Ako a s čím pripravujete cestoviny pre 7 mesačné bábätko?

mravcek31
6. nov 2014

Ahojte napísali by ste vaše recepty ako pripraviť cetoviny chutné a zdravo pre babatko? My mame 7 mesiacikov , mala je kojena a od 5 mesiaca prikrmujeme.. Papkat pekne Zeleninku vselijakeho druhu, masko kuracie, vyzivky, jogurtiky, občas chlebík s masielkom na večeru ceralne kasicky.. Chcela by som jej pripraviť cestovinku s niečim ale neviem s čím kedže my cestoviny papame len malo a aj to ked uz tak to take nezdravé smotanove omáčky.. Poraďte mamičky..

budzi
6. nov 2014

moj maly miluje tarhonu - ale moze byt samozrejme aj ina cestovinky s brokolicou a mrkvou, cibulkou.. brokolicu len vo vode uvarim, cibulku oprazim a pridam mrkvicku zalejem vodou a varim.. potom vsetko spolu zmiesam aj s tarhonou a ma take zeleninove "cestovinoto"🙂) Teraz uz ma 2 roky tak papa aj bolonske ragu s parmezanom, to miluje.. ale cestovinoto mu stale robievam.. vzdy necham trosku tej vody z brokolice alebo z mrkvy a trosku zalejem aby to nebolo uplne suche.. aj narychlo, ked mame my nieco co on nepapa, tak to mam hned spravene.. vyskusaj🙂

diusik
6. nov 2014

@mravcek31 tiez riesim tuto otazku,mame 7mes.ake jogurty davas?diky

mravcek31
autor
6. nov 2014

@diusik ahoj. Žijeme v UK takze tu ten vyber je uplne iný ale dávam jej taky ovocny akokeby tvarohovo smotanovy vola sa fromage frais. No skúšala som dat obyčajný biely a tiez je chutil velmi.

siska53
6. nov 2014

@mravcek31 ja som to robila tak,ze som roznu zeleninku zmixovala spolu s uvarenou zeleninou a bolo. Ci uz to bola brokolica,ale aj baklazan. Paradajky az po roku.
Ale napr. Mrkvicka s hraskom a dake masko k tomu a kusok masielka ci kvapku oleja.
Do roka som vsetko len varila na vode. Az po roku som postupne zacala pouzivat i ine sposoby upravy potravin.
A jogurt sme mali zavedeny az po ukonceni 8.m.

ajka30
6. nov 2014

ja som uvarila zeleninovo-masovu polievocku zavarila som s cestovinou a rozmixovala ( prihodila som este aj troska ryze alebo zemiak)

mravcek31
autor
6. nov 2014

@diusik a co papkate vy ked sa smiem spýtať? Možno sa trosku inspirujem..🙂

mravcek31
autor
6. nov 2014

@budzi super napad určite vyskúšam , no otázne ci tu v UK zozeniem tarhonu..

loxa
6. nov 2014

polejes olivovym olejom , a rozmixuj zeleninu z polievky troska maska..ja by som moc s prazenim na cibulke este neexperimentovala, ale zalezi ako si zvyknuta🙂

mm5278
6. nov 2014

ahoj...ak mozem poradit, najlepsie su so zeleninou - brokolica, karfiol, por, mrkvicka, tekvica, cuketa, spenat spolu s maskom - morcacie, zajacie, kuracie alebo aj mlade telacie. nedavaj ziadne kupovane smotanove omacky, ani tvaroh, lebo deti do roka by nemali tvaroh, ani nic z mlieka okrem jogurtov - odporucane su do roka od Nestle urcene pre deti, cisto biele.priklad: varena zeleninka, alebo urobena na pare, rozmixovana alebo pretlacena spolu s maskom a tuto zmes podat s cestovinou - bezvajecnou, navrch pokrajat uvareny zltok a posypat petrzlnovou vnatkou. mozes pouzit aj olivovy olej. pokial este nema zubky, treba vseko rozmixovat. dobru chut.

chovancova27
6. nov 2014

@mravcek31 skoč do bioobchodu, tam majú celozrnné, špaldové, ryžové... ja som začala kuskusom, malilinké guličky, malý to miloval🙂 jogurty som dávala len ovčie a kozie.

diusik
6. nov 2014

@mravcek31 no toto je pre mna najtazsie obdobie a zhladiska stravy,nechcem mu davat "nevhodne" potrviny,ale je to tazke.Skusam mu varit zeleninu,napr zemiak s mrkvickou,to ma najradsej,alebo viac druhov zeleniny uvarim,ako polievku a do toho nejake male cestovinky a to mu pomackam vidlickou,dnes som mu spravila tu tarhonu a nato trosku mleteho maska s paradajkovym pretlakom,celkom mu to chutilo,alebo ryzu s niecim... ja neporadim moc,lebo fakt sama s tym bojujem...