Ako pripraviť zdravý vianočný šalát bez majonézy?
Ahojte dievcata, ako robite salat na zdravo? Naklepsie bez majonezy. Minuly rok som pouzila grecky jogurt to bolo pevne ako blazon som otocila misu a nic ale nebolo to take chutne nieco tomu chybalo. Manzel je antimajonezista a mne to nejak neprekaza ale stale hladam to prave orechove ako ho urobit na zdravo.
@evickuska sladkokyslý nálev, my sme majonézu v živote nejedli
My davame smotanovy jogurt. Syn nema rad ani taky, jemu robim zemiakovy salat s uhorkami a cibulou.
Do jogurtu pridat horcicu a med a da sa trosku dochutit a tym aj zriedit stavou z kyslych uhoriek, alebo tou vodou z uvarenej mrkvy, pripadne trochu slahackovej smotany
Ja davam majonezu a smotanovy jogurt pol na pol. Mozno nie uplne zdrava verzia, ale aspon zdravsia.
Dávam jogurt holandiu, a 2 pl tatarky a šťava z uhoriek je akurát 🙂
moja verzia nie je vyslovene zdrava ale tak lepsia ako majoneza z obchodu- do slahackovej smotany vmiesam popucene uvarene zltka, pridam horcicu, korenie sol a citronovu stavu. chute vyvazujem kym nam nie je akurat kysly a slany 🙂
@daniela2202 tiež sladkokysly nálev, žiadna majonéza, jogurt, smotana, nič.
@ivana11155 😊👍
Môžeš ešte zemiaky vymeniť za cviklu. 😁
Teraz naposledy som videla recept kde dali Ricottu.
@evickuska nasla som moznost pouzit ricottu s horcicou pre chut
Ja som tento rok robila s greckym jogurtom a priliala som aj smotanu na varenie, lebo mi prisiel suchy.
Dala som zemiaky, mrkvu, vajce a kyslu uhorku. Sol, korenie. Robila som od oka a podla chuti z toho co muz moze, lebo je na speci strave.
A muz zhodnotil, se to nema daleko od majonezoveho 🤷♀️
Tak asi treba len skusat 😁
Pokial tam das jogurt, treba ale pocitat s tym, ze jogurt stale pracuje. Takze hned do chladu a urychlene zjest, lebo postuone bude kysly
Uvarena cvikla,,pokrajana na kocky, vajicko,,uhorka, kukurica, mrkva, hrasok.
Majonezu urobim z domacich varenych vajec, soli korenia, olivoveho oleja alebo aj repkoveho a horcie.
Sebe miesto majonezy davam jogurt.

Lepsia je kysla smotana ako jogurt, alebo aspon pridat smotanu k jogurtu.