icon

Aké sú najrýchlejšie recepty bez polotovarov?

11. jún 2024

Ahojte, aké najrýchlejšie jedla poznate ? Rýchle aj na prípravu ale aj sa rýchlo spravia (čiže nie napr pečené mäso, ktoré síce len nakorenim a dám piecť ale pečie sa dlho). A nie polotovar.
Mne napadaju cestoviny s tvarohom, cestoviny s makom, filé a ryža, čo ešte také ?

minenkak
11. jún 2024

Inak autorka ak to potrebuješ,že nestíhaš cez týždeň variť,priprav si jeden deň v týždni daj zamraziť a len zohrievaj

janickacrazy
11. jún 2024

Inak teda pre mna palacinky nie sú rýchle jedlo, možno tak pre jedného áno, ale nás je 5, takže pri tom smažení strávim minimálne hodinu času. No áno, 4 chlapi zjedia veľa.

lusyc
11. jún 2024

U nás tzv.jednopanvicove: teraz fičí cvikla s ryžou na cibuli. Ale varianty sú rôzne, zelenina zmes, čerstvá, či mrazená, k tomu do väčšej panvice ryžu, alebo bulgur, pseno, jačmeň, quinoa, bylinky podľa chuti. Navrch strúhaný syr podľa chuti. Alebo na cibuľu najprv mleté mäso, to je rychlo, či vmiesat mäso z polievky.

liusa82
11. jún 2024

ja som minule robila krupicovú kašu naslano do nej som potom zamiešla strúhaný alebo rozpustný syr.Plus spravila bud slaninku opečenú navrch alebo volské oko alebo aj aj.Prekvapilo ma to aká je slaná krupica dobrá.Skús ak si ešte neskúšala.Na nete je na to plno receptov

liusa82
11. jún 2024

a ešte ma napadlo, čo si často robím tak uvarím klasicky cestoviny,potom na panvičke na chvilku osmažím cesnak alebo dám len sušený,rajčiny nakrájané,posypem to oreganom,korením,sol.Potom do toho dám uvarené cestoviny a premiešam.Chvilku spolu opekám a navrch už len mozarelu nakrájanú a finito🙂

4stanka4
11. jún 2024

@muchotrafka298 ďakujem za tip, mam v chladničke gnocci a neviem co s nimi 😀

reddflowerlife
11. jún 2024

@ivanakal ako robis tu domacu stavu? Budeme mat prvy krat paradajky tento rok, tiez by som si chcela nieco take propravit

negymama
11. jún 2024

ja si napr. rychlo pripravim veceru aj tak, ze dam do ryzovaru pohanku s nakrajanou letnou mrkvickou /mame svoju zo zahrady/, pokvapkam olejom, pridam koreniny, zapnem casovac a kym nieco ine porobim, mam hotovu veceru/obed.
muz minule prepasoval pohanku z ukrajiny, tak jumusim vyskusat.

joesvk
11. jún 2024

Prívarok z červenej šošovice a k tomu volské oko.Dneska som si to spravila. Rýchlosť blesku 😀

mk1111111111
11. jún 2024

@lusyc ta ryza uvarena?

nelka93
11. jún 2024

Nedávno som robila sosovicove kari, bol hotový za 17 minut. A je to výživné 🙂 takisto šaláty rôzne, kuracia je za polhodinu

acsa
12. jún 2024

Kuracie prsia s kôprovou omackou plus knedla alebo zemiaky, hranolky. Mas hotove za 20 minut

anickaaa6aaa
12. jún 2024

Za mňa aj kuracie prsia sa opečú rýchlo. k tomu kuskus alebo bulgur, zelenina, zemiaky...

minenkak
12. jún 2024

@acsa ako uvariš zemiaky za 20minut, urobíš knedľu

h2
12. jún 2024

@minenkak Zemiaky za 20 minút uvaríš, ak ich dáš na menšie kocky. No a knedľa asi bola myslená kúpená. 😁

h2
12. jún 2024

@gejb
@sissy27
@reddflowerlife Dievčatá, mňa by skôr zaujímalo, ako robíte paradajkovú polievku vy, lebo to je naozaj veľmi rýchla polievka, možno ju nemám za 8 minút, ale za 10-12 určite. Mám domácu sterilizovanú paradajkovú šťavu, ktorú používam.

ivanakal
12. jún 2024

@reddflowerlife uplne jednoducho. Len nakrajam, rozvarim paradajky. A potom rozmixujem, prepasirujem. Dam do zavaraninovych poharikov. Sterilizujem. Hotovo. Nedochucujem vobec. To robim az potom ked pouzivam na varenie. Z toho robim aj polievku, aj omacku na plnenu papriku, aj omacku k masovym gulkam. Jasne, je lepsie ak je to z takych masitejsich rajcin.

