icon

Ako najlepšie strúhať zemiaky na halušky?

4. mar 2025

Ahojte,

prosim ako struhate zemiaky? mate na to nejaky trik? alebo na tom otrasnom ostrom struhadle? po ktorom ma vzdy tak bolia ruky a skoro vzdy sa poranim.
uz som to struhala aj na robotovi, ale nebolo to dobre kedze nastavec nemal tie ostre ,,oka,, vsade.
Existuje nejaky stroj na to? ja uz nevladzem :D

dakujem

Strana
z2
avatar
aandrea9
4. mar 2025

Ja mam trik. Kúpim halušky v prášku a vybavené. Ale nie všetky sú rovnakej kvality.

avatar
pinkgirl
4. mar 2025

Ja očistené nakrájané zemiaky dávam do mixéra - nože zemiaky rozsekajú, treba pridať aj trochu vody aby sa zmes rozsekala rovnomerne.

avatar
babushkaem
4. mar 2025

@aandrea9 alebo mrazene ja kupujem :D tam je len zemiak a muka :D

avatar
ina2405
4. mar 2025

Sekám v mixéri.

avatar
euka210
4. mar 2025

Ja rucne uz nerobim, dost som sa nastruhala doma a presne si to odniesli prsty.
12r mam svokryn robot a najviac ho pouzivame prave na reselovanie zemiakov ci mixovanie ovocia. Taky noz musi byt

avatar
lucialutt
4. mar 2025

Ja robím halušky bez zemiakov.
Múka,vajce,soľ,voda

avatar
kiwwik
4. mar 2025

Ja napríklad nastrúham na strúhadle ale na tej časti kde sa strúha syr na jemno a potom to rozmixujem tyčovým mixérom 😁 tiež neznášam tú hnusnú ostrú stranu

avatar
crazy_cat_lady
4. mar 2025

Pomixujem v mixeri :D

avatar
cina1
4. mar 2025

v kuchynskom robote

autor
4. mar 2025

tie co mixujete je v tom citit rozdiel?

avatar
siska53
4. mar 2025

@kiwwik ja robim presne rovnako 👍🏼

avatar
ina2405
4. mar 2025

Nie, žiadny rozdiel. Len nemám krvavé hánky😁

avatar
doriiis
4. mar 2025

Mám elektrický struhac

avatar
lenkakravcova
4. mar 2025

Ošúpeme dva zemiaky, nakrájam ich na 1,5cm plátky a hodím do smoothies mixéra s asi 0,5dcl vody. Úplne sa rozmixuju, nie sú žiadne hrudky.
Potom už len pridám 2vajcia, lyžičku soli a asi pol kg múky a idem variť.

Oproti struhaniu výhoda, že si nepostruham nechty. Neznášam strúhať zemiaky na strúhadle. 😄
Druhá výhoda je, že je to rýchlejšie (0,5min mixerovania)
A tretia výhoda je, že nádobka z mixéra sa umýva oveľa jednoduchšie (stačí opláchnuť) než strúhadlo.

avatar
belllinka
4. mar 2025

Tak tam nedavaj zemiaky

avatar
misicka31
4. mar 2025

Kľudne ich pomeľte v mlynčeku ✌️alebo mixér. Rozdiel je cítiť. Ak to strúhate, mixujete úplne na jemno sú jemné. Ak na tej strane čo strúhate jablká,sú také tuhšie. Záleží,ako to máte rada/chuťové bunky 😃znie to divne 😆

avatar
pinkgirl
4. mar 2025

Žiadny rozdiel, cesto je krásne hladké, ja na konci mixovania šupnem dnu aj vajce a soľ.

avatar
stellarstar
4. mar 2025

Ja robím halušky bez zemiakov

avatar
diewcatqoo
4. mar 2025

Ja som kedysi davno citala tu, ze zeny zemiaky zmixuju. Na prvykrat som do toho nesla s velkymi ocakavaniami, ale mixovat zemiaky ponornym mixerom bol life hack, ktory mi zmenil zivot 🙂
Takze zemiaky nakrajam na drobnejsie a pomixujem ponornym mixerom alebo mixerom na smoothie. Rozdiel nie je ziadny a usetri mi to kopu casu a nervov.
Btw, halusky bez zemiakov nie su halusky 🙂

avatar
katica06
4. mar 2025

Nikdy som neskúšala strúhať, mixerom mám hotové raz dva

avatar
pralinka86
4. mar 2025

Robim spenatove 🙈🙂 mrazeny sekany špenát alebo pyre namiesto zemiakov

avatar
basska_b
4. mar 2025

Moja mamina ma citlivu kožu na rukach, castokrat sa jej aj celé ruky ošúpu a nepomaha ziadny krem. Ona ked struha na halusky zemiaky, tak nedostruha do konca a ten kusok zemiaku hodi do halusiek. Este niekde vyčítala , že sa to volá čipkárske halušky. Ja to nemam moc rada a na jej mieste by som tie špičky zemiakov buržoázne zahodila alebo použila na ine jedlo

avatar
saxana000
4. mar 2025

na robote bosh.Mam kupenu specialnu nasadu na struhak cisto na zemiaky.je to presne ta ako na klasickom struhaku co mi vzdy zodral hanky do krvi.akoze origos je to asi na placky ale robim tak aj halusky..

avatar
saxana000
4. mar 2025

@stellarstar aj ja robim ale to su len prilohove u nas sa to vola šmykance.nie klasicke na bryndzaky tam by mi ten zemiak chybal.

avatar
stellarstar
4. mar 2025

@saxana000 my aj tie jeme s bryndzou so zemiakmi som nikdy nerobila

avatar
viestta
4. mar 2025

Nastastie mam robot, ktory ma ten spravny haluskovy kotuc. Ale odkedy predavaju mrazene halusky, neviem ci som ho nepouzila len na placky

avatar
deny3
4. mar 2025

Tak halušky s bryndzou musia byt zemiakové 🙂 odporúčam mrazené, značka vinica, tie su najlepšie 🙂
Halušky z vody, muky a vajcia su u nas nokerle, ako príloha ku kockam mäska super.

avatar
dixitka
4. mar 2025

Ja presne kvôli tomu halušky nerobím, neznášam to strúhanie :D no skúsim to s tým mixérom, znie to dobre.

Inak super vecička proti poraneniu sa na strúhadle je táto rukavica: https://www.tescoma.sk/ochranna-rukavica-presto...

avatar
jarkaslck
4. mar 2025

Ja mam robot, ale obvykle som leniva ho vytiahnut a ponornym mixerom to robim

avatar
evansova
11. mar 2025

Je to rozdiel, veľký. Priateľka mi poradila kupovať mrazené v L. Výborné, najlepšie na nich je že ich netreba variť. Stačí ohriať v MW, alebo na panvici. Bryndzu a smotanu mám doma vždy, upravenú slaninu v chladničke tiež. Takže ak niekto chuť, o chvíľu sú na stole. A naozaj chutné.

Strana
z2