icon

Aké jedlá ste ako deti nemali radi?

24. jan 2025

Boli nejaké jedlá ktoré ste ako deti v škôlke/škole nenávideli?
A naopak jedlá ktoré ste mali radi?

Ja si pamätám že som absolútne neznášala, keď bol v škôlke puding a v ňom kompót a šťava z neho. Milujem puding, no ten kompót to kazil. Ďalej keď bola krupicová kaša s grankom a rozpusteným maslom. Doteraz nemám rada maslo v krupici.
V škole to zasa bol ryžový nákyp, rezance s makom a pečienka s knedlou.

Naopak milovala som dukátové buchtičky, buchty na pare, pečené buchty s lekvárom posypane praš. cukrom, palacinky, jedlá s knedlíkom (okrem pečienky) a prívarky (najmá šošovicový).

Strana
z4
oceanahory
24. jan 2025

Porova alebo rascovo vajickova polievka 🤢, dodnes ich neznasam a robili taku vec (ja ani neviem, ako sa to jedlo vola 🫣), kapusta v paradajkovej omacke s masom 😮‍💨.

pininka1
24. jan 2025

Neznášala som strukovu fazuľu, kel, a čokoľvek s cibuľou, čo mi aj ostalo.

dadka1997
24. jan 2025

Neznášala som prívarky, vždy som z nich zjedla iba vajíčko, ale naopak milovala som čevabčiči, a školské palacinky, doteraz netuším aký recept to bol 😜

lucia13022023
24. jan 2025

Fu no ja som nenávidela tie polievky a prívarky špenátové, brokolicove... Normálne mam husinu doteraz.. Alebo kôpor.. Kôpor nejem dodnes. Ale napríklad takú brokolicovu s cheddarom viem robiť špičkovú 🤤
Ostatné jedla som ľúbila.. Všetky tie stavy, mäso atď..

biba_18
24. jan 2025

dodnes neznášam lečo, soplikový tekvicový prívarok a bravčové maso na väčinu spôsobov, bravčový rezeň ani nedám do úst. nemám rada kuracie stehná. krupicu s maslom a grankom milujem 😂 kôpor som nemala rada, teraz mám … a morské príšery ma tiež nikto nedonúti…

nikayla
24. jan 2025

Ja som do škôlky nechodila a v škole nechodila na obedy, ale napríklad takú krupicovu kašu do mňa nikto nikdy nedostane. Za to teraz sa stravujem v školskej jedálni a mne tam chuti skoro všetko ☺️

dennissa16
24. jan 2025

Mlieko a kakao v skolke boli pre mňa smrť. To je moja najhoršia spomienka na skolku.

biba_18
24. jan 2025

@dennissa16 kvôli šupke? 😂

dennissa16
24. jan 2025

@biba_18 asi. Ja ani neviem. Nepijem mlieko. Trasie ma z jeho vône 😅

n3la
24. jan 2025

V škôlke nátierky, úplne všetky a tie jahodové vanilkové a neviem aké mlieka 😄 a v škole asi mäso, niekedy bolo fakt hrozné, gumové, nedalo sa to požuť alebo bolo strašne mastné a potom špagety lebo boli vždy úplne rozvarené 😁

martinmmartin
24. jan 2025

Najvacsie peklo boli šišky plnene ruzovou penou

ivik4
24. jan 2025

Rezance s makom lebo nam ich davali v skolke stale a nenavidim ich stale. Velmi ani nemusim sladke mucne jedla tiez od mala a vobec sa z nich nenajem

ayato
24. jan 2025

Kvakovú polievku. Brr až na striaslo keď som si spomenula

1ryba
Odpoveď bola odstránená
katica06
24. jan 2025

Paradajkovú a grenadír, hoci to bolo pred viac ako 40 rokmi stále to nezjem. Počas dvoch týždňov každý boží deň sme mali toto menu, každý mal dovču, v mš iba sme boli dve deti a učiteľka

kofa77
24. jan 2025

@dennissa16 aj moja smrt. a mliecne polievky, mna natahuje uz len zo samotnej vone mlieka
a ryzovy nakyp s tymi dierami po slivkach v ryzi, celkovo kompoty nedam do ust. a reaznce so sladkou kapustou a jedla, kde sa kombinovalo maso s ovocim-najcastejsie tam drbli nejake broskyne. no a paradajkove omacky.

