icon

Ako pripraviť stabilnú šľahanú ganache z bielej čokolády?

7. mar 2025

Ahojte,

Skúšam po prvý krát tuto plnku. Všetko bolo fajn ale ako som začala plniť tortu tak som tortu ani nemohla dokončiť lebo sa mi krém začal topiť :/ urobila som niekde chybu? Deň vopred som si zamiešala horúcu studenú smotanu a čokoládu. A vsslahala som to na krém až dnes krém je fajn po vytiahnutí z chladničky ale ako náhle som začala zdobiť tortu tak sa mi strašne začal topiť.. robila som ganache z bielej čokolády.

avatar
kiki68
8. mar 2025

Zla teplota topenia? Biela coko je peklo v tomto smere.

avatar
lavender94
8. mar 2025

Napadá ma buď nesprávny pomer čokolády a smotany, alebo nekvalitne suroviny - dost zalezi na smotane.

autor
8. mar 2025

Ahojte už som to nejako zvládla 😂 som to robila asi na 3 krát že som musela to daz chladiť potom znovu a nakoniec to stuhlo.. ale asi už tento krém nebudem robiť.
Smotanu som mala kunin, práveže som nechcela kupovať tie Kaufland a tak..