acsa
12. jún 2024

@minenkak kupim knedlu 🙈

minenkak
12. jún 2024

@acsa nechcela autorka polotovar

monnci2226
12. jún 2024

falosne dukatove buchticky - kupim vianocku, nakrajam na kocky a uvarim riedky vanilkovy puding,
cestoviny s vajickom a uhorkovym salatom, ovocne krupicovo tvarohove gulky (predpripravene gulky sa daju aj hodit do mraznicky) cuketovy, tekvicovy privarok

lusyc
12. jún 2024

@mk1111111111 nie, všetko surové, postupne pridávam podľa dĺžky varenia. Ešte som zabudla pohánka pre zmenu.

sissy27
12. jún 2024

@h2 na olivovom oleji si osmahnem cibuľu a cesnak (očistené, nakrájané na drobno), podľa toho aké množstvo polievky chcem a koľko mám paradajok v tomto bode dám/ nedám pretlak, potom pridám nakrájané olúpané paradajky (občas som lenivá a nešúpem ich), podusím, zalejem vodou alebo vývarom (čo mám k dispozícii), dochutím soľ, cukor, škorica, bobkový list a nechám povariť, kým sú paradajky mäkké. Potom ešte prebehnem tyčovým mixérom (predtým vyberiem bobkový list) a nechám ešte prevrieť, prípadne dochutím ak treba. Žiadna múka (to je niečo, čo je pre mňa v polievke neakceptovateľné).
Ja ale teda do varenia rátam aj čas prípravy, lebo samé sa mi tie veci neočistia a nenakrájajú 😀 takže toto celé zaberie tak cca 30-40min. Za 8 minút môžem naozaj akurát tak zohriať pretlak alebo niečo, čo som si pred pol rokom zavarila a pripravila, ale reálne za ten čas chutné jedlo nepripravím.

h2
12. jún 2024

@sissy27 Tak ja si ten pretlak (alebo teda skôr šťavu, lebo na to, aby som to nazvala pretlakom, je to príliš riedke) robím naraz viac pohárov, koľko zhruba na ten rok dopredu potrebujem a ten čas potom už do prípravy polievky nerátam.

luccija
12. jún 2024

Ozaj, keď sa mi nechce tak cestoviny a na to tuniak, olivy, sušené paradajky
Vyprážaný syr z Lidlu predsazeny a hodiť do rúry k tomu americké zemiaky
Prsty Iglo
Špagety aglio olio s parmezánom
Rizoto so zeleninou a syrom

sissy27
12. jún 2024

@h2 no a to je to, čo hovorím - za 8 minút si vieš polievku akurát tak zohriať a dochutiť, ale niečo tomu musí predchádzať.

h2
12. jún 2024

@sissy27 Tak ale hádam do takýchto detailov by sme zachádzať nemuseli. Podľa mňa je v poriadku, keď do času prípravy polievky nezahrniem čas prípravy zaváranej paradajkovej šťavy rok predtým. To by sme tam potom mohli zarátať aj čas, odkedy tú paradajku zasadím a kým vyrastie. Tiež nerátam do prípravy jedla návštevu obchodu a nákup potrebných surovín. Chápeme sa?

sissy27
12. jún 2024

@h2 ale tu sa pýtala autorka - ja jej do špajze nevidím, či tam má nachystané zavárané paradajky, aby si zohriala polievku. Tak jej daj zo svojich zásob, nech má aj ona tú polievku hotovú za 8 minút ako jej radíš.

luccija
12. jún 2024

Jaj teraz čítam, že nie polotovar nevadí🙂ja zjem aj polotovar, keď je hlad a času malo.
Tak to aj kus ryby a k tomu šalát a zemiaky
Halloumi ugrilovat

@minenkak zemiaky na malé kúsky a zalejem vodou z kanvice

dzejsik
12. jún 2024

spagety/cestoviny na x sposobov (aglio olio, pepecorino, smotanova omacka, so zeleninou na olivaci s cesnakom, syrova omacka, spenatova omacka…), gnochi, granadir, paprikas s kolienkami, dopredu marinovane maso iba ugrilovat plus salat/ryza/hraskove pyre, opekana ryza so zeleninou/tofu, grilovane haloumi/encian s pecenymi zemiakmi, halusky, obalovany/prip indicky karfiol peceny v rure aj so zemiakmi a k tomu zeleninova curry omacka, na pekac hodit piect zemiaky v supke na mensie kusky, kocky cukety alebo inej zeleniny, tofu, pripadne kuracie prsia, alebo co chces okorenit a do 30 min sa to upecie, pecene zemiaky s jaternicou, pecene zemiaky a na hotove bryndza a cibulka, kremove rizoto…

luccija
12. jún 2024

Špenát mrazený, alebo listkovy s vajcom