biba_18
24. jan 2025

@1ryba no hej, ešte aj vnútornosti. ale to ani nepíšem že neznášam lebo som to ani do úst nedala 😂

dennissa16
24. jan 2025

@kofa77 presne. Mliečne polievky, och nemôžem na to ani myslieť 😅 a smotana. Sladkú ani nepoužívam, len kyslú. Sladká mi nejde v omáčke dole krkom. Zatvorí sa klapka a neprehltnem. Len o tom píšem a už mi je ťažko na žalúdku.
Inak som vsezrava.

hankab
24. jan 2025

Sunku asi do 10r 🤨 dodnes mam radsej salamu.
Ryzovy nakyp, a este podliaty kompotovou stavou, z toho sa mi zdviha zaludok 🤢
Tarhona, privarky, huspenina, cokoladovy puding, svieckovu a celkovo vsetky tie skolske jedla s kusom masa ako podrazka (trvde/mastne), preliate dobre ze nie cistou vodou. Ble.
A ked vidim ako si niekto ryzu ku kuratu podlieva kompotovou stavou, konecna.

moniikka
24. jan 2025

Ryžový nákyp, žemlovka, rybacia pomazánka a mlieko so šupkou. Dodnes to do úst nedám

1ryba
Odpoveď bola odstránená
nikha2809
24. jan 2025

Nenávidela som v skole sviečkovu, aj keď spoločne to so sviečkovou na smotane malo iba názov...ten neskutočný smrad tiahnuci sa celou školou, na to nikdy nezabudnem.Az ako dospelá som zistila ako to jedlo ma chutiť a ze je na míle vzdialené od toho jedla zo skoly.Ale školské mastné rozvarene spagety som milovala

maddie1711
24. jan 2025

Školská Jedalen - Ryžový nákyp, bublanina, kuraci perkelt s kridelkami alebo nohou (aj s kosťou) a suché akože bolonske špagety

matana2
24. jan 2025

Moje najmenej oblubene boli dukatove buchticky. A najviac mi chutili gulky v rajcinovej omacke. Teraz by mi chutilo vsetko, hlavne ze to nemusim varit.

sono2
24. jan 2025

Klasika ako všetci. Teraz zjem úplne všetko

Takže doplním špenát karfiol.
Tie všetky sladké veci vyššie boli bomba krupicova nemala chybu.

belllinka
24. jan 2025

Rascova s vajcom, kolienka, žemľovka.
Ale milovala som ten ryžový nákyp preliaty kompótovou šťavou 😋

mirro
24. jan 2025

Teplé mlieko a zostalo mi to dodnes.

lindous
24. jan 2025

V škole som na obedy nikdy nechodila, lebo som bola extrémne vyberava, stále trochu som 😅 ale na čo spomínam zo škôlky a je to také, že doma si to nespravím, je chlebík so sladkou džemovou pomazánkou 😊 a ryžový nákyp taký jedálňový zbožňujem 😄

sandrasstini
24. jan 2025

Jedla co nelubim ani teraz ale stretla som sa s nimi v skole po prvy raz a to ryzovy nakyp, tucne maso, doteraz vidim tie biele kusy na tanieroch s tarhonou, rajcinova polievka, biele mliecne polievky a strop ked su tam lusky fazulove aaa sote s plackou.
Istota bola vzdy pizza co mala hrubku 10cm a osuseny kecup a tri zrnka kukurice, dukatove a ine buchty, a mala som rada cestoviny s omackou ale bez toho tlsteho masa. Nevadil mi ani spenat ci privarky. Milovala som aspon chut toho caju ci malinovky co davali k obedom

simsalabim
24. jan 2025

Vsetko cervene maso a slaninu 👎 Zjedla som ryby a hydinu. Inak som na jedlo nenarocna.

Strana
z4