icon

Ako sa sušia jablká?

avatar
ricky
20. jan 2009

Ahojte neviete niekto poradit ako usušiť jablcka tak aby boli chrumkave? susili sme jablka vonku na slnku, ,boli fajn ale take make gumove, vcera som si v tescu kupila jablkoveplatky susene a boli chrumkave ako cipsy, uzasne....neviete dakto poradit ako take vyrobit? ci v trube susit abo v susicke....vdakaaaa

avatar
roasha
20. jan 2009

zo susicky su chrumkave. 😉

avatar
sirinka
20. jan 2009

moja starka susi normalne v rure, ale tiez su gumove. no nasej klare neskutocne chutia.

avatar
emjee
20. jan 2009

na radiatore 😉 babka zvykla susit, ked este neboli susicky k dostaniu 😉

avatar
titkovamiriam
20. jan 2009

tiez susime v rure 😀

avatar
ricky
autor
20. jan 2009

a na kolko stupnou sa susia v rure a ako dlho? a z rury su take chrumkave? vdka za infooo..

avatar
ricky
autor
21. jan 2009

ale ma niekto vyskusane ze z rury su chrumkave? a ako dlho sa tam robia?

avatar
holly1
21. jan 2009

suším na radiátoru topení a jsou moc dobrá

avatar
sirinka
21. jan 2009

ricky ja uz som pisala, ze tie nase su skor gumove... chrumkave si popravde ani neviem predstavit 😅

avatar
ricky
autor
21. jan 2009

sak hej, gumove mame aj my, cele leto sme vonku susili na slnku, mame ich strasnu kopu a su super, ale hovorim vcera som kupila v tescu take chrumkave ako cipsy a tie su este lepsie, take kyslaste a chrum chrum...tak patram jak si take vyrobit, bo jablk mame plnu zahradu...

avatar
emjee
22. jan 2009

ricky ale asi zalezi aj aky druh jablk ususis, nie?

avatar
libka1
22. jan 2009

No neviem, nie som odbornik, ale ked je susene jablcko chrumkave pride mi to ze bolo nekvalitne vysusene a ze obsah vitaminov v takom uz musi byt mizivy... chrumkave 😕 mi pridu ako upecene 😅 a susit sa ma na nizkej teplote... ale fakt neviem, len si tak myslim 🙄 My mame standardne gumove 😀 ale susime v susicke 😉

avatar
libka1
22. jan 2009

A este ma napadlo ze asi zavisi od hrubky toho platku, ked su hrubsie tak urcite chrumkave nebudu, ale ked sa nakrajaju uplne na tenucko, tak by mohli byt mozno chrumkave aj pri suseni pri nizkych teplotach 😉

avatar
sirinka
22. jan 2009

a ktovie, ci ich v niecom predtym nenamocili...skus precitat co je napisane na obale...

avatar
ricky
autor
22. jan 2009

no na obale je ze kyselina citronova...to tusim bolo napisane aj v tom linku hore co poslala sirinka a potom konzervacna latka ...a ked ich necham dlhsie vonku zo sacka tak tiez zmaknu...tak nevem, asi budem nadalej susit gumove jablka a ked dostanem chut na jablkove cipsy, tak skocim pre ne do obchodu...vdaka za rady...

avatar
roasha
22. jan 2009

baby,ale vsetky druhy jablk ususene v susiarni su chrumkave,ja ich potom davam do 4litr.poharov,a aj teraz ked si naberiem,stale krasne chrumkaju... 😵
.....ziadne gumove,ani tmave ako "papuce"....su krasne bielucke,a "suchocu" ako lupienky.aj hriby susene v susiarni su "rozpravka"... 😵 😵 😵
.....urcite sa to neda porovnat s volnym susenim.... 😝 😅

avatar
sirinka
22. jan 2009

roasha aj nase su bielucke a vo faske suchocu...su kvazi tvrde...ale ked do nich zahryznes, nechrumkaju ani nahodou... dokonca sa z nich da robit super cajik...

avatar
libka1
23. jan 2009

No nase jablka su na tom tak ako sirinkine 😅 my ich vyuzivame hlavne na tej cajik 😎

avatar
titkovamiriam
23. jan 2009

co cajik ved sa daju aj jest ,najlepsie cukriky susene jablka,slivky ,hrusky 😀 -tento rok sa urodilo tak aj ja mam zasoby a ked peciem kolacik tak aj tam nakrajam 🙂

avatar
libka1
23. jan 2009

priznavam sa teda, malej z nich navarim caj, a ja ich potom vyjedam take nacucane vodou 😀 😀 ja na susene az tak moc nie som, skor slivky a marhule 😉 ale moj otec by ich vyjedal stale... 😅

avatar
sirinka
23. jan 2009

ja tie susene tiez moc nelubim, ale klare ich davam miesto piskot a sladkosti a ona ich uplne miluje... 😵

avatar
nobody
23. apr 2009

já jabka suším až v tlustým střevě
ale dal bych si nějaký sušený i normálně 😀

avatar
ikke
15. okt 2009

kisska • 1d, 23tt • Včera o 20:46
Ahojte babulky, viete mi poradit ako dobre ususit jablka, hrusky a ine aktualne ovocie? Susicku nemam, tak len v trube. Ako ich "zacarovat", aby nezcerneli, nechytali plesen a hlavne sa nelepili na plech? Dakujem

beruska2x • 1d • Včera o 21:27
nase babi to susi na platech - je to sit co se dava do oken v ramu, na topeni 😀 hlavne to nedelej na moc slabe platky, pak se to seschne a nic z toho neni.. mozna na pergamenovem papire by to bylo dobre a pak na uskladneni jsou dobre krabice od Nutrilonu, nejde do nich vlhkost 😉

avatar
zlatenka5
Autor odpoveď zmazal