Ako riešite obedy pre skoro dvojročákov, keď nemáte čas variť a počas dovolenky dovolenky?

29. apr 2022

Ahojte, s malým sme každý deň dlho vonku a niekedy nestíham každý boží deň variť. Keď varím tak zvyčajne už má dva dni. Ani ma to popravde nebaví a radšej by som cas trávila inak😁. V noci je malý častokrát hore čiže nemám ani energiu ani čas si privstať. Objednávate niekedy obedové menu z restik? Alebo ako to riešite, aké naozaj rýchlovky robíte? Alebo keď ste na dovolenkách čo papaju vaše deti? Dakujeem

dskjhfdlkdjhl
29. apr 2022

Doma som vzdy davala doma varene jedlo, u nas sa vari denne. Na vyletoch a dovolenkach sme jedli zvycajne v restauracii, dvojrocne deti uz jedli normalne, samozrejme nie nejake pikantne jedla, ale zvycajne sa da v restauracii vybrat.

siska53
29. apr 2022

Mala som.zamrazene vlastne alebo dakedy kupene v DM tie hotove jedla pre deti.

anjelicek26
29. apr 2022

Ja kvoli praci potrebujem mat kazde jedlo na stole do 50 minut a aj to funguje, nikdy nevarim dlhsie...to sa da aj pri malom dietati, co konkretne varis, ze nestihas? Ja vyuzivam vo velkom parnu ruru (alebo parny hrniec ako nahradu), takze zemiaky, zelenina sa robi sama, nemusim to dozorovat, cestovina, ryza ved to je chvilka a uvarene, pod 20 minut a masko podobne do hodiny, ak teda nerobis vyslovene hovadzie... nikdy nebol problem... ako priklad tento tyzden som robila Kuraciu polievku, Risotto, zapekanu brokolicu zo syrom, plnene tortelliny a dnes bude cina (zelenina, masko, cinske rezance), zajtra si spravime raclette a v nedelu palacinky ... nie, neriesime to restikami, teda ano jasne, chodime casto, ale nie vzdy ako obed...

dskjhfdlkdjhl
29. apr 2022

Napr. take pecene kura s ryzou je takmer bez roboty-pripravis kura za max. 10 minut, hodis do rury, pecie sa same, ryzu mas tiez bez roboty uvarenu. Podobne sa daju urobit napr. spagety s roznymi omackami-na zaciatku trochu popracujes, potom sa to uz vari same. Polievky to iste. A takychto rychlych jedal je neurekom.

stannkal
29. apr 2022

No základ je naplánovať si prechádzky tak aby si ca hodinu pred obedom bola doma, väčšina jedál potrebuje max 40min, akurát mäso dlhšie ale to sa zas robí potom samo. Pre mňa radšej jednoduché cestoviny s tvarohom ako niečo z restiky, to je podľa mňa pre deti nie moc vhodné lebo je to častokrát presolene a kadejako preochucovane.

mariejenka
29. apr 2022

Mam doma 5 a 1,7 ročného...do 10-tej mam uvarený obed,ked neni hurikán ideme vzdy von, na tu 12-tu sme vnútri,zje sa a ide sa spať...

lolita555
29. apr 2022

A to keď budeš mať dve tri deti🤭treba si hlavne naplánovať deň vpred čo sa bude variť a keď nestíhas ako píšeš aspoň polievku hustú na obed a po stapnku druhé ,ja to tak mám polievka musí byt pred spaním ,to už ani nevládze druhé až po spánku.brokolocova ,cesnaková krémová to máš za 20 minút navarené .ak máš na donášku a je to pre teba najlepšie riešenie ok ale ja moc nemám rada keď decka moje jedia po restikach keď nemusia je to na mňa presolené ale tak každý podľa seba.

