Ako použiť stužovač so šľahačkou a mascarpone?
Ahojte mate niekto skúsenosť so stužovačom? Ja som si kúpila čučoriedkový a chcen spraviť cheesecake čučoriedkový. Ale nechcem dávať len čistú šľahačku chcem tam dať aj mascarpone ale neviem ako teda postupovať či rovnako ako pri slahacke?
Dakujem za radu
Coze cucoriedkovy stuzovac?😁 to by ma nenapadlo.
Robim cheesecake tak, ze si urobim ovocny rozvar, z ovocia akej prichute chcem kolacik. Na cca 26-27 cm okruhlu formu davam 500g mascarpone, 200 ml slahacky, 1 bielu roztopenu cokoladu a nejak od oka ten rozvar, cucoriedky aj mrazene, rozvarim s vanilkovou pastou a vanilkovym cukrom do hustejsiego sirupu/ rozvaru, vychladim, roztopim bielu coko nad vodnou parou, vychladim, vyslaham slahacku, rozmiesam mascarpone s vanilkovou pastou a cukrom, pridavam ovocny rozvar, bielu coko, nakoniec slahacku ktora tomu da krasny nadychany tvar a chut. Tuhne v chladnicke min. cez noc / aspon 12 h. Este sa mi nestalo aby sa pri takom pomere roztekal. 😁
A si si istá že to je stužovač čo si kúpila ?
Pečiem dosť dlho ale veru čučoriedkový stužovač som ešte nevidela 🙂😁
@nika_val😉 ano
@kristie571 su vseliake stuzovace mam aj malinu a citron... Ide o to ze manzel minule doniesol z cukrárne cheesecake nepeceny bol brutalny. Cucoriedkovy isto tsm bolo mixnute ovocie ako tie cucoriedky a niecim to bolo zahustene asi malo to porovitu strukturu ale stuzovac to asi nebol 😂 asi nejaka zelatina ale bolo to brutalne...
Často sa do nepečených chesecakov dáva do krému aj biela čokoláda - tá to pekne stuží a aj ochutí
A dá sa spraviť aj čučoriedková ganache s bielej čokolády.
Ja by som skôr postupovala tak, nedávala by som takéto umelé príchute moc do toho.
Ale ak chceš použiť toto tak by som najskôr vyšľahala šľahačku spolu s týmto stužovačom a potom už len ručne alebo na pár sekúnd (naozaj len 5-10 sekúnd) zašľahala do toho mascarpone


Vymiesas slahacku so stuzovacom a rucne vmiesas mascarpone