icon

Ako osladiť horkú čokoládu?

30. okt 2023

Ahojte. Skusal niekto osladit horku cokoladu? Ked ju roztopim a vmiesam cukor, bude dobra na jedenie? Alebo miesto cukru pouzijem dzem - stuhne to? Dakujem.

natalka13
31. okt 2023

Kup si dobru lindt cokinu bez mlieka.
Pochutis si a nemusis experimentovat.

belasy_motylik
31. okt 2023

No jasné, teda, kupovali sme ich pred nejakými 2 mesiacmi ešte s úplne super zložením, sú to Lotus, výborná chuť, aj cena 😉

pohodacka03
31. okt 2023

Vegan cokolada -slany praclik z lidla?

belasy_motylik
31. okt 2023

@simca06022011 my ju máme doma pernamentne aspoň 3 kusy 😆. Ale to veľké balenie nekupujeme, má iné zloženie 🙂

natalka13
31. okt 2023

Vegan cokin je kopa na trhu

autor
31. okt 2023

@natalka13 mam z Lindt a nie, nepochutila som si, proste mam chut na sladku cokoladu. Zial aj v mnohych Lindt cokoladach je sojovy lecitin.

belasy_motylik
31. okt 2023

Teraz v mnohých ani neuvádzajú aký druh lecitínu presne obsahujú, to je tiež problém.

autor
31. okt 2023

@belasy_motylik utekam do Lidla 🙂

natalka13
31. okt 2023

Ked ti chutia lidl lacne nahrady, tazko radit. Ja bez uvedenia vyrobcu veci nekupujem. To smrdi smelinou a odpadom vo vyrobku.

malinovka333
31. okt 2023

Praskovy cukor mozes dat

belasy_motylik
31. okt 2023

@natalka13 tak hlavne že tie drahé sú kvalitné, lebo majú značku 😂. Dobrý joke 😀. A čo sa týka výrobcu, tak stačí čítať.

autor
31. okt 2023

@natalka13 mozeme sa porozpravat o nahradach, ked budes mat alergie. Az budes nutena kazdy jeden vyrobok otocit a precitat zlozenie, potom uvidis, ze v podstate na vyber ani nemas. Drviva vacsina cokolad obsahuje mlieko a sojovy lecitin. Aj v tych veganskych cokoladach je sojovy lecitin. Ten je strceny snad vsade. Najhorsie je, ze sa mi alergia so sojou pravdepodobne skrizila aj s kokosom a strukovinami, takze uz ani smotana zo sosovice, ktora je mimochodom skutocne vydarena, nemozem. Som rada, ze sa vobec najem.

autor
31. okt 2023

@malinovka333 dakujem

lenagawel
31. okt 2023

kup si kakaove maslo a urob si sama cokoladu bez mlieka a soje 🙂) bezne kupis v bioobchode, a chutovo neboo

tarvika
31. okt 2023

normalne ked roztopis horku cokoladu, napriklad tu varovu z lidla, roztup ju v troske oleja. ked sa roztopi, poriadne premiesaj a kludne vies pridat praskovy cukor. Ziadne druhy orechov nemozes, ani mandle?

autor
31. okt 2023

@tarvika uplne s istotou neviem, ktore oriesky mozem a ktore nie. Ani s tymi strukovinami to nemam uplne jasne. Ked som si precitala co vsetko sa moze pokrizit ak mas alergiu na soju, tak som uz vysadila vsetko, lebo vysadit mlieko a soju nepomohlo. Teraz som uz asi mesiac ako tak "cista" (kozne prejavy alergie v okoli oci) a chcem si tento stav zachovat. Ozaj k zivotu nepotrebujem ani tu cokoladu, ale taku chut som dostala, ze som kupila tu horku Lindt, a to je fakt moc horke, bez sladkej chuti. Chcela som ju dosladit, nic viac. Urobit si trochu radost a zas rok nic take nemusim. Zvykla som si, ale obcas by to potesilo. Skusim to roztopit a pridat ten olej a praskovy cukor.

