icon

Ako pripraviť domácu majonézu bez surových vajec?

12. feb 2025

Ako robíte prosim domacu majonezu na zemiakovy salat? Nechcem tam davat surove vajcia. Niekde som citala ze sa dávajú aj uvarene zltka. Robila to už niektorá?

sjosa
12. feb 2025

Keď chceš urobiť takú tú pravú majonézu, tak jednoznačne zo surových vajec, inak rovnako v živote chutiť nebude. 🙂

autor
12. feb 2025

@sjosa chcem to dať jesť aj 2 ročnému dieťaťu. Nebudem robiť zo surových. To radšej neurobím žiaden šalát

ina2405
12. feb 2025

Však kúp kvalitnú majonézu v obchode. Či?

zuz987123
12. feb 2025

My sme našli recept kde sa dávali uvarené vajcia. Bolo to hrozné 😀 ani sme ju nejedli. Kúp v obchode...

tykat
12. feb 2025

Recept na majonézu bez vajec, do vysokej nádoby a s ponornym mixerom
https://varecha.pravda.sk/recepty/rychla-domaca...

renab
12. feb 2025

Ja robim tak, ze uvarim vajcia. Na kazde vajce dam 1 dcl mlieka. Ponornym mixerom rozmixujem a potom uz len pridavam pomalicky olej a mixujem. Ak je do salatu, ani ju nicim nedochucujem. Sol, korenie a horcicu dam priamo do salatu.
Vajcia aj mlieko by mali mat izbovu teplotu.

autor
12. feb 2025

@renab ďakujem krásne, toto som hľadala 🙂 dávaš tam aj šťavu z uhoriek kyslých? Ako sa dava do normálnej majonézy zo surových vajec

renab
12. feb 2025

Mozes ju dochutit cimkolvek. Ja stavu davam priamo do salatu. Do majonezy maximalne sol.

viestta
12. feb 2025

Ano, robila som aj zo zltok varenych na tvrdo. Postup je rovnaky ako ked davas surove zltky. Zltka vyslahas s horcicou a solou na kasicku a pomalicky zaslahavas olej

nyusika
12. feb 2025

ja neviem - ked da niekto v pohode dvojrocnemu dietatu majonezovy salat, kladne moze dat majonezu z obchodu.

autor
12. feb 2025

@nyusika joj tieto múdre komentáre. Predstav siy že nemáme radi majonezu z obchodu

majulino
12. feb 2025

Toto sme robili na Vianoce. Len ju enchaj vychladnúť poriadne, tepla je grc 😅🫣

2 uvarené vajcia natvrdo
100 ml olivového oleja (alebo slnečnicového oleja, podľa vašich preferencií)
2-3 lyžice horúcej vody
1-2 lyžice octu (podľa chuti môžete použiť aj citrónovú šťavu)
štipka soli
cukor podľa chuti (1-2 čajové lyžičky)