icon

Aké je vaše obľúbené slovenské jedlo?

21. sep 2025

Aké je vaše obľúbené slovenské jedlo? A máte radi halušky? Ja si ich nemusím dať ako je rok dlhý a nechýbajú mi :D

Strana
z3
avatar
jarmila2010
21. sep 2025

kapustnica s udenym masom..a ano,halusky mam rada...ci bryndzove alebo kapustove

avatar
kaca222
21. sep 2025

Uf, tak to je ťažká otázka, lebo asi nijaké 😀 Nenávidím slovenskú kuchyňu. Ale tak ak mám niečo vybrať, tak šúľance sú fajn

avatar
terry2003
21. sep 2025

Obľúbené nemám. Ku väčšine mam neutrálny vzťah.
A halušky mam rada.
@anonym_autor

avatar
sissy27
21. sep 2025

@anonym_autor rozmyslam, co okrem bryndzovych halusiek a strapaciek je nejake vyslovene slovenske jedlo 🤔 ale ano, bryndzove halusky mam rada, ale tiez to nejem kazdy tyzden.

avatar
patka06
21. sep 2025

Obľúbené bryndzové halušky
Halušky mám rada na všetky spôsoby aj kapustové, špenátové, syrové, zlaté. aj ako prílohu

avatar
lindous
21. sep 2025

Pri väčšine slovenských klasík mám problém, že mi chutia iba doma, tak ako som naučená od babičky, čiže keď ich robím ja alebo moja mama 😀 ale na trhoch si dám vždy rada podpecník napríklad... bryndzové halušky nemusím, radšej mám obyčajné prílohové so syrokrémom alebo vajcom ako zemiakové...

avatar
catherinah
21. sep 2025

Bryndzove pirohy

avatar
catherinah
21. sep 2025

Slivkove gule

avatar
tykat
21. sep 2025

@anonym_autor cim.som.starsia tym viac mi chutia tradicne jedla, sodova loksa a kysle mlieko, holubky, kapustnica, pirohy, sulance, halusky, segedin, sisky, privarky.

avatar
catherinah
21. sep 2025

Vlastne vsetko "od cesta" 😀
Sulance, parené buchty, moravske koláče
(akurat smažené sisky a bryndzové halusky nie)

avatar
lucia13022023
21. sep 2025

Slovensku kuchynu nemusím, ale strasne mi vonia. Keď prechádzam okolo stánku s parancami ochh bože..

avatar
dvoncb
21. sep 2025

Nič ,už sme všetkého prejdený ,stále dookola sa tie jedla opakujú ,salamovy ,alebo pastekovy chlieb asi ,takže tak

avatar
tenerifka
21. sep 2025

Neviem, ci je vlassky salat slovensky, ale ja ho milujem, kedze sa k nemu dlhu dobu nedostanem, tak vzdy ked som na Sk, tak si dam..... A este udene syry a udena slanina, take u nas tiez nedostanem kupit. Ze je to velmi nezdrave viem, ale raz za dva-tri roky neodolam...

avatar
balerina2025
21. sep 2025

kapustnica, kolozvarska kapusta a bryndzove halusky, podpecnik/podplamenik/posuch na slano smotana a kopor topka so slaninkou, leco.

anonym_c25e87
21. sep 2025

@anonym_autor bryndzové halušky neznášam, nejem ani pirohy, šúľance, šišky, ovocné knedle a pod. ani kapustnicu až tak nemusím, jedine kapustové strapačky, alebo koložvársku kapustu, či podplameníky a to je asi tak všetko.

avatar
vler
21. sep 2025

@anonym_autor halusky s makom

avatar
zuzanita1609
21. sep 2025

Šúľance s makom,orechami, bryndzové halušky,aj pirohy, halušky s kyslou kapustou po nich sa idem zabiť 😋. Potom ešte šajtlavu,zamrvenku, prívarky všetky. Asi není jedlo,čo by som nezjedla,až na guláš z diviny,teda všetko z diviny,to obchádzam,ale uvariť to uvarím. Dokonca mám rada aj tú vodu,keď sa varia halušky,osolim,hodím trochu bryndze,či mlieka a zjem ako polievku s kúskami plávajúcich halušiek (starká to volala "obarky" a tiež to mala rada).

