tak som skusila 😀 A absolutne mi nechutila. Okolo ovocia to ani neslo, bola akurat tak mega kysla. Chutovy profil kazdej kavy je iny a aj ked je tam napisane, ze je napr. broskynova, nie kazdy ju tam realne aj citi 😀

sabca99
22. máj 2025
@penelope11

@sabca99 To velmi zalezi od znacky. Mala som ovocnu kavu kedysi, bola lacna, tak som skusila 😀 A absolutne mi nechutila. Okolo ovocia to ani neslo, bola akurat tak mega kysla. Chutovy profil kazdej kavy je iny a aj ked je tam napisane, ze je napr. broskynova, nie kazdy ju tam realne aj citi 😀

@penelope11 Ale tak to asi len taki ti kavickarski gurmani takto vedia posudit, co v tej kave realne citia 🙂

evulincula
22. máj 2025
@sabca99

@penelope11 Ale tak to asi len taki ti kavickarski gurmani takto vedia posudit, co v tej kave realne citia 🙂

@sabca99 Netreba byt ziadny odbornik 😉 Ono to fakt pride casom, clovek si zacne vsimat, ze aha, tato je taka ovocnejsia, tato zas horkejsia, alebo tam citis taku cokoladu v dozvuku… A zrazu zistis, ze to proste dokazes rozoznat 😀 Len si treba davat kavu v klude a s chutou, nie len na prebratie 😀

sandra_kul
26. máj 2025
@evulincula

@sabca99 Netreba byt ziadny odbornik 😉 Ono to fakt pride casom, clovek si zacne vsimat, ze aha, tato je taka ovocnejsia, tato zas horkejsia, alebo tam citis taku cokoladu v dozvuku… A zrazu zistis, ze to proste dokazes rozoznat 😀 Len si treba davat kavu v klude a s chutou, nie len na prebratie 😀

@evulincula no to je fakt, niektorí ju pijú, lebo si myslia, že ich to reálne nakopne, ja si kávičku vychutnávam, nemám pocit, že by som po nej bola nejako nabudená. podľa mňa je to len placebo 😉

sisaka
26. máj 2025
@sandra_kul

@evulincula no to je fakt, niektorí ju pijú, lebo si myslia, že ich to reálne nakopne, ja si kávičku vychutnávam, nemám pocit, že by som po nej bola nejako nabudená. podľa mňa je to len placebo 😉

@sandra_kul kofeín nie je žiadne placebo, ale ľudia naň reagujú rôzne - záleží od nejakeho génu, ale aj veku, zdravotného stavu ale aj iných faktorov
Len pozorovaním vlastného tela a druhých ľud si to môže človek všimnúť. Ja napríklad do nejakej 40ky som nepozorovala žiaden výrazný účinok kavy a mohla som si dať kedykoľvek. Teraz mám niekedy dni, že si dám poobede a nemôžem zaspať, alebo sa v noci zobudím alebo aj nič. Kávu nepijem pravidelne nemám rada pocit závislosti na niečom a na abstinenciu po niekoľko dňovom pití reagujem bolesťou hlavy.
Kofeín sa používa aj v medicine a rozhodne nie ako placebo (pracujem v lekárni)

simkima
27. máj 2025
@sisaka

@sandra_kul kofeín nie je žiadne placebo, ale ľudia naň reagujú rôzne - záleží od nejakeho génu, ale aj veku, zdravotného stavu ale aj iných faktorov
Len pozorovaním vlastného tela a druhých ľud si to môže človek všimnúť. Ja napríklad do nejakej 40ky som nepozorovala žiaden výrazný účinok kavy a mohla som si dať kedykoľvek. Teraz mám niekedy dni, že si dám poobede a nemôžem zaspať, alebo sa v noci zobudím alebo aj nič. Kávu nepijem pravidelne nemám rada pocit závislosti na niečom a na abstinenciu po niekoľko dňovom pití reagujem bolesťou hlavy.
Kofeín sa používa aj v medicine a rozhodne nie ako placebo (pracujem v lekárni)

@sisaka s tym uplne suhlasim, na kazdeho proste kava vplyva uplne inak 🙂
a kofein sa fakt pouziva aj v liekoch na bolest hlavy a v roznych stimulantoch. len kazdy ho znasa inak, niekto citi efekt hned, niekto skoro vobec. ja som team kava urcite, rano bez nej ani nefungujem 😀 ale zaroven to beriem ako taky ritual, pohoda, chut... nie len “nakopavac” 😇. a takisto suhlasim aj s tym, ze je rozdiel ked ju pijes pravidelne a ked nie. ked mam pauzu, tiez citim trochu bolest hlavy. takze nie, placebo to urcite nie je, ale aj psychika v tom hra rolu, to je jasne.

sabca99
29. máj 2025
@sandra_kul

@sandra_kul Ked som bola v samotnych zaciatkoch pitia kavy, tak mi tiez najprv absolutne nechutila a pila som ju len preto, lebo ostatni v kancelarii pili 😀 Ale to prislo casom. Teraz si ju vychutnavam.

evulincula
4. jún 2025
@sabca99

@sandra_kul Ked som bola v samotnych zaciatkoch pitia kavy, tak mi tiez najprv absolutne nechutila a pila som ju len preto, lebo ostatni v kancelarii pili 😀 Ale to prislo casom. Teraz si ju vychutnavam.

@sabca99 Presne tak aj u mna. A inak ja si zvyknem davat kavu aj pred treningom, nabudi ma, nakolko kava zvysuje vydaj energie 😀 Je to taky prirodny nakopavac. 😉

penelope11
5. jún 2025

Dievcata, u mna je teraz kavy cas 😀 Toto je moj nakopavac.

sabca99
19. jún 2025
@penelope11

@penelope11 Vyzera dobre. Aky ma chutovy profil? Co tam citis? 🙂

penelope11
24. jún 2025
@sabca99

@penelope11 Vyzera dobre. Aky ma chutovy profil? Co tam citis? 🙂

@sabca99 Ma taku jemne cokoladovu dochut. Pisu, ze aj hrozno a klinceky, ale to tak skor, co sa vone tyka, chutovo by som to tam asi nikdy nenasla 😀 🙂 Inak je velmi chutna, nie je kysla ani prilis horka ako niektore kavy, toto mi velakrat tak velmi vadi, ze ju neviem ani dopit.

sandra_kul
25. jún 2025
@penelope11

@penelope11 mala som viaceré čokoládové, ale za mňa táto asi najlepšia. väčšinou to tam necítim, ale tuto to bolo také výraznejšie 🙂 mňam.

hoffmanka
27. jún 2025
@penelope11

@penelope11 A to majú len takéto malé balenia?

penelope11
2. júl 2025
@hoffmanka

@penelope11 A to majú len takéto malé balenia?

@hoffmanka Praveze nie, najdes na stranke aj kilove balenia 🙂 Za tu cenu sa to oplati. Aj ked nam nevydrzala az tak dlho, my doma sme silni kavickari 😂

simkima
10. júl 2025
@penelope11

@hoffmanka Praveze nie, najdes na stranke aj kilove balenia 🙂 Za tu cenu sa to oplati. Aj ked nam nevydrzala az tak dlho, my doma sme silni kavickari 😂

@penelope11 Mame to u nas podobne, neboj sa 😀 Teraz bude na Coffeein od zajtra nejaka velka akcia, tak idem striehnut, lebo uz sa nam minaju zasoby 😅 Myslim si, ze kazdy rad usetri nejaku tu korunu, vsetko islo hore, kava duplom 😀