Aká káva vám chutí najviac?
Dobre ránko akú kávu mate radi ktorá vám najviac chutí 🙂❤️
@barbora544__ neznášam horké kávy takže ja pijem iba instantnú Tchibo 😀 z kavovaru mi nechuti
@anonym_261ff0 Zistila som, ze toto je cisto len o zvyku 😀 A ja uz by som zase takuto instantnu nedokazala vypit odkedy si meliem vlastnu doma. A takato kava ma rozhodne aj nejaku pridanu hodnotu ako zalievana ci instant žbrnda 😀 Ale tak sto ludi - sto chuti, to je jasne.
@anonym_261ff0 Zistila som, ze toto je cisto len o zvyku 😀 A ja uz by som zase takuto instantnu nedokazala vypit odkedy si meliem vlastnu doma. A takato kava ma rozhodne aj nejaku pridanu hodnotu ako zalievana ci instant žbrnda 😀 Ale tak sto ludi - sto chuti, to je jasne.
@sabca99 tiez si myslim, ze clovek sa k vyberovej kave musi prepit ako k suchemu vinu. Zacinas frankovkou s kofolou a ustalis sa na podchladenom pinot grigio 😅
@sabca99 tiez si myslim, ze clovek sa k vyberovej kave musi prepit ako k suchemu vinu. Zacinas frankovkou s kofolou a ustalis sa na podchladenom pinot grigio 😅
@diefca No niekomu to trva aj cely zivot, kym pride na to, co je dobre 😂
Ja som zo dna na den prestala pit Nescafe 3v1 😂 A bolo to to najlepsie mozne rozhodnutie 😂
@diefca No niekomu to trva aj cely zivot, kym pride na to, co je dobre 😂
Ja som zo dna na den prestala pit Nescafe 3v1 😂 A bolo to to najlepsie mozne rozhodnutie 😂
@evulincula tak to sa ti teda absolútne nečudujem 😀 vidíš a ani si pri tej zmene nejako extrémne netrpela 😂 akože ja verím, že na tomto dokázu byť ľudia reálne aj závislí, ale myslím si, že čím skôr s tým prestaneš, tým lepšie.
@sandra_kul Akoze ja som citala kopu veci ohladom kavy s mliekom a cukrom a nic pozitivne z toho proste nevychadza 😀 Ono nielen ze sa pri tom uvolnuje aj nejaka toxicka latka (neviem, ci je toto fakt pravdive, neoverovala som si tuto informaciu 😀 ), ale su to zaroven aj zbytocne kalorie navyse 😀
@sabca99 Ked uz raz skusis nesladenu a bez mlieka, myslim, ze sa nevratis naspat k tej povodnej kalorickej verzii 😀 Ja uz by som to jednoducho nedokazala vypit.
ako je to myslene, ked je pri kave uvedene "sladkost"? mne sa este ani raz nestalo, ze by mi kava chutila sladko. 😕
@gramtlika Sladkostou sa mysli ovocna sladkost ziskana fermentaciou zrn, to nie je ako osladena kava, chuti ovocne, ma prijemnu aciditu, nie je horka ako vacsina komoditnych kav. 😉
@gramtlika Tak aj pri tejto je napríklad uvedené, že aróma je sladká a prenikavá. Je tam písaný aj karamel. https://www.coffeein.sk/detail/879/ethiopia-ado... Vyskúšanú ju ale nemám, len ma zaujíma, že ako chutí a či stojí za to ju kúpiť 🙂
@hoffmanka mne chutí. ak zvykneš piť klasické, horké kávy, tak toto je celkom iná, nezvyčajná chuť 🙂 telo kávy - stredne silné, čajové, mne to aj pripomína dochuťou taký silný, čierny čaj. za mňa výborná.
@sandra_kul Ja si tiez vyberam kavy, v ktorych citit viacej tu "sladkost" 😉
@penelope11 no ved a kedze sa ja vobec nevyznam do kavy, tak pre mna je to totalne spanielska dedina 😀 neviem citit sladkost v kave a ani nic take, co sa vzdy pise na zadnej strane. tak neviem, ze ci to len casom dokazem rozpoznat alebo ako 😀 akosi to pre mna zostava zahadou.
@gramtlika ono je to aj o tom, ako dlho piješ kávu a akú 😀 a keď začneš piť lepšie origin kávy, tak tam tá ovocná kyselina a taká sladkosť príde sama, lebo to je úplne o inom ako pri tých supermarketových zmesiach. ja som tiež zo začiatku necítila nič, len kávu 😅 ale časom keď si porovnáš,, tak rozdiely začneš vnímať. a aj spôsob prípravy spraví veľa... v espresse vystrelí tá kyselina, vo filtri zas pekne vyniknú tie ovocné a sladké chute. 🙂
No ono aj cerstvost kavy vela spravi. Ked si ju namelies sam doma, tak to tiez urobi velky rozdiel oproti tomu, ked si uz kupis kavu namletu.
Baby prosim vas, neviete odporucit rucny mlyncek na kavu? 🙏 Chcem muzovi, ked je prec, nech si vie namliet nasu
Nie je to uplne jedno, najprv som nam domov kupila rucny uplne najlacnejsi aky som nasla a bola to vyslovene tragedia. 😝 Narobila som sa ako kon a aj tak ta kava uplne dokonale pomleta nebola, no proste nervy. Troska som zainvestovala a teda nemozem povedat nic zle 😉 Tento mame aktualne. Aj ked je rucny, ide to s nim lahucko.
Tak ono asi záleží aj ako často a koľko šálok človek vypije denne 😀 Ak si ozaj taký vášnivý kávičkár, že melieš stále, tak ručným to môže byť aj celkom zaberák 😀
A nie je lepšie kúpiť si už rovno namletú kávu, nech si ju nemusím mlieť doma sama?
@sjosa To sa s namletou z obchodu absolutne neda porovnat 🙈 Ale tak su ludia, ktorym takato kava vyhovuje, no.
@sjosa Original zrnkova kava, ktoru si kupis cerstvo uprazenu, ma uplne inu chut ako taka, ktora je uz namleta. A teda nielen chut, ale aj vonu 🙂 To ti ziadna vopred namleta kava neda. A navyse ty si doma vies nastavit aj hrubku mletia presne podla toho, ako ju pijes, teda ci uz pijes espresso, moka, french press...
akože tiež som kedysi vypila bársčo, priznám sa 😀 ale už by som to nevrátila späť 😂
Ja neviem prečo robíte z obyčajnej kávy takú vedu, ako by to bolo neviem čo. Ved káva ako káva, vypijem a idem ďalej.
Ja neviem prečo robíte z obyčajnej kávy takú vedu, ako by to bolo neviem čo. Ved káva ako káva, vypijem a idem ďalej.
@anonym_84986d ako pre koho. Tak isto ako vino alebo pivo. Aj tie sa daju pit pre chut a degustovat a rovnako sa daju exnut dve, tri a ist dalej…

@barbora544__ neznášam horké kávy takže ja pijem iba instantnú Tchibo 😀 z kavovaru mi nechuti