Ako použiť mrazené ovocie do krému na tortu?
ahojte, prosim vas ako mam postupovať s rozmrazenym mrazenym ovocím a krémom pri plnení torty domácej?
Nikdy som s mrazenym nerobila a uz teraz sa bojím. Pri cene 3,50 za 125g (aspon 4 balíky by trebalo) čerstvých malin som bola lakoma a hlupa a teraz sa fakt bojím dat rozmrazene na krem☹
Nechám uplne rozmrazit, zmiesam s cukrom a tak mozem dat NA KREM ?
Dakujem za akúkoľvek radu.
to nie,to budeš mať z toho mäkkú masu... vodovú brečku, ktorá ti pokazí krém...
ja to robím so želatínou - aby vznikla hustá hmota ....
alebo s hustým pudingom...
alebo potom nezamrznuté ovocie, čerstvé...
to nie,to budeš mať z toho mäkkú masu... vodovú brečku, ktorá ti pokazí krém...
ja to robím so želatínou - aby vznikla hustá hmota ....
alebo s hustým pudingom...
alebo potom nezamrznuté ovocie, čerstvé...
@deti95060810 tiez zvažujem, ze to rozvarim v hrnci a zahustim zlatým klasom.
Takúto hmotu mozem dat na krem z mascarpone a slahacky?
na korpus natriem jemne dzem, nahusto naukladam zmrazene maliny (samozrejme ciste, nie plne zamrznuteho ladu) a na to davam krem a dalsi korpus, roky tak robim a nikdy nezvlhlo nic
Js povarim s lyžicou cukru par minút len kým pusti stavu...stavou polejem korpusy s ovocie dám ns krem
Autorka, presne ako píšeš .. uvarím s trochou zlatého klasu.. ale kľudne môžeš nechať rozmraziť, nechať odkvapkat a dať na krém. Navrch korpus.. urob si ale okraje (mantinely) z krému, aby ti maliny nevychádzali von ..
Zmrazené ovocie uložím buď na krém a prikryjem ďalším korpusom (ale nerozmrazené) alebo keď už si ho rozmrazila tak ho prevarím v hrnci s cukrom a pudingom, zmes vylejem na korpus, na to dám krém a prikryjem ďalším korpusom
Dobrý deň
Vôbec sa nemusíte báť
Dáte na korpus krém a na to normálne poukladajte mrazené ovocie ( rovno z mrazničky) ...nestane sa tomu nič, práve naopak tá šťava z ovocia navlhči piškótu a bude lepšia torta )....ja pracujem skoro vždy iba s mrazenym ovocím ( aj dlhšie vydrží lebo sa ovocie nekazí tak ako čerstvé)
Ja som teraz robila plnku tak, ze som dala balik zmesi rozmrazit, 1 vanilkovy cukor do toho, trocha vody, povarit, ponornym mixerom rozmixovat, prepasirovat (nemam rada zrniecka) cez huste sitko. Bolo toho cca 2,5 dcl, doliala som este vodu do 3 dcl. 2/3 som dala do hrnca, do zvysnej 1/3 som dala kukuricny skrob, asi 4 lyzice, a uvarila z toho puding, klasicky ako mliekovy, len zaklad bol tento lechtvar. A ked to vychladlo (miesala som, aby sa nevytvorila kozka), tak som dala do robota maslo 250g a praskovy cukor a do toho po castiach ten puding. Nadherny husty krem. Robila som take ovocne kosicky, chut uzasna. Farba sa pacila tiez, hlavne dievcatam. Mala 2 rocna chodila vyjedat tieto ruzove 😅🤣.
Ja som teraz robila plnku tak, ze som dala balik zmesi rozmrazit, 1 vanilkovy cukor do toho, trocha vody, povarit, ponornym mixerom rozmixovat, prepasirovat (nemam rada zrniecka) cez huste sitko. Bolo toho cca 2,5 dcl, doliala som este vodu do 3 dcl. 2/3 som dala do hrnca, do zvysnej 1/3 som dala kukuricny skrob, asi 4 lyzice, a uvarila z toho puding, klasicky ako mliekovy, len zaklad bol tento lechtvar. A ked to vychladlo (miesala som, aby sa nevytvorila kozka), tak som dala do robota maslo 250g a praskovy cukor a do toho po castiach ten puding. Nadherny husty krem. Robila som take ovocne kosicky, chut uzasna. Farba sa pacila tiez, hlavne dievcatam. Mala 2 rocna chodila vyjedat tieto ruzove 😅🤣.
