Ako riešiť konflikt pri obsadení miesta v kine?
Toto treba brať trochu s humorom.Išli sme do kina, ktore bolo prazdne a mala som si vybrať miesto na sedenie. Posledny rad - stred.Dojdem tam, a presne na mojom mieste sedel ujko a veci rozťahane na dalšich dvoch sedatkach..V celom kine boli ešte 4 ĺudia..Každy by odpovedal, tak si sadni inde na voĺné miesto, neni problém..Mňa by zaujímalo, ked ujko došiel pred nami, to znamená, že pokladníčka mu dala vybrat miesto z prázdnej kinosály, čiže mal najlepšiu možnost vyberu, on si kupi listok inde, dojde a obsadí mi miesto..Na 2 sekundy sa mi zazdalo, žeby som ho mala poslať do teplých krajín..Potom zvíťazila moja mierna a ústupčivá povaha a išli sme inde..Len mňa zaujíma, nájde sa tu tak sebavedomá a asertívna osoba, ktorá by ho z toho miesta "vykúrila" ? 🙂 Zaujíma ma to.. 🙂
jasne, ze by som mu povedala, ze tam sedime my 🙂 normalne slusne, ale urcite ano. my mame s muzom "oblubene" miesta kvoli zvuku, dioptriam atd., a ked sa nam ich podari kupit, tak si predsa nepojdem sadnut inde, lebo mi niekto obsadil miesto...
a teda aj sa nam to uz stalo a aj sme to tak vyriesili.
@karolinakr ja som tiež taká žeby som si sadla inam. Môj muž by mu ale asi hneď povedal.
Ja len ze mozno si pomylil rad aj to sa stava 🤣 raz som bola v kine, ktore ale bolo preplnene mase miesta boli obsadene a ti, co nam obsadili mali sediet o rad nizsie presne na tych istych cislach ale v tom pritmi si zle precitali pismeno... A nepride mi, ze na taku vec treba nejaku davku asertivity najma ked je prazdne kino aby si o jesno dve miesta posunul veci a seba. 🤔 A teraz dam este aj trochu iny pripad pred par rokmi.ked som sa ponahlala na vlak na listku bolo zle vytlacene cislo vozna, nebola som si ista ci je to 8 alebo 9 samozrejme zle som si tipla a potom ked prisli na to miesto ospravedlnila som sa a isla si presadnut. 😂 Tak netreba z toho hned robit kauzu, ze niekto si zle sadol v kine.
@karolinakr ja by som sa nerozculovala a sadla inam
Ja som si takto kupila listky cez net a pomylila som sa. Ked sme prisli do kina, tak som sa so synom usadila o dve rady vyssie (to bolo to separe pre 2 osoby a on cez panel nad schodami nevidel). Ako naschval (berte s rezervou) tam prisiel otec s dietatom, presne na tie dve sedadla 🙂 z celeho kina presne na tie 😀 ale tak ja som sa automaticky postavila, ospravedlnila a sadla o rad nizsie. Tam uz nastastie nikto neprisiel, ale ak by, tak automaticky odidem. Pre mna je to samozrejmost.
Ak by mne niekto sedel na miestach, tak ho poziadam o uvolnenie, lebo ked ja si sadne na cudzie miesto, tak ja budem mat problem - podla toho, kto pride, najdu sa aj taki, co ta zozeru za to, aj ked sa okamzite zdvihnes a ides prec.
@karolinakr možno sa len pomýlil. To sa stáva. Ja by som povedala, že sedí na mojom mieste.
Mne by sa s ním tiež nechcelo naťahovať a sadla by som si ale o 2 rady nižšie.
My sme boli včera s malým na rozprávke a on by to teda určite riešil možno aj 20 minút, takže by tým statočne otrávil aj dotačného 😁
@demodun boli ste na tej Mačacej Odysey? Ako sa vám to páčilo
Jasné, že by som povedala, že tam mám miesto. Podobne to robím aj s miestenkou vo vlaku.
@karolinakr jasne, že by som ho vyhodila, kupujem si miesto podľa toho, kde mám najlepší výhľad.
@karolinakr no neviem ako u vas, ale co som bola ja v kine, tak za rozne sedadla su rozne priplatky. A teda ak si kupil lacne a rozvalil sa na tych drahsich, ano, vyhodila by som ho bez mihnutia oka-mal si zaplatit danu kategoriu.... (a ano, uz som sa stretla s takymi vybitymi ludmi, takze najprv normalne upozornim, mozno doslo k omylu. Ak nie, tak cau, chod si na miesto, ktore si si kupil, alebo ktore nie je obsadene...)🫡🫡
@karolinakr Tak my sme to zažili v autobuse z letiska vo Viedni. Nastúpime, bus na 80% plný a na našich sedadlách sedela pani aj s matkou. Slušne som jej povedala, že tam máme zakúpené miesta a ona spustila neskutočný cirkus. Ziapala, či si nemôžeme ísť sadnúť dozadu, že tam sú voľné miesta ešte. Slušne, ale dôrazne som odmietla sedieť inde. No pani s veľkou nevôľou a ďalšími komentármi vstala i s matkou a presunuli sa.
