icon

Ako správne rozmrazovať mäso?

9. mar 2024

Keď je v mrazničke a na druhý deň ho chcete robiť. Tak vytiahnete a necháte ho cez noc von alebo ho dáte len z mrazničky do chladničky ?

Strana
z2
avatar
xsimonkax
9. mar 2024

V miske na kuchynskej linke, cez leto keď sú horúčavy tak v chladničke

avatar
domkakvet
9. mar 2024

Vecer vytiahnem z mraziaka a rano je rozmrazene.

avatar
petteri
Odpoveď bola odstránená
avatar
jazula
9. mar 2024

Ďakujem za otázku, zabudla som mäso vybrať na zajtra 😁. Vyberám z mrazničky do chladničky. 1-2 hoďky pred varením skontrolujem a v prípade potreby vyberiem na linku.

avatar
dzulli1980
9. mar 2024

Do chladničky, ráno (ale ja vstávam skoro o cca 5-tej), pokiaľ nie je celkom rozmrazené, vytiahnem na linku ...

avatar
gondyo
9. mar 2024

Napr.ryby dávam do chladničky..ostatné mäso vyberiem a nechám na linke

avatar
mistymay33
9. mar 2024

Maso by sa nikdy nemalo rozmrazovat pri izbovej teplote. Vzdy v chladnicke. Moja mama rozmrazovala cely zivot maso cez noc na linke az ked som robila hygienicke minimum kvoli praci v gastre, tak nas varovali aby sme nikdy nerozmrazovali tak, ze dame maso na linku.

avatar
berenika39
9. mar 2024

V mikrovlnce před přípravou.

avatar
crazy_lazy
9. mar 2024

V miske so studenou vodou

avatar
zuzuliennka1
9. mar 2024

v chladnicke. ak ho vyberies vecer, v chladnicke ti do rana rozmrzne. prinajhorsom ho tak hodinu pred pripravou vyberies
napr. bravcova panenka sa aj chladena ma pred pripravou cca 30 min vopred uz vybrat von, nema sa pripravovat studena

avatar
lakebabe
9. mar 2024

Na noc v chladničke

avatar
januska12323
9. mar 2024

Na linke, v chladničke sa mi nerozmrazí.

autor
9. mar 2024

Viaceri píšete že v chladničke. Lenže mne sa v chladničke nerozmrazi. Stále je tvrdé zmrznuté. Síce menej ale je.

autor
9. mar 2024

@crazy_lazy prečo nie horúcou ?

avatar
lakebabe
9. mar 2024

Mne sa cez noc rozmrazi v pohode asi nemám tak vysoko chladenie nastavene netuším

avatar
crazy_lazy
9. mar 2024

V teplej vode sa množia baktérie. A mám skúsenosť, že keď ho dám večer do studenej vody a do chladničky, tak sa pekne rovnomerne rozmrazi. Lebo keď som ho nechala len na voľno v chladničke, tak koľko razy bolo ešte vnútri zmrznuté. Keď ho potrebujem v ten deň tak zase do studenej vody a nechám ho na linke. Nie sú tam také prudké teplotné zmeny a nepodporuje sa tam množenie baktérií.

avatar
bubuzu
9. mar 2024

Nemá sa nechať rozmrazovať pri izbovej teplote. Lebo síce bude rychlejšie rozmrazené, ale zatiaľčo to vo vnútri sa bude ešte len rozmrazovať, kraje mäsa, ktoré sa rozmrazili ako prvé, sa už budú v podstate len kaziť. Ja nechávam cez noc v chladničke.Ak je to veľký kus, do rána čosipovolí a potom ho ešte také polorozmrazené nakrájam na kúsky a to nechám vonku tú pol hoďku, dokým si pripravím ostatné veci do varenia.

avatar
zuzuliennka1
9. mar 2024

ked ho das do chladnicky o 19:00/20:00 vecer, do rana ho mas rozmrznute.
prinajhorsom pol hodiny/hodinu pred pripravou von na linku.

avatar
henka123123
9. mar 2024

Ja rozmrazujem 99 percent rano ze ho vytiahnem dam do misky zalejem studenou vodou a neham na linke hodinku az dve a je rozmrazene...a ked naaaaahodou ze vecer vyberem tak do ladnicky dam cez noc..

avatar
domak2
9. mar 2024

@crazy_lazy pri rozmrazovani nejde o baktérie, aj tak sa to mäso bude tepelne upravovať. Ide o to, že ak sa rozmrazi rychlo/tepla voda, zmení sa jeho štruktúra a nebude kvalitou rovnaké ako pomaly rozmrazene. Mne je to pri domácom varení dosť jedno, nie som restauracia takže ho kludne rozmrazim ako mi príde aby dobre bolo 😅

avatar
31zuzi
9. mar 2024

Večer ho namočím do studenej vody ,ráno pekne rozmrazené

avatar
lukbe
9. mar 2024

Večer do chladničky, teraz v zime na zaskleny balkón.

avatar
nika23t
9. mar 2024

Ani mne sa z večera do rána v chladničke nerozmrazi. Nechávam ho v chladničke niekedy, a potom dám do mikrovlnky, alebo večer na linke, ked nie je príliš teplo. Vo vode nikdy. Ale naši to takto robievali, keď som bola malá.

avatar
milka1988
9. mar 2024

Minule som počúvala jedného pana kde vysvetľoval že ideálne je v chladničke rozmraziť , že keď ho dáme von na linku tam sa rozmrazuje príliš rýchlo a už sa môžu množiť baktérie alebo čosi. Nepametam presné a že pri tej teplote v chladničke neprežijú.

avatar
domka222
9. mar 2024

Rano dám do misky s vodou. Samozrejme nie teplá, ani horúca

avatar
liliput12
9. mar 2024

@berenika39 fuj tak to musí byť čistí hnus .

avatar
paradajkova
9. mar 2024

Vzdy v chladnicke, i ked u nas sa vela masa nemrazi. Mne to pride ako zakladna hygiena 🤷‍♀️

avatar
nika11103
9. mar 2024

Do chladničky 99 percent prípadov , ak to nejak suri tak von na linku čo sa mi stalo asi raz a aj tak sa to dovtedy nestihlo rozmrazit , takze do hlbokého taniera alebo misky a do chladničky

avatar
anesim
10. mar 2024

Dam na balkon cez noc ( od jesene do jari, samozrejme nie ked moc mrzne), je tam nizsia teplota ako vo vnutri. Cez leto davam do chladnicky

avatar
martinka13
10. mar 2024

Deň vopred preložím z mrazničky do chladničky. Ccac2 hodiny pred prípravou skontrolujem. K nie je rozmrazené dám na linku.

Strana
z2