vecicky1805
31. okt 2023

Oslad sladkou smotanou roztop spolu pridaj med

patus_2
31. okt 2023

Ešte ma napadá, skús z nej urobiť "penu". Zadaj do vyhľadávanie vegan chocolate mousse a určite ti niečo vyhľadávač nájde 🙂
A úplne ťa chápem, ja mám tiež intoleranciu na niektoré potraviny a niekedy tá chuť je obrovská...

autor
31. okt 2023

@patus_2 dakujem

vanilka83
31. okt 2023

Podľa mňa to komplikujes určite existuje aj čokoláda pre veganov a bez sóje normálne pogoogli...sú teraz také možnosti ako nikdy myslím ze som v bio obchode raz aj takú videla a keď už ide o to ze neuveriteľná chuť na čokoládu tak by som vzala tu sprostu horkú a pomaly s kvapkou oleja alebo rastlinnou smotanou topila a pridala trochu javorového sirupu hotovo!

autor
31. okt 2023

@vanilka83 prepac, obtazujem ta? Obycajna otazka, ci je mozne osladit cokoladu ta tak vytocila? Co je na tom, ze hladam riesenie tu a teraz? Aspon si sa obtazovala precitat vsetky moje komentare? Asi nie, zistila by si, ze ani tie rastlinne nahrady smotany momentalne pre mna nepripadaju do uvahy. A za dalsie - kedze uz som kupila horku cokoladu, chcem ju zuzitkovat. Dufam, ze si si urobila dobre svojim komentarom.

vanilka83
31. okt 2023

Joj bože a co ta moja odpoveď takto vytočila,vážne nerozumiem co také strašné som napísala?bolo to útočné?nevidím tam ani jedno také slovo ale ok,myslím, že práve si sa ty obávila teraz na mne a za čo za rady?lebo si si ich sama pýtala...

belasy_motylik
31. okt 2023

Pokojne mi napíš správu, ak budeš v niečom potrebovať poradiť, v bio, bezsójovej a bezmliečnej a najnovšie aj bezlepkovej strave mám dlhoročnú prax a pri pečení už väčšinou idem aj vegan 😆

cafelatte
31. okt 2023

Hľadáš alternatívne sladidlo kvôli diéte?

A akú čokoládu chceš osláviť, koľko percentnú?

autor
31. okt 2023

@belasy_motylik Super, dakujem, poznacim si. Uz som sa naucila kysnute cesto bez mlieka 🙂 Pojdem pozriet tie keksiky, vyskusam kolacik. Toto mi zatial pre moje potreby bude stacit. Mozno este nejake keksiky, ktore su bez mlieka a soje, poznas? Obcas slintam nad Oreom 🙂

autor
31. okt 2023

@cafelatte nie, nie je to kvoli cukru. Ale kvoli alergii na mlieko a soju. A bez mlieka su len tie horke cokolady a aj bez mlieka aj bez sojoveho lecitinu som nasla Lindt 85% percentnu. Tu som si kupila, ale je fakt moc horka. Tak som si ju chcela "osladit". Nic viac som nehladala, len ci ma vyznam to topit a primiesat cukor. Nechcem ju vyhodit, ale viem, ze ju takto nezjem.

kp7333
31. okt 2023

Urcite by som nejedla nasilu extra horku cokoladu, ani by som nevymyslala s prisladzanim. Upiekla by som napr.bezmliecne mufiny alebo babovku a do nich by som ju nasekala.

cafelatte
31. okt 2023

Tak si ju roztop a pridaj napríklad javorový sirup, med, atd..

simca06022011
31. okt 2023

@natalka13 no ja neviem, ja mam lindl rada, ale horka je pre mňa úplný otras. To je jediná cokolada co u nás stojí v skrini aj pol roka a nedotkne sa jej nik

31majka12
31. okt 2023

Tak si skúste z horkej čokolády urobiť domácu Nutelu,pridáte ovocie a hnedý cukor .
A máte dačo domáce čo môžete .
Ja vyrábam hruškovú Nutelu pre syna ,tiež je alergik