oblecenie99
29. apr 2022

Mňa fasinuje to varenie max do 40 minút :D ja počítam, ako počítam, ale ak nerátam, že niečo musím dokúpiť (máme malý byt, bez špajze, nedá sa všetko skladovať a priznám sa, že nie som žena, čo navarí v duchu vopred hocičo z toho, čo je práve aktuálne doma k dispozícii) tak stále ten materiál treba pripraviť: zeleninu umyť, ošúpať, nakrájať, zase umyť, áno, variť sa to už varí samo, ďalej mäso deto, pritom umývať riad (nie každý ma umývačku) a linku a drez.. medzitým riešim malého, ktorý nie vždy musí spolupracovať, kým ja som v kuchyni.. To nepíšem proti nikomu, skôr wau a rešpekt, naozaj že to stíhate, ale ako také potľapkanie si po pleci pre autorku, že nie je sama - mimochodom, ja neznášam variť, pre mňa je to síce nevyhnutná ale najväčšia strata času zo života ale žiaľ musím.. ;) No a k veci: mne sa veľmi osvedčila metóda "každý deň v týždni to isté". Nie doslova.. ale máme rozdelené (ak nedojedáme z predchádzajúceho dňa), že v pondelok cestoviny, v utorok niečo s ryžou, v stredu môžeš niečo s mäsom, mleté, či kuracie, alebo väčší kus dáš do marinády a potom šup do sáčku a rúry, štvrtok sladké - nejaké ovocné guľky, či s tvarohom, a pod. v piatok robím pizzu... atď. Takto nemusím nikdy veľmi vymýšľať. Super sú krémové polievky, tie máš ozaj rýchlo, a aj zasýtia.

marzuz89
29. apr 2022

Tak je to o prioritach. Bud chcem aby 2r dieta malo kvalitnu domacu stravu, alebo presolene prekorenene jedlo z restiky, pre dospelaka chutne, pre 2r nie vsetko uplne vhodne. Nie je problem varit kazdy druhy den, ved nemusite byt vonku 5 hodin doobeda a 5 hodin poobede, doobeda vybehnite na 2h a aj navaris, aj ste boli vonku. Ked nestiham uvarit, tak vzdy iba pre to, ze sme boli u lekara, nieco vybavovat, ci hento toto tamto. Ale aj vtedy je to len mojou blbou organizaciou 🙂 donaska aj restika je obcas ok, ale urcite by som tak male dieta nestravovala.

Inak co robite tolke hodiny vonku? My milujeme prechadzky, prirodu.. Ale nikdy som nechapala, ako moze byt niekto vonku na ihriskach denno denne od rana do vecera. Pre mna bol dolezity aj domaci cas, pracovne zosity, knihy, stavebnice atd.

Inak zle spinat ti moze aj z preunavy a prepodnetovania. Deti ak maju vela podnetov a su zo dna velmi unavene, mozu zaspavat narocne, dlho, neskoro a aj sa potom casto budia.

domka222
29. apr 2022

Nemáš čas variť pri jednom dvojročnom dieťati? Skôr je to o tom, že ťa to nebaví ako píšeš. Ani mňa to nikdy nebavilo, ale už len kvôli dieťaťu sa snažím, aby bolo doma navarené. Nemusí to byť každý deň mäso, ale aspoň teplá polievka. Neviem si predstaviť obj obedové menu, keďže môj sa vareného naje cez deň niekedy aj 3x

simona92101
29. apr 2022

V nedelu varim tak,aby bolo na 2-3 dni.ostatne dni vzdy daco jednoduche,rizoto,francuzske zemiaky,cestoviny na x sposobov..polievka je pre take male dieta zaklad,a ak mas v chladnicke/mrazaku aspon nejaku zeleninu,staci rozmixovat a kazdy druhy den moze mat inu variaciu polievok.mne sa vzdy muz smial,ze uvarim a rozmixujem vsetko co predomnou neujde 😃cize rano uvarim behom chvilky polievku,a ideme von aj na 2h.potom obed polievka,spanok,a poobede druhe jedlo. U nas ficia kolienka s hocijakou omackou,cize ked neviem co uvarit,kolienka to istia 😃
Po restikach sa nestravujeme,ja mam zlcnikovu dietu a dcerka nezje hocico.na dovolenkach ked bola mensia,tak som brala z domu pre nu navarene(ak sme nesli lietadlom)

