Ako smrdí pokazené mäso?
Ahojte, ospravedlňujem sa za otázku,nie som veľmi skúsená kuchárka.dusim celé stehná na vode a nevonaju,pachnu ako stuchnuta krv.Nie som si istá,ako smrdi pokazené maso.Je to tým,že slabo umyté,ako to zistiť.Nesmrdi mi z toho zas celá Kuchyna,keď sa nahnem nad to
@cocolino234 drevené krájacie dosky zabraňujú množeniu baktérií vďaka obsahu tanínov v dreve. Zato v poškriabaných plastových sa množia jedna radosť...
@cookie29 ja ti neviem, ja som jedla mäso v krajinách, kde ho občas prevážajú bez obalu na spodu motorky a varila mi v domácnosti žena, ktorá to mäso nosila s tým, že doma nemá chladničku (a bolo ho cítiť na umretie, keď to rozbalila, po tom čo to zjedla a nič jej nebolo, som sa tým už nezaoberala a jedla hocičo, čo doniesla a uvarila… nikdy mi nič nebolo - s tou hygienou to až tak kritické nebude
To mäso môže smrdiet od kosti. Ja zasadne nikdy nekupujem kuracie stehna v balení. Nemam rada toto porcovane kura. Kupim cele kukuričné a rozporcujem . Velmi mi smrdi obyč. kura od kosti rybacou múčkou. Teplom sa smrad znásobuje. Aj ked by bolo akeklvek čerstvé. Je preto aj asi cenovo prijatelne- teda lacné. Radšej bez kosti prsia, čiste mäsko. Alebo zlate cele kura. Bridi sa mi to lacne mäso mrtvolnej farby. A umyvam tiez uz 48 rokov pred varením. Este sa nič nestalo.
@0silvia0 Ja tiez davam majoranku az na konci, nema sa varit
@zuzanaam na mäso jedine sklenenú. 🙂
tak ti dám príklad...kúp si kúsok čo najlacnejšieho mäsa a nechaj ho niekde na slnku , na balkóne, na okne,,aspoň 10 dní..tak ucítiš ten Chanel nr.5...
Vieš čo , ani na nie som dobrá kuchárka . Ale ak ti už na prve ovonanie pripomínajú stuchnutu krv , neriskuj a výhod . Kuracie stehná sú ešte celkom lacné tak ti to z rozpočtu neodhryzne , zbehni kúpiť druhé alebo objednaj . Nehovorím len o pokazenom žalúdku keby náhodou , ale mna by ešte aj hnevalo že som tým “zabila” nejaký čas a vo výsledku by som to vyhadzovala … nestojí ti to za to , daj vedieť ako to dopadlo 🙂
Smrdelo to už pri vybalení? Mäso by nemalo smrdieť, neriskovala by som to jesť. Som vyucena kuchárka a robim vyše 20 rokov gastre a teda mäso sa vždy vždy umýva. A samozrejme neobchytkavam so špinavými rukami všetko ale umyjem si ruky a pracovne plochy 🙈 úplne bežná vec že si po sebe poumyvam drez či som tam umývala kura či niečo iné takze to s tým rozprskavanim baktérií je úplná hovadina 🙈
Ďakujem za rady,vyhodila som.Aj pri duseni(na oleji a potom vode aj😉)to bolo tak cítit sladkosti a silno,že by som to aj tak nejedla.Kupila dom ďalšie,tie nesmrdeli vôbec,ani pred,ani počas pripravy.Takze bolo pokazené.
@lizatko1009 Veru, majoránka sa vobec nehodí na kuracinu!
@zenulkaaa Úplne súhlasím! Ja som sa sem registrovala kvoli tomu, lebo som to nemohla nechať bez povšimnutia, čo sa tu píše o neumytí mäsa! Fuj, aj tak sa dá? Mäso neumyť?! Ja celý život, veruže, mäso umývam a to normálne dám do hrnca a viackrát zlejem tú vodu. Viem, že tu sú mladé ženy, preto som sa sem neregistrovala, i keď párkrát som tu čítala všeličo... ale toto s neumytým mäsom ma "chytilo". Ja len žasnem, čo všetko, aké nereálne veci sa dnes šíria moderným svetom (a tým aj infekcie, aké ani pred sto rokmi sa nešírili). Od pandémie si všímam - vtedy to bolo zjavné, že v tomto storočí panuje nevedomosť - preto je toľko chorob, aj chorých, množstvo lekárni a málo lekárov! Neviem, kde sa stala chyba, ale asi tam, že dnes sa už rodičia nepočúvajú, lebo vraj sú staromódni... Ibaže v živote sú veci, ktoré sa nemenia, márne je všetko na automatiku... Ja celý život úspešne "žijem" z toho, čo ma babička-učiteľka naučila v detstve a možem s kľudným svedomím prehlásiť, že to, čo ona vedela pred 50 - 80 alebo 100 rokmi, to dnes celý zbor učiteľov nevie! Jej vedomosti spočívali nielen na tom, čo sa naučila, ale na skúsenostiach. A moje tiež - nás totiž učili chodiť s otvorenými očami a ušami po svete. A dnes? Dnes sa chodí so zátkami v ušiach a očami v mobile, kde sa toho popíše kopa balastu - žiaľ neoverené blbosti, polopravdy alebo aj vyslovene bludy!

@cocolino234 neviem, ja zvycajne kupujem bud od chovatela alebo u masiara, to balene odstate zo supermarketu by som detom nedala, a je jedno ci umyte alebo nie. Ale je fakt, ze maso casto nejeme.
A neviem, preco sudis... po prve, ked umyvas, nech sa snazis ako akolvek, tak kvapocky sa siria... tu nejde len o drez ci dosku na krajanie, to je snad samozrejme ze ina na maso a ina na zeleninu. A co sa dalej tyka pravidelnej dezinfekcie, ja patrim k tym, ktori to s dezinfekcnymi prostriedkami neprehanaju, tu nejde o lenivost, tu ide o mnozstvo chemie... a nehovor, ze vzdy ked pracujes s masom, tak mas cistu linku a po kazdom umyti masa sa ides prezliect a dezinfikujes oblecenie... pretoze tam skutocne staci odprsknuta kvapocka, ktora obsahuje kampylobakter... a co som poznala par ludi, ktori to bohuzial zazili, tak ti boli dost vysadeni na hygienu...