@nevenka ďakujem krásne a takisto dakujem aj vam ostatným za rady🙂
Zahustila som zlatym klasom , dala korpus lekvár krem po na okraje (take jazierko) a do toho ten ovocny rozvar a na to este krem.
A potom korpus dalsi.
Uvidíme zajtra. Dam vediet ako to dopadlo😉
Ja davam na korpus dzem, mascarpone krem a na to poukladam mrazene ovocie...ci kupovane, ci domace...a polozim dalsi korpus. Nerozmrazujem ovocie.
Ja som teraz robila plnku tak, ze som dala balik zmesi rozmrazit, 1 vanilkovy cukor do toho, trocha vody, povarit, ponornym mixerom rozmixovat, prepasirovat (nemam rada zrniecka) cez huste sitko. Bolo toho cca 2,5 dcl, doliala som este vodu do 3 dcl. 2/3 som dala do hrnca, do zvysnej 1/3 som dala kukuricny skrob, asi 4 lyzice, a uvarila z toho puding, klasicky ako mliekovy, len zaklad bol tento lechtvar. A ked to vychladlo (miesala som, aby sa nevytvorila kozka), tak som dala do robota maslo 250g a praskovy cukor a do toho po castiach ten puding. Nadherny husty krem. Robila som take ovocne kosicky, chut uzasna. Farba sa pacila tiez, hlavne dievcatam. Mala 2 rocna chodila vyjedat tieto ruzove 😅🤣.
@nevenka prosím ta aký máš recept na linecké pečivo, Všetky koláčiky sú krásne ale tie linecké vyzerajú úžasne ako namaľované 🙂
@nevenka prosím ta aký máš recept na linecké pečivo, Všetky koláčiky sú krásne ale tie linecké vyzerajú úžasne ako namaľované 🙂
@ceresnicka111 dakujem za pochvalu. Linecke robim podla tohto: 450 g hladkej muky (zvyknem davat babicku na krehke pecivo), 300 g masla, 150 g praskoveho cukru, 1 zltok. Necham kratko spracovat v robote a zachladit do druheho dna (ale stalo mi to uz aj 4 dni 🤭), no a po kuskoch si beriem z cesta, rozvalkam a vykrajujem. Dost sa mi to trha, no. Ale hram sa s tym. Podsypam polohrubou mukou.
@ceresnicka111 dakujem za pochvalu. Linecke robim podla tohto: 450 g hladkej muky (zvyknem davat babicku na krehke pecivo), 300 g masla, 150 g praskoveho cukru, 1 zltok. Necham kratko spracovat v robote a zachladit do druheho dna (ale stalo mi to uz aj 4 dni 🤭), no a po kuskoch si beriem z cesta, rozvalkam a vykrajujem. Dost sa mi to trha, no. Ale hram sa s tym. Podsypam polohrubou mukou.
@nevenka ďakujem pekne, recept mam uložený, najbližšie ich musím vyskúšať ci budu tiez také krásne 😊
Ja robím z čučoriedok, čo si mrazim naše zo záhrady. Nasypem do panvice, zapnem si na 5-6 indukčnu a začnem miešať, keď sa začínajú rozmrazovat, tak pridám 4 polievkové lyžice cukru a miesam dalej. Urobí sa mi z toho taký ovocný rozvar. V 50 ml vody si rozmiesam Zlatý klas a po troške dávam k rozvaru, keď sa mi zdá, že mi stačí hustota, rovno to dám na krém do torty ešte horúce. Nechám vychladnúť, to ešte stuhne. Krém robím len čoko puding, uvarím, zložím zo sporáka, primiešam čokoládu na varenie a 1 jemný tvaroh. No maliny by som určite prepasírovala, nakoľko je tam veľa maličkých kostok a to by vadilo pri jedení aspoň u nás určite. Veľa zdaru a šikovnosti prajem 👍.



neviem, aku tortu robis, ale ja davam korpus, krem (pribinacikovy), na to nasypem este mrazene maliny a prikryjem dalsim korpusom. ked mam tolko vrstiev, kolko chcem, navrch dam ovocie v zelatine a strcim do chladnicky. nikdy sa mi nic s tym nestalo