Ako pripraviť pohánku?v

milenke
25. jan 2022

Ahojte je tu nejaká dobrá kuchárka ktorá vie poradiť ako pripraviť pohánku ...aby bola CHUTNÁ?. môže byť aj konkrétni recept ďakujem❤️

ckocka
25. jan 2022

Mne chutí nasladko - ako kaša, alebo zapečená.
A vytvorila som recept na vegetariánsku plnenú papriku - plnka je údené tofu, vajce a pohánka - táto kombinácia mi chutí viac ako klasický recept.
No a najradšej ju používam ako múku - meliem mixérom - chleba, palacinky, lievance, na zahustenie, hodí sa do koláčov s kakaom apod.

ciernysokol
25. jan 2022

@milenke na chut pohanky si treba zvyknut. Ja robim zeleninove rizoto - z pohanky. So syrom. Alebo len tak k masu na stave.

sssss123
25. jan 2022

uvarenú spojím s upraženou cibuľkou, ochutím vegetou, občas pridám šunku, taká istá verzia so pšenom a bulgurom

lilke
25. jan 2022
dominidi
25. jan 2022

Ja tiez vela na sladko do kasi, palaciniek, nakypov, kolacov..ale vyborne su aj rozne fasirky napr tuniak, cez noc namocena nevarena pohanka, cibula, koreniny, syr a zapiect..toto zjedli s chutou aj uplni odmietaci pohanky..

gerfinka
25. jan 2022

@milenke ja do nej pi uvarení primiešame lahodkove droždie (neaktivne sušené), pridám bryndzu a n a tanier ešte opecenu cibuľku.

andrea163
25. jan 2022

Uvarená pohánka ochutená bryndzou, škvarkami a prípadne opraženou cibuľkou 🙂 .
Pohánku varím podľa návodu na obale.

struhanka
25. jan 2022

@ckocka Môžem poprosiť recept na vegetariánsku plnenú papriku s pohánkou?

ckocka
25. jan 2022

@struhanka Zmiešam pohákovú lámanku, rozdrvené údené/marinované tofu a vajce, sol, čierne korenie (prípadne ďalšie podla chuti). Naplním papriku a postupuijem ďalej ako pri príprave klasického receptu - ja orestujem cibulku, na nej chvílku opečiem naplnenú papriku, pridám červenú papriku korenie a zalejem rajčinovým pretlakom a vodou. Varím prikryté pokrievkou a nakoniec dochutím omáčku. Nezahusťujem, ale ak je niekto zvyknutý tak samozrejme može.
Dá sa to urobiť aj bez toho vajíčka ak niekto varí vegánsky,

persephina
25. jan 2022

Pohanka chuti ako atrament. 😂
U nas na sladko. Kokosove mlieko, kokosove piliny, trocha cokolady na varenie. Asi tak, nech je tekute 1,5-2 cm nad pohankou.
2 minuty povarit, nechat 10 minut pirkryte postat, vmiesat lyzicku medu. Prykryte nechat vychladnut, este raz premiesat. Dat do chladnicky.
Chuti to ako hybridne bounty. Celkom fajn.

lucindav
25. jan 2022

@milenke ja veľmi rada robím tak že osmazim cibuľku, cesnak a cukinu, cherry rajcinky alebo aj sušené dávam.. pohánku len uvarim v osolenej vode aby nebola úplne rozvarena a zmiesam. Pridám aj nejaký syr napríklad, alebo natrham prosciutto. Mne to takto veľmi chuti

struhanka
25. jan 2022

@ckocka Ďakujem veľmi pekne. 🙂