@abbey1 tam sa to deje bezne, ze ludia idu na miesta, ktore sa im pacia a nie na tie, ktore maju na listku. Co mi pride absolutna drzost. Lebo raz som si tie sedadla vybrala ja (ak su na vyber a kupujem zavcasu) tak tam budem sediet. Lebo v tychto autobusoch nie je volne sedenie nikdy.
🙂 Tak vidím, že nikto sa nekašle..Ine vyhodit, ked je kinosala plna a ine, ked sa dvaja naťahuju v prazdnej..Nabuduce, ked nebude chciet odisť, zavolam uvádzača, aby to mal s plnou parádou aj baterkou ( svietiacou naňho) 🙂
@karolinakr my sme uz niekolkokrat ‘vyhodili’ ludi, ktori nam obsadili miesta. Nebol ziadny konflikt, boli si vzdy vedomi, ze tam nemaju co robit…
Raz sa stalo, že nám sadli na miesta (v cinemax tie premium) jasne že som šla slušne za nimi ich poslať preč. Tiež bolo vtedy v kine menej ľudí a mohli sme si sadnúť na premium o sedačku ďalej ale nie, ak raz za niečo zaplatím, tak to chcem a bodka, bolo mi fuk, že chalan gúľal očami a dofukoval ako zdutý pubertiak.
Mne by to asi nevadilo, závisí aké sedadlá.
@karolinakr ja som sa naucila velmi asertivne vyhadzovat ludi vdaka lietadlam a konkretne tym spolocnostiam, kde si kupujes sedadlo. Dobry den, dovolite, toto sedadlo mam zakupene. A nemozeme sa vymenit? Nie nemozeme, mam ho ZAKUPENE. A to nie je jedno, kde budete sediet? NIE, nie je mi to jedno, Ak ste chceli sediet spolu, mali ste si sedadla kupit. Lebo toto je system SK a CZ cestujucich, ze zacnu plackat a cakaju, ze sa s nimi ludia budu vymienat, lebo chcu sediet spolu a kupili si najlacnejsiu letenku, aby usetrili.
@muchotrafka298 Veď toto. A hlavne, keď idem s dieťaťom. Býva jej zle, kupujem miesta vopred a sedenie vpredu. Ale tak zažili sme i v lietadle. Veselo sa usadili a dúfali, že niekto nenastúpi, alebo si sadne inde. Potom zadržiavanie, pokým sa zdvihnú, vezmú bundy, tašky a ľudia v uličke čakajú. Z duše to nenávidím.
@muchotrafka298 Si pridala príspevok o lietadlách, kým som ja písala svoj. Áno, presne toto občas zažívame.
@muchotrafka298 nie len cz a sk, robia to často aj zahraniční 🙈
@abbey1 toto ja velmi dobre poznam, tiez nemozem sediet v autobuse hocikde. Jasne, ked bola nudza, ze proste som si narychlo kupovala listok a bol posledny, tak som neriesila. Ale nie, ze ja si kupim listok, vyberiem sedadlo a mam ist inde? No tak nie.
@denkabemommy ja som sa s tymto stretla iba a vylucne len u ludi z CR a SR. So zahranicnymi skusenost nemam.
@karolinakr ano samozrejme, ze by som ho poslala prec 🤷🏼♀️ ja neviem kolko ludi si kupilo listky po mne a ci nesadnem ja niekomu na miesto…nam sa to uz stalo a vtedy si par co sedel na nasich miestach iba pomylil rad a nebol ziaden problem.
ja som na miesta v kine velmi hakliva a schvalne si bookujem vopred lebo sa mi zle pozera na film z nizsich radov. ja by som urcite povedala, ze to je nase miesto. naopak moj muz, ten by nepovedal ani bu a sadol by si inde.
Mne sa to už stalo, normálne slušne som povedala, že tie miesta mám na lístku, nevykurila som nikoho, normálne sa postavili a šli si sadnúť inde 😉
@karolinakr tak tú sme nejako prepásli. Snáď sa ešte objaví v kine alebo potom pozrieme doma v tv.
Raz ešte ako deti sme išli s bratom do kina. Neviem už čo to bolo ale bolo plné kino. Prišli sme na naše miesta a tam sedela baba a voľné bolo iba jedno. Povedala som jej že to sú naše miesta a ona na to že no a čo mam si brata posadiť na kolená 🤷. Babu som poznala zo školy a bála som sa jej lebo vždy na nás na záchode vykrikovala a rozprávala nám sprostosti,celá vystresovaná skm sedela vedľa nej s bratom na kolenách. Na štastie po začatí filmu som videla ešte nejaké voľné miesta tak sme sa presadili a modlila som sa nech tam nikto nepríde

@karolinakr áno, povedala by som mu, že tam mám zaplatené miesto. Keď si nejaké miesto vyberiem tak viem prečo.
Neznášam takýchto sedlákov čo si sadnú na iné miesto