Ako najlepšie strúhať zemiaky na halušky?
Ahojte,
prosim ako struhate zemiaky? mate na to nejaky trik? alebo na tom otrasnom ostrom struhadle? po ktorom ma vzdy tak bolia ruky a skoro vzdy sa poranim.
uz som to struhala aj na robotovi, ale nebolo to dobre kedze nastavec nemal tie ostre ,,oka,, vsade.
Existuje nejaky stroj na to? ja uz nevladzem :D
dakujem
Ja očistené nakrájané zemiaky dávam do mixéra - nože zemiaky rozsekajú, treba pridať aj trochu vody aby sa zmes rozsekala rovnomerne.
@aandrea9 alebo mrazene ja kupujem :D tam je len zemiak a muka :D
Sekám v mixéri.
Ja robím halušky bez zemiakov.
Múka,vajce,soľ,voda
Ja napríklad nastrúham na strúhadle ale na tej časti kde sa strúha syr na jemno a potom to rozmixujem tyčovým mixérom 😁 tiež neznášam tú hnusnú ostrú stranu
Pomixujem v mixeri :D
v kuchynskom robote
tie co mixujete je v tom citit rozdiel?
Nie, žiadny rozdiel. Len nemám krvavé hánky😁
Mám elektrický struhac
Ošúpeme dva zemiaky, nakrájam ich na 1,5cm plátky a hodím do smoothies mixéra s asi 0,5dcl vody. Úplne sa rozmixuju, nie sú žiadne hrudky.
Potom už len pridám 2vajcia, lyžičku soli a asi pol kg múky a idem variť.
Oproti struhaniu výhoda, že si nepostruham nechty. Neznášam strúhať zemiaky na strúhadle. 😄
Druhá výhoda je, že je to rýchlejšie (0,5min mixerovania)
A tretia výhoda je, že nádobka z mixéra sa umýva oveľa jednoduchšie (stačí opláchnuť) než strúhadlo.
Tak tam nedavaj zemiaky
Kľudne ich pomeľte v mlynčeku ✌️alebo mixér. Rozdiel je cítiť. Ak to strúhate, mixujete úplne na jemno sú jemné. Ak na tej strane čo strúhate jablká,sú také tuhšie. Záleží,ako to máte rada/chuťové bunky 😃znie to divne 😆
Žiadny rozdiel, cesto je krásne hladké, ja na konci mixovania šupnem dnu aj vajce a soľ.
Ja robím halušky bez zemiakov
Ja som kedysi davno citala tu, ze zeny zemiaky zmixuju. Na prvykrat som do toho nesla s velkymi ocakavaniami, ale mixovat zemiaky ponornym mixerom bol life hack, ktory mi zmenil zivot 🙂
Takze zemiaky nakrajam na drobnejsie a pomixujem ponornym mixerom alebo mixerom na smoothie. Rozdiel nie je ziadny a usetri mi to kopu casu a nervov.
Btw, halusky bez zemiakov nie su halusky 🙂
Nikdy som neskúšala strúhať, mixerom mám hotové raz dva
Robim spenatove 🙈🙂 mrazeny sekany špenát alebo pyre namiesto zemiakov
Moja mamina ma citlivu kožu na rukach, castokrat sa jej aj celé ruky ošúpu a nepomaha ziadny krem. Ona ked struha na halusky zemiaky, tak nedostruha do konca a ten kusok zemiaku hodi do halusiek. Este niekde vyčítala , že sa to volá čipkárske halušky. Ja to nemam moc rada a na jej mieste by som tie špičky zemiakov buržoázne zahodila alebo použila na ine jedlo
na robote bosh.Mam kupenu specialnu nasadu na struhak cisto na zemiaky.je to presne ta ako na klasickom struhaku co mi vzdy zodral hanky do krvi.akoze origos je to asi na placky ale robim tak aj halusky..
@stellarstar aj ja robim ale to su len prilohove u nas sa to vola šmykance.nie klasicke na bryndzaky tam by mi ten zemiak chybal.
@saxana000 my aj tie jeme s bryndzou so zemiakmi som nikdy nerobila
Nastastie mam robot, ktory ma ten spravny haluskovy kotuc. Ale odkedy predavaju mrazene halusky, neviem ci som ho nepouzila len na placky
Tak halušky s bryndzou musia byt zemiakové 🙂 odporúčam mrazené, značka vinica, tie su najlepšie 🙂
Halušky z vody, muky a vajcia su u nas nokerle, ako príloha ku kockam mäska super.
Ja presne kvôli tomu halušky nerobím, neznášam to strúhanie :D no skúsim to s tým mixérom, znie to dobre.
Inak super vecička proti poraneniu sa na strúhadle je táto rukavica: https://www.tescoma.sk/ochranna-rukavica-presto...
Ja mam robot, ale obvykle som leniva ho vytiahnut a ponornym mixerom to robim
Je to rozdiel, veľký. Priateľka mi poradila kupovať mrazené v L. Výborné, najlepšie na nich je že ich netreba variť. Stačí ohriať v MW, alebo na panvici. Bryndzu a smotanu mám doma vždy, upravenú slaninu v chladničke tiež. Takže ak niekto chuť, o chvíľu sú na stole. A naozaj chutné.


Ja mam trik. Kúpim halušky v prášku a vybavené. Ale nie všetky sú rovnakej kvality.