Aká plnka do torty je vaša najobľúbenejšia?
Ahojte, blížia sa synove narodeniny, chcem dať urobiť tortu. My nie sme moc tortový, také tie sladké maslové plnky a marcipán nám vôbec nechutí, teraz sa už, ale pečie modernejšie. Aká plnka do torty je vaša najobľúbenejšia? Okrem teda tých spomínaných maslových 😃.
Ja robievam raw tortu, to je zdravšia a chutná verzia, aj keď bacha, kalorická je tiež riadne, lebo sú to len orechy, kakaové maslo a ďatle.
Ak si už mám dať tortu tak moja obľúbená je klasika - mascarpone, šľahačka a biela čokoláda. Ale musí tam byť aj ovocné pyré, inak je to na mňa moc sladké. Nadychany piškótovy korpus a ganache ako obmaz.
Raz som skúšala robiť maslovy krém a teda neviem ci som ho urobila zle ale bol odporný mastný. Veľa ľudí ho ospevuje tak bud im chuti, alebo ten môj nebol dobre spravený :D
môj syn už roky rokúce krtkovú tortu. inú nechce
Ja mam rada čokoládovú nad parou slahanu, ale tam sa dava maslo, takisto parížsky krem, ale tiež maslo. Pripadne mascarpone so šľahačkou a čokoládou robím často. Myslím, že cukrarka, keď jej povieš co nechceš tak ti spraví tortu tak aby si bola spokojná.
Parizska, pribinacikova a mascarpone s bielou čokoládou
Tvarohová- ovocná, vanilková, coko, Pribinacikova-vanilka, ovocná, čokoláda, Mascarpone- vanilka, coko, ovocná, Gaštanová, Karamelova, Citrónová, Jogurtova, Kokosová. Aj pudingovy krém sa dá urobiť bez masla napr. s tvarohom.
My sme mali na krst od cukrarky karamelovu s malinami, vo vnutri bol aj navyse tekuty karamel🤩alebo muz mal davnejsie snikerskovu. Al pistaciovy krem a maliny.
Maslo a nutella je topka
@katka533 len zmiesat maslo s nutelou?
Mascarpone kremy sa teraz robia s ovocim
@podbel2512 ano, je to strasne dobre
@milanemila To je aj moja oblubena, velmi chutna a (pre mna hlavne), velmi rychlo hotova bez namahy a straty casu. Dalsim bonusom je, samozrejme, vyborna chut.
@h2 krásne vtáky
Mascarpone, tvaroh makky plnotucny Slahacka, cukor top plnka.. Na primer 24cm - 600g Mascarpone, 300 Tvaroh, 200 Slahacka a 150 cukor 🙂
Od toho ci môžeš vypočítať na iné priemery...
Korpus robím vždy bohusov podľa návodu, dávam niekedy aj orechy alebo kakao 🙂 do stredu vždy ovocie, kuipujem alebo robím ovocné gély so zele... A obter čarovný krem.. Ozdoby tému... Torta hotová rýchlo, krásna.. A pečiem aj plním priamo v rafiku aby boli krasne uhly aj rovina 🙂


Ja robievam mascarpone, slahacka, nizkotucny bezhrudkovy tvaroh, biela cokolada, vanilka. Pomer 2:1:1 a cokolada roztopena (kludne mozes pouzit aj mliecnu alebo tmavu alebo jednoducho cukor) podla toho komu ako sladke chuti. Davam tam ten nizkotucny tvaroh presne preto, ze ciste mascarpone+slahacka sa mi zda prilis mastne. Plnka chuti ako pribinacik.
K tomu staci upiect nejaky lahky poskotovy korpus a doplnit kopu ovocia podla chuti. Rovnakym kremom potom aj obtieram tortu.