Ako pripraviť kačacie prsia na ideálny čas?
Ako dlho pečiete kačacie prsia? Našla som recept kde je 30 min, v kuchyni lidl je dokonca 90 min. 😅
Podla toho ci ich chces mat ako minutku, vo vnutri ruzove alebo ich chces mat dokladne prepecene a makke. Obidva recepty su spravne
si neviem predstaviť piecť to hodinu a pol 😲
Ja ich robím dokopy 30 min. Narežem na šachovnicu, na studenú panvicu dám kačku kožou dolu, potom do pekáča a 8 min v trúbe.
Všetko závisí od preferencií.
Tak u nás sa robia takto
- ako minútka, postup ako pri panenke, den vopred alebo ráno naložím podľa chuti, potom na panvici sprudka opiect, nechat zatiahnut a potom do vyhriatej rúry na 220st. na cca 10min. - ja dávam do zapekacej misky aj s vrchnákom, vyberiem na drevenu podložku, prikryjem a necham odpočinúť tak 10min.
- ako pečená kačica - prsia aj stehná okoreniť (napr. rasca), osoliť, trochu podliať, zakryť a na cca 150st. pomaly pečiem aj 3-4h. rúru neotváram, nepodlievam... potom odokryjem a poriadne popolievam výpekom a zapečiem cca 10-15min kožku do chrumkava (maso je uplne makulinke). robím tak aj kačku.
- ako sous vide - máme nachystané v sáčku (muž to vždy pripraví), rozbalím hodím na rozohriatu panvicu s olejom alebo masťou cca 4min. z každej strany, do chrumkava.
Pomaly pečené na nižšej teplote, zakryté a pár hodín pečené sú top top.. neoľutuješ
na 150° prikryté 3 hodiny. mäso sa rozpadá, perfektné
Nám to ako minútka nechutí, takže ich robím na nízkej teplote 3 - 3,5 hodiny. Sú fantastické, chrumkavé a šťavnaté.
Ďakujem všetkým za rady, naozaj som nevedela že sa to dá na toľko spôsobov upiecť :D som kuchárka nováčik hihi, opiekla som na panvici a piekla v rúre 2 hodiny na nízkej teplote. Prsia sú fantastické 😍 ďakujeem

Tych 90 je realne