icon

Ako robíte lososa, aby nevyschol?

26. jún 2023

Prosím poraďte. V rúre alebo na panvici? Mne na panvici furt vyschne :(

avatar
anjelicek26
26. jún 2023

Robim v rure... alobal, kusok masla, dve pruzky cesnaku a dve kolieska citrona a osolit a do rury na 20 minut a nie vysoka teplota...

avatar
11miska07
26. jún 2023

na panvici, na masle, je to rychlovka, max 5 minut

avatar
guudy
26. jún 2023

Na panvici, piect len na kozi. Na vysokej teplote zatiahnut na chvilu, potom stiahnut teplotu a prikryt pokrievkou. Pre ‘farbu’ ho otocim kozou hore na poslednych par sekund a opeciem. Dokopy par minut roboty. Davam kopor a citron, sol.

avatar
luccija
26. jún 2023

Na panvici na masle trocha cesnaku vytlacim na panvicu my ho mame radi viac opečený, ale nie je suchy

avatar
kulumulu123
26. jún 2023

Na panvici trosku olivoveho oleja ale ozaj iba trosicku a cca 5min max nikdy mi nevyschol. Panvicu zavriem vrchnakom ked peciem je super stavnaty na tanieri pokvapkat s citronom mnamka 👍

avatar
kulumulu123
26. jún 2023

A ano peciem iba na kozi a kvoli farbe na par sekund dopeciem z kazdej strany na vysokej teplote potom stiahnut

avatar
telusikk
26. jún 2023

lososa robievam len v trúbe cca 160 stupňov a cca 5 niekedy 8 min podľa toho, aký je hrubý. no musím si zaklopať, že sa mi ho ešte nepodarilo usušiť

avatar
tykat
26. jún 2023

HLAVNE kupuj cerstveho lososa ziadne zmrazene premiove filety a pod. To je vzdy ako podosva.
Potom je to uplne lahke, lososa obojstranne pokvapkam citronom, posypem cesnakom z mlynceka, osolim, niekedy dam stipku korenia na ryby. Necham postat. Na panvici rozohrejem olej (davam slnecnicovy). A kozou dolu dam filety, po 2 min otocim na stranu, po 1min, otocim na "brusko", po 2min na druhu stranu, po minutke vyberiem (nase polejem roztopenym maslom, syn nemoze). A podavam.

avatar
marcellka32
26. jún 2023

Na masle na panvici, kožou dole

avatar
danieladeley
26. jún 2023

Robim na panvici vzdy rovnako, nikdy nie je vyschnuty: osoleneho presne 3 min opeciem na masle kozou dole, potom otocim a zas 3 min. Potom vypnem sporak, pokvapkam vsetko citronom a na kazdy kusok dam kusok masla a panvicu prehodim na inu studenu platnu, nenechavam na tej, na ktorej sa piekol a vsetko prikryjem alobalom, aby neunikala para a necham dojst tak 10-15 min. Je super stavnaty.