icon

Ako pripraviť kačacie prsia na ideálny čas?

13. jan 2025

Ako dlho pečiete kačacie prsia? Našla som recept kde je 30 min, v kuchyni lidl je dokonca 90 min. 😅

kiki68
13. jan 2025

Tych 90 je realne

viestta
13. jan 2025

Podla toho ci ich chces mat ako minutku, vo vnutri ruzove alebo ich chces mat dokladne prepecene a makke. Obidva recepty su spravne

biba_18
13. jan 2025

si neviem predstaviť piecť to hodinu a pol 😲

tundra
13. jan 2025

Ja narezem kožu na šachovnicu a dam na panvicu opiect do chrumkava z obidvoch stran.Tuk sa vyprazi,koža je zlatista a nasledne do truby 180°C spodok,vrch na 15 az 20 min.

viestta
13. jan 2025

@biba_18 na 150° zakryte (pomale pecenie) kludne, uz som vyskusala, a boli dobre.

tundra
13. jan 2025

Nasiel som foto aj v celku

lucia13022023
13. jan 2025

Ja ich robím dokopy 30 min. Narežem na šachovnicu, na studenú panvicu dám kačku kožou dolu, potom do pekáča a 8 min v trúbe.
Všetko závisí od preferencií.

tykat
13. jan 2025

Tak u nás sa robia takto
- ako minútka, postup ako pri panenke, den vopred alebo ráno naložím podľa chuti, potom na panvici sprudka opiect, nechat zatiahnut a potom do vyhriatej rúry na 220st. na cca 10min. - ja dávam do zapekacej misky aj s vrchnákom, vyberiem na drevenu podložku, prikryjem a necham odpočinúť tak 10min.
- ako pečená kačica - prsia aj stehná okoreniť (napr. rasca), osoliť, trochu podliať, zakryť a na cca 150st. pomaly pečiem aj 3-4h. rúru neotváram, nepodlievam... potom odokryjem a poriadne popolievam výpekom a zapečiem cca 10-15min kožku do chrumkava (maso je uplne makulinke). robím tak aj kačku.
- ako sous vide - máme nachystané v sáčku (muž to vždy pripraví), rozbalím hodím na rozohriatu panvicu s olejom alebo masťou cca 4min. z každej strany, do chrumkava.

buberova
13. jan 2025

Pomaly pečené na nižšej teplote, zakryté a pár hodín pečené sú top top.. neoľutuješ

zmrzlinka8
13. jan 2025

na 150° prikryté 3 hodiny. mäso sa rozpadá, perfektné

hyta
13. jan 2025

Nám to ako minútka nechutí, takže ich robím na nízkej teplote 3 - 3,5 hodiny. Sú fantastické, chrumkavé a šťavnaté.

autor
14. jan 2025

Ďakujem všetkým za rady, naozaj som nevedela že sa to dá na toľko spôsobov upiecť :D som kuchárka nováčik hihi, opiekla som na panvici a piekla v rúre 2 hodiny na nízkej teplote. Prsia sú fantastické 😍 ďakujeem