Ako dlho smažiť kuracie rezne pre dokonalú chuť?
Prvé sú vždy také pekne a tie ďalšie nie… nechápem to… na kúsku sú už tmavé kúsok zas len také hnedé trochu.. keď ich tam necham cele budú moc specene… koľko asi minút ich nechávate smazit?
@rachel36a čosi. Kuracinu práveže treba poriadne prepiecť.
Ja asi 6 minút z jednej strany a podľa potreby z druhej.
Dôležité je aby bolo dostatok oleja a rozpálený.
Na slabom plameni, nech nezhoria prudko.
To zavisi aj od masa, ake je hrube, aku mas panvicu, sporak.
@vyrovnanaosoba nie netreba ju susit stvrt hodiny v oleji...kuracina je hotova prepecena velmi rychlo
nemeram to,a le vsimla somsi, ze ked zacinam s pecenim a vyprazanim cohokolvek, rpve sa opeka pomalsie, aj napriek tomu, ze mam panvicu uz rozohriatu a potom to ide uz ryhclejsie.
co sa tyka reznov, ked ich robim viac, tak sem tam precedim olej na cistu panvicu, trosku dolejem oleja a pokracujem. v oleji je vela struhanky, tkora tma opada z reznov.
Máš vysokú teplotu oleja. Potom sa to tak pripaluje.
Keď dáš nižšiu, budeš piecť dlhšie ale nebudeš ich mať flekate.
A ešte môže to robiť sa keď je mäso mrazené (predpripravené v mrazničke). Vtedy treba fakt nízku teplotu snaženia a dlhšie smažiť.
@rachel36a keď je vyklepane prso na papier, tak nie.
Tak teda ja ked vysmazam, co nie je moc casto, tak vždy ked naplnim panvicu mäsom, a vysmazim to, beriem druhu panvicu a smazim ďalšie. Medzitým ocistim prvú panvicu, a dávam nový olej na ďalšie rezne. Divne, viem. Ale nemam rada ked je to mäso zhorene, prepaleny olej.
@vyrovnanaosoba kuracie rezne vobec neklepem, len jemne rukou...maju cca 1 cm ...staci 2--3 minuty z kazdej strany...viac im netreba...ty vyprazaj kolko chces...ja len tolko, kolko potrebuje maso aby sa prepieklo...
Máš dosť oleja keď máš kúsok svetlý, kúsok tmavy? Qk máš dostatok, mal.by byť rezeň rovnaký. A podla hrúbky, vyprážame kým nie je strúhanka hnedá :D prvý rezeň s krájame a zjeme :D Ak nie je v strede hotový, znížim "plamen" a pečiem.trochu dlhšie pri nižšej teplote.
Olej treba precediť a doliať, očistiť trošku panvicu papierovou vreckovkou, robim to cca po 3 várkach mäsa. Čim viac oleja tým krajšie opečené masko. A pečiem kým nemá peknú farbu 😂
Tie flaky sa mi robia vtedy, ked na panvici ostane specena struhanka a nalepi sa na tie nove rezne.
Inak odporucam vsetkym rezne vysmazat na bravcovej masti, nie na oleji. Olej pri dlhom smazeni a pri istej teplote vytvara karcinigeny. Mast nie.
a inak otraste tie rezne pri obalovani od struhanky... ja som nikdy nemusela menit olej pocas vyprazania... a nikdy nemam specenu struhanku v oleji...
@simca06022011 ja otriasam, len ich robim viac naraz, tak sa mi ten olej zanesie.
@majamat tak neviem, mne sa to nerobí🙂

Velmi kratko. Kuracina je za par minut...nemerala som, ale odhadom 2-3 minuty z kazdej strany