oblecenie99
29. apr 2022

@simona92101 francúzske zemiaky, díki, práve riešim, čo zajtra zbúchať na rýchlo a to sme mali už dávno :D

nikha2809
29. apr 2022

Ani mňa to nebaví a presne varim aj na dva tri dni,radšej som s deťmi aj doobeda aj poobede vonku.Ked musím variť navaril hneď ráno že o 9 mám už navarené.Alebo večer keď už je aj muž doma.

ajka0207
29. apr 2022

Dvojročnej som varila polievky že jedna mrkva, jeden zemiak a jedlá to dva dni, to trvá očistiť a hodiť do hrnca päť minút. Druhé jedlo tiež, jedno kuracie prso na kocky, osmahnut a dusi sa samo. Cestoviny jedlá čiste, čiže omáčka nebola. Buchty som kúpila parené, uparit jednu buchtu chvilocka. Keď už bolo fakt že nestíhacka tak som jej dala radšej chlebík ako menucko z restiky, ktoré aj tak nezjedla lebo bolo slané.

maruslienka
29. apr 2022

Pripinam sa, tiez mam ten problem. Som doma s 3 malymi detmi 🙈

ajka0207
29. apr 2022

@maruslienka tak s troma to je trochu ťažší level :D varím fakt vždy na dva dni, a teda keď je muž doma. Lebo to už je trochu väčší objem jedla, čo treba variť a nemám ani tých päť minút na krájanie mrkvy. Ale zas staršie dve rady pomáhajú v kuchyni.

nikka055
29. apr 2022

Varim kazdy den, nie preto ze chcem ale preto ,ze aj keby som navarila neviem kolko u nas sa to zje 🤣 mam zachvilu 2r dceru ...varit zacinam okolo 9 pred 11stou mam hotovo oblecieme sa a ideme vonku o 12konci starsi syn v skole,ideme po neho a ide sa domov naobedovat 🙂 varim vzdy iba jeden chod bud polievku alebo maso kuracie mas raz dva ,bravcove tak za hodku v pohode 🤷‍♀️

deedol
29. apr 2022

ja som to robila tak, ze som varila raz za dva dni. alebo som vecer navarila polievku a druhe potom po navrate zvonka. alebo ked som fakt nestihala, tak som urobila rychlu polievku po navrate (vajcova, paradajkova, mixnuta z mrazenej zeleniny). vonku sme byvali cca od 10 do 12, v lete od 9 do 11.

janushka_t
29. apr 2022

Mäso mi spraví muž na 2 dni a dorobiť prílohu a polievku je otázka pol hodiny, to sa dá hocikedy.

lenka2710
29. apr 2022

Ja ráno odprevadim staršiu do skoly, keď treba idem na nákup, keď sa vrátim, hneď chystám hrnce, do 10 mam navarene, malému 2 ročnému dám nejakú desiatu a ideme von, o 12-12.30 sme doma, naje sa a ide spať
Varím väčšinou na dva dni, dnes som si urobila free, mam polievku od včera a na večeru si každý dačo zoberie
V pondelok ostal segedin z nedele, v utorok som mala paradajkovu polievku a jahodové gule, v stredu polievka ostala, robila som cestoviny zase na dva dni, včera som uvarila polievku zo zelenej fazuľky, dojedli sa cestoviny a dnes mam teda tu polievku a vidím to tak na pizzu a malému nejakú kašu na večeru 😅

simca06022011
29. apr 2022

no varim na dva dni, nie neobjednavam. Na dovoelnkach jedla mala s nami v restauracii (chodime do kvalitnych, cize no problem), ak treba tak dsotala hotove jedlo ohriate na obed (vzdy mala dve aj polievku aj druhe uz v od cca 1r). Ked sme doma casto som varila tak ze jeden den polievka na dva dni, druhy den druhe na dva dni a teda kombinacie som nemala rovnake a ked nebolo nic, a to teda neviem ci pri 2r sa mi stalo, ale napr. uz skolkarka/skoalcka z mrazaku nieco... ryba na masle je za chvilu, kndelicky sladke, sulance, zvyknem mrazit aj knedle/parene buchty atd, cize aj to mame rychlovku hocikedy.

