icon

Ako rýchlo namočiť fazuľu na polievku?

avatar
henka123123
22. jún 2025

Caute baby...osadenstvo dostalo chut na fuzlovu polievku..a samozrejme nemam ju vymocenu..staci aj ked hodinu bude sa mocit? Alebo da sa to nejak rychlejsie aby trocha zmekla?alebo sa vykaslat na to :D

avatar
zuzanockamt
22. jún 2025

@henka123123 Stačí. A vždy varím strukoviny v tlakovom hrnci/kuchte.

avatar
viestta
22. jún 2025

nenamocenu budes akurat dlho varit, ale ak mas obchd blizko zbehnu kupit konzervovanu v slanom naleve, mas polievku raz dva

avatar
really8
22. jún 2025

@henka123123 ak mas pouzi v konzerve

avatar
henka123123
autor
22. jún 2025
@really8

@henka123123 ak mas pouzi v konzerve

@really8 ta tam neurobi tu fazukovu chut v tej polievke ked je v nej ta strukovina vyvarena.podla mna

avatar
viestta
22. jún 2025
@henka123123

@really8 ta tam neurobi tu fazukovu chut v tej polievke ked je v nej ta strukovina vyvarena.podla mna

@henka123123 no nebde to uplne ono, ale jedle to bude. Bezne pouzivam konzervovanu, ked si neskoro spomeniem, ze fazula sa ma macat

avatar
evcagabi
22. jún 2025

Uvar si ju zajtra 🙂 alebo dnes na veceru 🙂

avatar
o__o
22. jún 2025

Zalejem vriacou vodou, necham ju v tej vode kolko sa da.. a potom varim v tlakovom a pridam do toho sodu bikarbonu

avatar
balerina2025
22. jún 2025

@henka123123 robim z komzervy a mam po probleme

avatar
isis234
22. jún 2025

Za hodinu namočiť fazuľu ti nepomôže. Uvar niečo iné. Skúste si napísať jedálniček na týždeň, čo by chceli jesť a podľa toho si priprav suroviny.

avatar
zuzanaam
22. jún 2025
@o__o

Zalejem vriacou vodou, necham ju v tej vode kolko sa da.. a potom varim v tlakovom a pridam do toho sodu bikarbonu

@o__o celé zle. Máčať dlho fazuľu je dôležité kvôli vyplaveniu antinutričných látok a nie preto, aby bola mäkká. A to prvé tým spôsobom nedosiahneš. Surová fazuľa je jedovatá a taká "hodinová" tiež nebude úplne OK.

avatar
zuzinka888
22. jún 2025

Pridaj do vody aj sodu bikarbonu. Zmiernis naduvanie aj dlzku varenia- potom varim v tlakovom mozno 10-15 minut

avatar
henka123123
autor
22. jún 2025

Spravim ju cez tyzden..urobila som nakoniec hraskovu polievku 🙂 z konzervy fazulu pouzivam do mliecnej fazulovej..ale taka s klobaskou a udenym to musi byt vyvarena fazula neh to ma chut..ale diky to s tou sodou bikarbonou to som netusila ze vtedy to zmekne

avatar
ivanakal
22. jún 2025

Ja ju niekedy nenamacam vobec, aj ked viem ze ju budem varit dlhsie, ale nevadi mi to.. a zatial sme sa neotravili 😂

avatar
libusak
23. jún 2025

Konzerva a mas po starosti 👍