Ako kreatívne využiť mozzarelu v kuchyni?
Čaute,
ako spracovať mozzarelu v naleve v sacku? Ak ju nechcem jest cistu alebo v zeleninovom salate? Pride mi bez chuti
Ona aj je taká málo výrazná, ja si ju napríklad solím.
Ja ju používam asi všade
Len tak ma chleba a hlavne do šalátov
Ale aj s bazalkou a rajčinou
Do omáčky na cestoviny
Zapečené s kuracími prsiami alebo ňou naplním kuracie prsia, na pizzu je výborná
Dávam ju do všetkých omáčok na cestoviny
Robievam aj vyprážanú mozzarellu
Do tortily a zapiecť
Ja najčastejšie dávam na cestoviny....uvarím cestoviny, nakrájam paradajky, mozzarellu, olivy a hotovo...niekedy - podľa chuti pridám bazalkové pesto
je bez chuti, čiže soľ, korenie a pokvapkám buď olivovým alebo tekvicovým olejom
na pizzu !!!!!!!!!!!! 🍕🍕🍕🍕🍕
💖💖💖
Na cestoviny s paradajkovou omáčkou, pizzu, do omelety
mme chuti aj samotna 😅 ja ju davam tiez vsade 😁
Zapekany chleba, hlavne osolit a okoreniť
Mozarella, paradajka, olivy na tanieri a zakvapkané olivovým olejom😋
moje dieťa si na to dáva vegetu (brrr), tak kvôli nemu kupujem bez glutamanu ... môj muž má rád caprese (paradajka, mozzarella, bazalka), ja ju zožeriem všade 🙂
Caprese a polejem tekvicovym olejom 😋
paradajky, trošku soli a balzamikový ocot - mňam
Teraz som jedlu zjedla nakrájanú na plátky a posolenu.K tomu čerstvú papriku.❤️
Bud na veceru sposob caprese alebo ja zvyknem robit cestoviny so zeleninou a tam ju davam: Oprazim cibulku nadrobno nakrajanu, pridam rajciny na kocky, cukinu na kocky, zelene olivy na kolieska a podusim domakka, pripadne pridam este lupane krajane rajciny z konzervy, hlavne v zime teda. Niekedy pridam este i pretlaceny cesnak. Hotovu zeleninovu zmes zmiesam s uvarenymi cestovinami. Na tanieri ozdobim kockami mozzarelly. Idealne ak omacka uz nie je velmi horuca, potom ostanu kocky mozzarelly a nie nejaka jednoliata masa 😀
Takisto na pizzu.
Zapekany baklazan (melanzane alla parmiggiana), ale s tym je dost roboty.
Alebo uvarenu ryzu zmiesas s rajcinovou omackou (sugo al pomodoro), omacky tolko, aby v nej ryza neplavala, ale sa vsiakla do ryze. potom v ruke tvarujes take ovalne "gulicky", o nieco mensie ako dlan a dnu das vacsiu kocku mozzarelly, tak aby bola mozzarella ukryta v strede. Obalis v trojobale a vyprazas. Moj oblubeny taliansky "fastfood" (suppli). Byva aj verzia s masom, nieco ako omacka bolognese, ale ja nie som fanusik mleteho masa, tak tuto alternativu som nikdy neskumala, ako sa robi. Viem, ze tam je v ryzi este aj hrasok. Ked su suppli este teple, mozzarella sa pekne natahuje (ze jeden kusok uz v zaludku, druhy este v dlani 😀). Spravne sa to vola suppli al telefono, lebo ked si v ruke potom hotove rozdelis napoly, ta mozzarella sa taha medzi nimi ako kabel z telefonu.
Na kuracie prsia a paradajkami a bazalkovým pestom 🙂 na to všetko mozzarella a zapiecť ☺️☺️
Zapekané bagety
S rajcinou alebo len tak samotnú ...
Urobim hrianku, dam na nu olivak, na kolieska nakrajanu mozzarelu... Posolim, dam bazalku (davam susenu, moze byt aj cerstva)... K tomu paradajky a olivy, pripadne por ci cibulka...
Mne chuti aj ked si ju nakrajam len na platky, osolím, pokvapkam olivovým olejom, pridam paradajky a čerstvú celozrnnu bagetku

Na pizzu, do syrovej omáčky...hoc kde...ale za mna je naj s paradajkou, bazalkou a štipkou soli