beata_k
29. apr 2022

Riesim to donaskou. Ale vyberam kvalitne jedlo, nie smazene bez zeleninoveho salatu.

gabika128
29. apr 2022

Mne bolo minulý rok na jar strašne zle v tehotenstve, vtedy 2 ročný syn jedol väčšinou donáškové jedlo. Vždy sa dá vybrať nejaké kura z ryžou, vývar, zemiaková kasa s rybou..... Na donáškach mi vadí, že musím byť v okolí domova, inak sa cestou z výletu zastavíme niekde a vyzdvihnem obed. Objavila som aj 3 minútové cestoviny od panzani, omáčku si robím do zásoby do mraziaku, ráno vyberiem na linku a obed mi trvá 10 min aj so servírovanim. Inak varím tak na 2 dni. Na dovolenkách, napr v Chorvátsku som varila také základné veci, cestoviny,zemiaky,zelenina, mäsko.... Cestoviny s vajcom, tvarohom sú tiež rýchlo. Naučila som sa aj ovládať rúru s časovačom 😂 aj šporák takto nastavujem, ale to iba keď sme tu na dvore.
Niekedy strávim pri hrncoch hodiny a niekedy si to takto uľahčím. Veľmi sa mi teraz uľavilo keď syn obeduje v škôlke a s mužom si dáme iba niečo rýchle, alebo šalát.
Najviac milujem dni, keď je navarené z predchádzajúceho dňa. 🤗😂

sense
29. apr 2022

Na dovolenke je dávame v restikach, doma som varila rýchle jedla...velakrat a la minute, keď som robiwvam bolonsku omáčku tak plný hrniec a náporcujem do mrazaku.

marianarem
29. apr 2022

My aj zoberieme nieco z restiky alebo sadneme do restiky, nie vsetky jedla z restauracii su odpad nevhodny pre deti. Dnes sme konkretne boli vybavovat pasy, navarit by som moc nestihala, tak sme sadli do restiky a dali si humus so zeleninovou oblohou a kuskus s pecenou cviklou. Druha moznost su tie rychlovky, u nas ma vzdy uspech omeleta s porom a bylinkami, to je ozaj za chvilu. Alebo vyberiem nieco, co mam namrazene a zohrejem.

aceris
29. apr 2022

ja varim kazdy den..Vstavame o 6 a do 8:30 sa snazim mat navarene....Upracem kuchynu, navarim kase na ranajky, odovzdam muzovi nech krmi decka a ja popri bagrovani ranajok do ust chystam obed🤣 Potom chytro obliekam deti a ide sa von. Medzi 11-12 obedujeme. Ak rano nestiham aj varit, tak robim minutky. Rezne v rure, pecene kura(okorenim a supnem do rury, ruru nastavim aby dopiekla v case nasho prichodu domov), cestoviny s masom na kocky...Za mna je zaklad mat naporcovane maso, nakrajanu zeleninu a pod. Ak rano nevarim cele jedlo pred odchodom von, tak sa aspon snazim take pracne veci ako cistenie zeleniny, zemiakov atd nachystat do chladnicky. Po prechadzke len nahadzem do hrnca. Hlavne sa snazim vyuzit rano cas kym moze muz postrazit deti, lebo varit s detmi je o hubu. Hlavne ked treba strazit kde je ktore a ci to najmladsie nevylieza niekam hore na nabytok a neleti hlavou nadol z neho.