icon

Ako pripraviť dokonalé neporušené palacinky?

4. mar 2024

Ahojte , mám taký blbý problém ktorý ma už dlho štve , mám 4 ročné dieťa , s varením nieje problém vždy aj keď som sa učila nové recepty mi to hneď celkom šlo , upiecť dokážem zopár koláčov , ale palacinky proste :D nechápem či som fakt az taká blbá že takéto jednoduché jedlo nedokážem spraviť , proste vždy keď už mám podľa receptu všetko spolu rozmiešane , dám to na panvicu , ale nikdy sa mi nepodarí spraviť pekná celá palacinka , rozpadne sa mi to na viacero kúskov proste , keď som to ochutnala tak to cesto už spravené chutilo úplne dobre na nerozoznanie od palaciniek napr od mamy .. Viete mi poradiť ako na to aby sa mi cesto nerozpadalo? ( Áno viem blbé narážky si nechajte dosť sa zato hanbím že nedokážem spraviť palacinky zato aj anonymne píšem ;D)

Strana
z2
avatar
petulda333
4. mar 2024

Ja robim na obycajnej panvici alebo tefal na palacinky,cesto nir huste a mam aj drevenu papicu ktorou rozotieram po panvici cesto. Odporucam

avatar
petulda333
4. mar 2024

Dam trochu cesta do stredu panvice a tymto rozotieram. Pozri kludne youtube ako otacat,palacinka rovnomerna

avatar
jaroe
4. mar 2024

Ja dávam odjakživa len jedno vajce, či robím palacinky pre 4 alebo pre 6, múku a mlieko od oka, aby bola konzistencia tak akurát. Prvá palacinka je niekedy testovacia ale väčšinou sa to podarí aj pri tej prvej už. Podľa mňa panvica je problém. A možno ten cukor, ak sa pripaľuje. Ja nedávam, plnka je sladká dost

avatar
lusyyy36
4. mar 2024

Ja robievam tzv 3-2-1 palacinky, sú super, ale robila som palacinky aj bez vajec a vysli rovnako dobre. Panvicu mam obycajnu z ikei, normalnu, nie palacinkovu.
A prva sa vždy nepodari 😃

avatar
lulu1812
4. mar 2024

Ja robim podla receptu oresne pre toto.. 400ml mlieka 200g hladka muka, 1 vajicko stipka soli..panvicu mam obyc z pepca tenku...ked mam "lepsiu" tak je to na prd
Roztieram len naberackou...mam hlbsiu nedavam celu aby boli tensie.len dam cesto a roztieram do kruhu. Z tohto mnozstva cca 10posledna je mensia

avatar
domkakvet
4. mar 2024

Cesto nechavam odstat pol hodiny a na pol litra mlieka davam dve vajcia a urcite zalezi aj od panvice.

avatar
rozculena
4. mar 2024

@hipuska ja dávam len 1 a netrhajú sa.

avatar
rozculena
4. mar 2024

ja robím cesto od oko odjakživa😀 liter mlieka,1 vajce a múka,akurát dnes som robila zo špaldovej a úplne v pohode...

avatar
oblecenie99
4. mar 2024

Ak uteší, ja neviem robiť zemiakové placky. Ale že vôbec. Nikdy sa nevydaria 😅

avatar
hipuska
5. mar 2024

@rozculena no ved jasne. Stačí aj jedno. Ale, jednoduchšie sa robia keď je viacej vajec

avatar
lenkakravcova
5. mar 2024

Ja som sa na to vykašľali a robím to n asmajlikovej panvici - takže malé palacinocky. Tie s ako šaría. Pri väčších viem čo je problém: vždy ich začnem otáčať skôr než ich otáčať mám otacamich hrozne keľavo, že ich skôr zviniem než pretocim 😀 sestra ich dvihne do vzduchu a pekne otočí. Ja nemám v Tom taku zručnosť.

avatar
lilke
5. mar 2024

Robím rôzne verzie palaciniek, lebo doma majú rôzne alergie: bezvaječný aj bezlepkač, aj bezmliečny. Základom je nechať cesto odstáť, ideál min. hodinu. Robím odoka, úplne bez cukru, max. s vanilkovým (s kryštálovým sa mi pripalovali). Vajce vôbec nemusí v palacinkach byť. Dávam do cesta trochu oleja, potom už nemusím okrem 1. palacinky dávať na panvicu. Po odstati cesto zhustne, potom prip. doplním mlieko či múku, aby malo cesto vhodnú konzistenciu.

avatar
mirage
22. okt 2025

ved tie 321 palacinky, to je brutalne vela oleja.. na takmer liter mlieka 3 deci oleja? fu, zbytocne mastne.

avatar
maryetta
22. okt 2025

Zaklad je dobra panvica. Mala som 4 kym som nasla normalnu. A cesto? Robim toto:
https://varecha.pravda.sk/recepty/jemne-palacin...

Strana
z2