icon

Ako dlho smažiť kuracie rezne pre dokonalú chuť?

19. dec 2023

Prvé sú vždy také pekne a tie ďalšie nie… nechápem to… na kúsku sú už tmavé kúsok zas len také hnedé trochu.. keď ich tam necham cele budú moc specene… koľko asi minút ich nechávate smazit?

avatar
rachel36a
19. dec 2023

Velmi kratko. Kuracina je za par minut...nemerala som, ale odhadom 2-3 minuty z kazdej strany

avatar
vyrovnanaosoba
19. dec 2023

@rachel36a čosi. Kuracinu práveže treba poriadne prepiecť.
Ja asi 6 minút z jednej strany a podľa potreby z druhej.
Dôležité je aby bolo dostatok oleja a rozpálený.
Na slabom plameni, nech nezhoria prudko.

avatar
rebrambora
19. dec 2023

To zavisi aj od masa, ake je hrube, aku mas panvicu, sporak.

avatar
rachel36a
19. dec 2023

@vyrovnanaosoba nie netreba ju susit stvrt hodiny v oleji...kuracina je hotova prepecena velmi rychlo

avatar
majamat
19. dec 2023

nemeram to,a le vsimla somsi, ze ked zacinam s pecenim a vyprazanim cohokolvek, rpve sa opeka pomalsie, aj napriek tomu, ze mam panvicu uz rozohriatu a potom to ide uz ryhclejsie.

co sa tyka reznov, ked ich robim viac, tak sem tam precedim olej na cistu panvicu, trosku dolejem oleja a pokracujem. v oleji je vela struhanky, tkora tma opada z reznov.

avatar
lenkakravcova
19. dec 2023

Máš vysokú teplotu oleja. Potom sa to tak pripaluje.
Keď dáš nižšiu, budeš piecť dlhšie ale nebudeš ich mať flekate.
A ešte môže to robiť sa keď je mäso mrazené (predpripravené v mrazničke). Vtedy treba fakt nízku teplotu snaženia a dlhšie smažiť.

avatar
vyrovnanaosoba
19. dec 2023

@rachel36a keď je vyklepane prso na papier, tak nie.

avatar
kylie1983
19. dec 2023

Tak teda ja ked vysmazam, co nie je moc casto, tak vždy ked naplnim panvicu mäsom, a vysmazim to, beriem druhu panvicu a smazim ďalšie. Medzitým ocistim prvú panvicu, a dávam nový olej na ďalšie rezne. Divne, viem. Ale nemam rada ked je to mäso zhorene, prepaleny olej.

avatar
rachel36a
19. dec 2023

@vyrovnanaosoba kuracie rezne vobec neklepem, len jemne rukou...maju cca 1 cm ...staci 2--3 minuty z kazdej strany...viac im netreba...ty vyprazaj kolko chces...ja len tolko, kolko potrebuje maso aby sa prepieklo...

avatar
simca06022011
19. dec 2023

Máš dosť oleja keď máš kúsok svetlý, kúsok tmavy? Qk máš dostatok, mal.by byť rezeň rovnaký. A podla hrúbky, vyprážame kým nie je strúhanka hnedá :D prvý rezeň s krájame a zjeme :D Ak nie je v strede hotový, znížim "plamen" a pečiem.trochu dlhšie pri nižšej teplote.

avatar
letter
20. dec 2023

Olej treba precediť a doliať, očistiť trošku panvicu papierovou vreckovkou, robim to cca po 3 várkach mäsa. Čim viac oleja tým krajšie opečené masko. A pečiem kým nemá peknú farbu 😂

avatar
joannita
20. dec 2023

Tie flaky sa mi robia vtedy, ked na panvici ostane specena struhanka a nalepi sa na tie nove rezne.

Inak odporucam vsetkym rezne vysmazat na bravcovej masti, nie na oleji. Olej pri dlhom smazeni a pri istej teplote vytvara karcinigeny. Mast nie.

avatar
simca06022011
20. dec 2023

a inak otraste tie rezne pri obalovani od struhanky... ja som nikdy nemusela menit olej pocas vyprazania... a nikdy nemam specenu struhanku v oleji...

avatar
majamat
20. dec 2023

@simca06022011 ja otriasam, len ich robim viac naraz, tak sa mi ten olej zanesie.

avatar
simca06022011
20. dec 2023

@majamat tak neviem, mne sa to nerobí🙂