Ako rýchlo namočiť fazuľu na polievku?
Caute baby...osadenstvo dostalo chut na fuzlovu polievku..a samozrejme nemam ju vymocenu..staci aj ked hodinu bude sa mocit? Alebo da sa to nejak rychlejsie aby trocha zmekla?alebo sa vykaslat na to :D
nenamocenu budes akurat dlho varit, ale ak mas obchd blizko zbehnu kupit konzervovanu v slanom naleve, mas polievku raz dva
@henka123123 ak mas pouzi v konzerve
@henka123123 ak mas pouzi v konzerve
@really8 ta tam neurobi tu fazukovu chut v tej polievke ked je v nej ta strukovina vyvarena.podla mna
@really8 ta tam neurobi tu fazukovu chut v tej polievke ked je v nej ta strukovina vyvarena.podla mna
@henka123123 no nebde to uplne ono, ale jedle to bude. Bezne pouzivam konzervovanu, ked si neskoro spomeniem, ze fazula sa ma macat
Uvar si ju zajtra 🙂 alebo dnes na veceru 🙂
Zalejem vriacou vodou, necham ju v tej vode kolko sa da.. a potom varim v tlakovom a pridam do toho sodu bikarbonu
@henka123123 robim z komzervy a mam po probleme
Za hodinu namočiť fazuľu ti nepomôže. Uvar niečo iné. Skúste si napísať jedálniček na týždeň, čo by chceli jesť a podľa toho si priprav suroviny.
Zalejem vriacou vodou, necham ju v tej vode kolko sa da.. a potom varim v tlakovom a pridam do toho sodu bikarbonu
@o__o celé zle. Máčať dlho fazuľu je dôležité kvôli vyplaveniu antinutričných látok a nie preto, aby bola mäkká. A to prvé tým spôsobom nedosiahneš. Surová fazuľa je jedovatá a taká "hodinová" tiež nebude úplne OK.
Pridaj do vody aj sodu bikarbonu. Zmiernis naduvanie aj dlzku varenia- potom varim v tlakovom mozno 10-15 minut
Spravim ju cez tyzden..urobila som nakoniec hraskovu polievku 🙂 z konzervy fazulu pouzivam do mliecnej fazulovej..ale taka s klobaskou a udenym to musi byt vyvarena fazula neh to ma chut..ale diky to s tou sodou bikarbonou to som netusila ze vtedy to zmekne
Ja ju niekedy nenamacam vobec, aj ked viem ze ju budem varit dlhsie, ale nevadi mi to.. a zatial sme sa neotravili 😂
Konzerva a mas po starosti 👍

@henka123123 Stačí. A vždy varím strukoviny v tlakovom hrnci/kuchte.