avatar
maranta_leuconeura
21. sep 2025

Bryndzove halusky ale s ovcou bryndzou, cize jedine doma alebo slovenske salase, v beznych restikach, na trhoch, hocikde maju len tie lacnejsie cize bryndza miesana.
Co neznasam je cokolvek s kapustou 🥲 halusky, fliacky, podpecniky, kapustnica, kvasena kapusta... Neprezila by som asi v minulosti cez zimu 😂

avatar
maranta_leuconeura
21. sep 2025

Ale inak mi pripada slovenska kuchyna velmi mastna (furt vsetko vyprazit), velmi kaloricka na dnesne pomery a narocnost prace (vacsinou sedava) a veeeelmi malo vlakniny v nej.

avatar
balerina2025
21. sep 2025
@maranta_leuconeura

Ale inak mi pripada slovenska kuchyna velmi mastna (furt vsetko vyprazit), velmi kaloricka na dnesne pomery a narocnost prace (vacsinou sedava) a veeeelmi malo vlakniny v nej.

@maranta_leuconeura preto zial mame prvenstvo v rakovine HC :( mastne udene tazke jedla....nic moc

anonym_e87e69
21. sep 2025
@catherinah

Slivkove gule

@catherinah Wav mňam toto milujem moja mamka ich robila skvelé vždy som bola u nej keď sa to varilo ja sa snažím akokoľvek ale také neviem 🫣

avatar
maranta_leuconeura
21. sep 2025
@balerina2025

@maranta_leuconeura preto zial mame prvenstvo v rakovine HC :( mastne udene tazke jedla....nic moc

@balerina2025 tak tak. A obzerstvo na Vianoce a Velku noc. Obezita je tiez uz celkom rozsirena.

avatar
heleninamama
21. sep 2025

Čerstvé zemiakové placky pečené na domácej bravčovej masti sú topka. Aj bryndzové halušky. A každý rok musia byť zabíjačkové špeciality z bravčového - pečienka, jaternice, klobásky, domáce škvarky, slanina, rezne. A k tomu všetko od cesta, sladké jedlá ako slivkové gule, zemiaková baba s džemom, domáce kysnuté slivkové a čučoriedkové koláče, bábovka. Dodnes milujem takúto kuchyňu a nie sme ani chorí ani obézni.

avatar
balerina2025
21. sep 2025
@maranta_leuconeura

@balerina2025 tak tak. A obzerstvo na Vianoce a Velku noc. Obezita je tiez uz celkom rozsirena.

@maranta_leuconeura ta je vsade.

anonym_65de65
21. sep 2025

Halušky mám rada aj bryndzové aj kapustou sladkou aj kyslou aj tvarohom.
Ale že by kaložvarska.kapusta alebo segedínsky guláš by boli slovenské jedlá ?

avatar
maranta_leuconeura
21. sep 2025
@balerina2025

@maranta_leuconeura ta je vsade.

@balerina2025 no praveze tiez patrime medzi najhorsich v Europe https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explai...

avatar
jaskolka
21. sep 2025

Ja bryndzové halušky milujem a v tehotenstve mi chutili ešte viac,muž sa smial,že snáď sa malý narodí s haluškami v ruke 😃😃

anonym_c25e87
21. sep 2025
@maranta_leuconeura

Ale inak mi pripada slovenska kuchyna velmi mastna (furt vsetko vyprazit), velmi kaloricka na dnesne pomery a narocnost prace (vacsinou sedava) a veeeelmi malo vlakniny v nej.

@anonym_65de65 zďaleka nie všetky jedlá, ktoré sú tu spomenuté, sú slovenské, možno autorka myslela, ktoré sa bežne na Slovensku varia.
@maranta_leuconeura tradičná slovenská kuchyňa nestála vôbec na smažených jedlách, to už je v rukách rodín, ako si jedálniček vyskladajú a obžerstvo na Vianoce a Veľkú noc tak isto. Súhlasím, že sme na popredných miestach v ochoreniach srdcovo- cievnych, rakoviny, pohybových, že obezita je na Slovensku alarmujúca už u detí, ale nie je to len preto, že by ľudia jedli údeniny a smažené jedlá. Treba sa pozrieť na to, aké percento ľudí si môže dovoliť pravidelne kvalitné ryby, hovädzie maso, cena zeleniny a ovocia, tvarohu a pod. je vzhľadom na priemerný zárobok neúmerne vysoká. O prevencii a stave nášho zdravotníctva sa radšej ani nevyjadrujem.

avatar
nelca84
21. sep 2025

Ja milujem bryndzove halusky 😋😋😋 mozem ich jest kazdy tyzden. Ale naozaj bryndzove, nie riedene smotanou a neviem cim. A vlastne mam rada vsetko bryndzove, pirohy, pomazanku, polievku... V sezone kupujem cisto ovciu bryndzu z farmy a na zimu si zamrazim.

avatar
mirokub
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3